Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  18:46:50

Τζούφια τελικά η καταγγελία για το σπίτι της Μαρέβας στην Τήνο.... Ειρωνική απάντηση της ΝΔ για το σπίτι του Κυρ. Μητσοτάκη στο Λυκαβηττό, αποκτηθέν το ...1997. Κύριο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 7 χρόνια ρίχνει διαρκώς δηλητήριο εναντίον του πρωθυπουργού και της συζύγου του. Το ίδιο κάνει και σήμερα, προκειμένου να καλύψει τον κ. Ραγκούση», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

1.Ατυχές το εγχείρημα για την τεκμηρίωση, έστω κάποιου «διαχειριστικού σκανδάλου» σε βάρος του Πρωθυπουργού και της συζύγου του μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός διαθέτει έπαυλη που την ενοικιάζει στην πλατφόρμα Airbnb στην Τήνο από το 2014. Η αναλυτική, τεκμηριωμένη και ειλικρινής ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ έκλεισε το όλο θέμα,. Χωρίς αντίλογο από τον ΣΥΡΙΖΑ και την εφημερίδα.

Για να συνεχισθεί πάλι αδόξως με ένα άλλο ψευδώνυμο «σκάνδαλο», μια τζούφια αποκάλυψη για το παλαιό ιδιόκτητο διαμέρισμα του Πρωθυπουργού στον Λυκαβηττό, ιδιοκτησίας του πριν 26 χρόνια..
-2.Στην πρώτη περίπτωση της Τήνου γίνεται λόγος για «μάταιη προσπάθεια αντιπερισπασμού» από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει πως «το σπίτι δεν ανήκει στον πρωθυπουργό, αλλά στη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι» και τονίζει πως «τα έσοδα από την ενοικίαση δηλώνονται κανονικά στην εφορία και στο Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία με τα μόνιμα όπλα του, το ψέμα και την τοξικότητα, επιχειρεί μια μάταιη προσπάθεια αντιπερισπασμού μετά τις αποκαλύψεις για τη βίλα του κ. Ραγκούση. Επανέρχεται, λοιπόν, στον μόνιμο στόχο του, τον Πρωθυπουργό και την οικογένειά του. Αυτή τη φορά η δήθεν αποκάλυψη δεν προέκυψε από τον μετρ του είδους κ. Βαξεβάνη, αλλά από τον εκκολαπτόμενο στενό συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φιλιππάκη και την εφημερίδα «Δημοκρατία», επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα πολυπαιγμένο θέμα από το παρελθόν: το σπίτι της Τήνου.

Η σκοπιμότητα προφανής, αλλά επειδή «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» επισημαίνουμε τα εξής:
1) Το σπίτι δεν ανήκει στον Πρωθυπουργό, αλλά στη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
2) Δεν χτίστηκε με χρήματα του ΟΕΚ για «κοινωνικούς λόγους», όπως η βίλα του κ. Ραγκούση.
3) Το σπίτι ενοικιάζεται για μερικές ημέρες τον χρόνο.
4) Τα έσοδα από την ενοικίαση δηλώνονται κανονικά στην εφορία και στο Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού, το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά, περισσότερες φορές από κάθε άλλου πολιτικού αρχηγού.
Αν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι με προσπάθειες αντιπερισπασμού θα αποφύγουν τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν για τον τρόπο που χτίστηκε, αλλά και για το αν δηλώνει και πού τα εισοδήματα των 14.000 την εβδομάδα και τις πληρωμές από τις δεκάδες πλατφόρμες του εξωτερικού ο κ.Ραγκούσης, κάνουν λάθος. Η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις και θα περιμένουμε μέχρι να δοθούν. Όσο κι αν προσπαθούν να «θολώσουν τα νερά».
Θυμίζουμε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης νωρίτερα είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία «καλούσε τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία του και όλα τα στοιχεία για την ενοικίαση της βίλας της Τήνου». αναφερόμενο και αυτό στο δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας.

3. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 7 χρόνια ρίχνει διαρκώς δηλητήριο εναντίον του πρωθυπουργού και της συζύγου του. Το ίδιο κάνει και σήμερα, προκειμένου να καλύψει τον κ. Ραγκούση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Και επισημαίνεται: «Τώρα θυμήθηκαν την αγορά του σπιτιού του το 1997 με δραχμές! Θυμίζουμε ότι το "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά επί ΣΥΡΙΖΑ, τόσο από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όσο και από την ελληνική δικαιοσύνη και την Ανεξάρτητη Φορολογική Διοίκηση, όσο κανενός άλλου πολιτικού αρχηγού!

Και την ίδια στιγμή της χυδαίας επίθεσης και της πλήρους κάλυψης του κ. Ραγκούση, ο οποίος μαζί με τον κ. Πολάκη και τον αμετάκλητα καταδικασμένο κ. Παππά, ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να καταγγέλλει την τοξικότητα, την οποία παράγει καθημερινά σε μεγάλες ποσότητες. Πόση υποκρισία πια!», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Στην ακίνητη περιουσία του πρωθυπουργού αναφέρθηκε νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως απάντηση στα «fake news», όπως υποστηρίζει, που στοχοποιούν τον Γιάννη Ραγκούση και ρώτησε: «Αλήθεια τώρα, η ΝΔ επιμένει να συγκρουστούμε σε αυτή την ατζέντα ή μήπως να μιλήσουμε για πολιτικά προγράμματα;».
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ανέφερε: «Εδώ και 10 μέρες ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ αναπαράγει διαρκώς fake news και στοχοποιεί τον Γιάννη Ραγκούση με στόχο να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Τελικά όσο και να προσπαθούν είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσουν. Ο κος Μητσοτάκης αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνος του.

Το βεβαιώνει εκ νέου το σημερινό πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας που αποδεικνύει ότι αγόρασε την υπερπολυτελή κατοικία 240 τ.μ. στον πιο ακριβό δρόμο της Αθήνας στο Λυκαβηττό, σε τιμή μικρότερη από την αντικειμενική της αξία και υποπολλαπλάσια της εμπορικής της αξίας. Η βίλα μεσοτοιχία με του Χριστοφοράκου στην Τήνο, το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι που είχε κρυφτεί για σειρά ετών σε offshore, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, το σπίτι στο Λυκαβηττό... Έχουμε χάσει το μέτρημα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline