Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  20:44:04

Κανένας από το Μαξίμου δεν θα είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής. Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Μπρατάκος, Λιβάνιος, γενικοί κ.α. Δεκαπέντε συνολικά υπουργοί -υφυπουργοί δεν θα είναι υποψήφιοι. Ποιοι είναι. Κύριο

Παράλληλα επτά νέοι υπουργοί- υφυπουργοί, πολιτικά «τολμηροί μελλοθάνατοι» δοκιμάζουν την λαϊκή απήχηση τους στις εκλογές, οι περισσότεροι με πολύ περιορισμένες δυνατότητες να διακριθούν και να εκλεγούν.

1.Τα προηγούμενα χρόνια αρκετά από τα μέλη όλης της Κυβέρνησης δήλωναν άνετα ή διέρρεαν ότι θα ήταν βέβαιοι υποψήφιοι βουλευτές και μάλιστα σε συγκεκριμένες περιφέρειες, αισιόδοξοι για την εύκολη εκλογή τους ως βουλευτών. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου άλλοι αναδιπλώθηκαν απολύτως και εγκατέλειψαν τα παλαιά τους όνειρα , άλλοι φοβισμένοι ότι θα καταψηφισθούν ή δεν χωρούν ανάμεσα στους 110 μόνο τυχερούς των πρώτων εκλογών. Ακόμα και πριν την τραγωδία των Τεμπών όταν πλέον ήταν ορατή μια φθορά της Κυβέρνησης, πτώση της αποδοχής πολλών μελών της Κυβέρνησης κλπ.

Eurokinissi
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, καθώς δόθηκαν στη δημοσιότητα 268 υποψήφιοι που δεν είναι νυν βουλευτές και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών. Από την Νέα Δημοκρατία μιλούν για ψηφοδέλτια που είναι ανανεωμένα κατά 50% και εστιάζουν στο γεγονός πως ο μέσος όρος των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη. Το τελευταίο που μένει να κλείσει είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα και στόχος είναι να υπάρχουν και υποψηφιότητες που να «κοιτάνε» σε ένα κεντρώο κοινό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Δυναμική είναι η παρουσία στα ψηφοδέλτια μελών του υπουργικού συμβουλίου που τώρα δεν είναι βουλευτές αλλά στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιοι. Ειδικότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης κατεβαίνει στην Α Αθηνών, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης είναι υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας, ενώ τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας όσο και η υφυπουργός Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη είναι στα ψηφοδέλτια της Ανατολικής Αττικής.

Από το υπουργείο Εργασίας η υφυπουργός, αρμόδια για θέματα πρόνοιας, Δ. Μιχαηλίδου θα είναι υποψήφια στην Α Πειραιά και η υφυπουργός, αρμόδια για θέματα δημογραφικής πολιτικής, Μ. Συρεγγέλα στον Δυτικό τομέα της Αθήνας. Επίσης, ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος κατεβαίνει στην Μαγνησία. Και βεβαίως οι δύο πρώην υπουργοί με παλαιά πολιτική θητεία οι κ.κ. Μιχ. Χρυσοχοίδης και Κων.Καραμανλής.

- Τα μέλη της Κυβέρνησης, πέραν εκείνων στο Μαξίμου, που δεν θα αποφάσισαν να είναι τελικά υποψήφιοι βουλευτές, παρά την πλεονεκτική τους θέση επιρροής είναι οι υπουργοί και υφυπουργοί Φραγκογιάννης, Χαρδαλιάς, Τσακλόγλου, Γκάγκα, Λευτ.Οικονόμου , Μενδώνη, Γιατρομανωλάκης, Καραγιάννης Τουρνάς , ενώ οι κκ Σκυλακάκης (που φερόταν για υποψήφιος στο νομό Ηλείας) και Στυλιανίδης που φέρονται να στεγασθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline