Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  18:31:11

«Με τίποτα δεν θα κατέβει στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη, ούτε με μάσκες». Δέσμευση Κυρ. Μητσοτάκη προς .... ανησυχούντες υπουργούς: «Θα το εμποδίσω ακόμα και με νέα ειδική διάταξη». Κύριο

Η Αντιπολίτευση, κατά το Μαξίμου, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί κομματικά το όλο θέμα σε βάρος της Κυβέρνησης και της ΝΔ είτε ως «σκόπιμα ανεκτικής στην φασιστική δεξιά».

1.Ν.Ανδρουλάκης για μαχητική στάση απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη: «Θα δώσουμε αγώνα ώστε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα να μη βρει χώρο στη Βουλή».

-«Υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο, αλλά αν τεχνικά χρειαστεί να γίνουν οι οποιεσδήποτε προσθήκες είμαστε εδώ να το δούμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

2.«Υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Αρειο Πάγο να απαγορεύσει σε εγκληματικές οργανώσεις να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, αλλά αν τεχνικά χρειαστεί να γίνουν οι οποιεσδήποτε προσθήκες είμαστε εδώ να το δούμε», ήταν η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της σημερινής καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το «κόμμα Κασιδιάρη».

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε ότι «υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Αρειο Πάγο να απαγορεύσει σε εγκληματικές οργανώσεις -ακόμη και αν αυτές χρησιμοποιήσουν το οποιοδήποτε τρικ και επιστρατεύσουν πρώην δικαστικούς που αποφασίζουν να γίνουν επικεφαλής οργανώσεως με στελέχη μαχαιροβγάλτες- να κατέβουν στην εκλογική διαδικασία».

«Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις και η πραγματική ηγεσία κομμάτων που προσπαθούν να ξεγελάσουν τη δικαιοσύνη και την κοινωνία. Νομίζω κανείς δεν είναι αφελής και κανείς δεν θα ξεγελαστεί», είπε στο τέλος της απάντησής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

2.Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ότι θα «ηγηθεί» ο ίδιος ως πρόεδρος του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού,(και με τον Κασιδιάρη ως υποψήφιο στην Α΄. Αθηνών) το ανώτατο δικαστήριο καλείται να εφαρμόσει τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση και να κρίνει αν πληρούνται ή όχι οι προϋποθέσεις για την απαγόρευσή του να συμμετάσχει στις εκλογές αρχές Μαίου.

3.Ανδρουλάκης για Κασιδιάρη.

Με ομιλία σε φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα, όπου κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του θα σταθεί εμπόδιο στην επάνοδο φασιστικών δυνάμενων στη Βουλή.
«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ψήφισε τη σχετική τροπολογία για να μπούμε εμπόδιο στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, που θέλει μέσα από τη φυλακή να πάρει μέρος σε ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα. Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα από αυτόν τον μαρτυρικό τόπο: Υπάρχουν οι νόμοι αλλά είναι και η βούληση του ελληνικού λαού.

Κι επειδή είδαμε πολλά τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει ο ελληνικός λαός να μπει με την ψήφο του εμπόδιο και όχι να δώσει την ευκαιρία να μπουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο άνθρωποι που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα του Φύσσα, άνθρωποι οι οποίοι είναι απολογητές του Χίτλερ και αυτών που αιματοκύλησαν την Ελλάδα στα Καλάβρυτα και σε άλλους μαρτυρικούς τόπους» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και επισήμανε: «Η μνήμη είναι φρουρός. Η Δημοκρατία είναι φρουρός και εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη, που στο DNA μας είναι οι αγώνες και οι θυσίες του ελληνικού λαού, θα δώσουμε αγώνα σε κάθε μεριά της Ελλάδας ώστε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα να μην βρει χώρο στη Βουλή των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού καθώς υποστήριξε: «Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι έχουμε Προεδρική Δημοκρατία και εναλλακτική του ίδιου είναι ο κ. Τσίπρας για να εκβιάσει την ψήφο του ελληνικού λαού, εμείς μπαίνουμε εμπόδιο σε αυτόν τον μηχανισμό του φόβου και δίνουμε ελπίδα και προοπτική μέσα από ένα υπεύθυνο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που έχει δύο κύριους στόχους: Μια ανταγωνιστική παραγωγική οικονομία και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline