Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  18:45:48

Οι χαμένοι- κερδισμένοι στις κάλπες Μαΐου, από τους 436 υποψήφιους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο ένας στους 4 υποψήφιους στη ΝΔ, θα εκλεγεί βουλευτής (το πολύ 110 από 158). Μόνο ένας στους 5 στον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ (93 από 86). Κύριο

Κανένας από τους δύο πρώτους δεν θα μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ το οποίο εκτιμάται ότι εκλέξει μόλις 35-36 έδρες. Θα χρειαστεί στην περίπτωση της ΝΔ ένα τρίτο μικρό κόμμα, ενώ στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστούν δύο μικρά κόμματα.

- Μόνο βιώσιμη συνεργασία, για τους αναγκαίους 151 ψήφους και άνω, θα είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σενάριο καλπάζουσας φαντασίας ορισμένων.
- Κανένα από τα δύο πρώτα κόμματα δεν μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με το ΠΑΣΟΚ, καθώς το ΠΑΣΟΚ με ένα ποσοστό 11,5% εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει μόνο 36 έδρες.(από τις 22 έδρες του Ιουλίου 2019).

1- Ψυχρολουσία θα είναι οι εκλογές στις 21 Μαΐου, σε α αντίθεση με τις προβλέψεις για τα μικρά κόμματα. Με βάση τα τελευταία γκάλοπ και αναγωγή επί των εγκύρων, ένα τελικό ποσοστό 35% υπέρ της ΝΔ θα δώσει 110 έδρες αντί των 158 τον Ιούλιο του 2019, δηλαδή 48 λιγότερες. Επιπλέον με τελικό ποσοστό 29,5% και αναγωγή ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώσει μόλις 96 βουλευτές από τους 86 των εθνικών εκλογών προς τετραετίας. Ήττα σε σχέση με τις εξαγγελίες Τσίπρα για άνετη πρωτιά, νέα διακυβέρνηση «προοδευτική-δημοκρατική» στις 22 Μαΐου και άλλες συναφείς προσδοκίες.

Σύμφωνα με τη ΝΔ είναι «πολίτες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027».
Ανακοινώθηκαν οι νέοι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με τη ΝΔ είναι «πολίτες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027». Συνολικά οι θέσεις μαζί με τις 15 Επικρατείας και τις δυνατότητες για αύξηση του αριθμού των υποψήφιων κατά διάφορες περιφέρειες φτάνουν τις 436 πανελλήνια, πολλές από τις οποίες δεν καλύπτονται τα μικρά κόμματα.

Συγκεκριμένα μπορούν να προστεθούν δύο παραπάνω υποψήφιοι στις περιφέρειες από μία έως επτά έδρες, τρείς επιπλέον στις περιφέρειες από 8-12 έδρες και τέσσερις επιπλέον από 13 έδρες και πλέον. Οι 12 έδρες Επικρατείας αυξήθηκαν σε 15, γιατί οι τρείς νέες θα αφορούν σε εκπροσώπους του Απόδημου Ελληνισμού.

«Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού», σημειώνει η ΝΔ.

«Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ενώ, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη», καταλήγει το κόμμα της Πειραιώς
Την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα εγκριθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά που θα μείνουν ανοιχτά είναι τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των δύο κομμάτων, τα οποία θα παρουσιαστούν μετά το Πάσχα. Στόχος τόσο της Πειραιώς όσο και της Κουμουνδούρου είναι να υπάρξουν στο Επικρατείας και πρόσωπα που να σηματοδοτούν «ανοίγματα». Άλλωστε αμφότεροι οι πολιτικοί μονομάχοι αναζητούν τρόπο να μιλήσουν στο δύσκολο κοινό των αναποφάσιστων.

Έτοιμα είναι και τα προγράμματα των κομμάτων, τα οποία θα δοθούν το επόμενο διάστημα στη δημοσιότητα καθώς η κλεψύδρα αδειάζει για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Άλλωστε οι βουλευτές ετοιμάζονται να πάνε στο Πάσχα στο χωριό και ... εκεί θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν στο κυνήγι του σταυρού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline