Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  18:20:21

Η μανία ΤΙΚ-ΤΟΚ στο Διαδίκτυο: Πληθαίνουν, διεθνώς, τα μέτρα εναντίον του για λόγους εθνικής ασφάλειας, «παγίδευσης και προσωπικών σκανδάλων». Τους ίδιους φόβους συμμερίζεται και ο Κυρ. Μητσοτάκης για την Ελλάδα. Κύριο

Περισσότερες από 12 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν απαγορεύσει πλήρως, μερικώς ή μόνο στον δημόσιο τομέα το TikTok εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια. Τελευταία η Ολλανδία, η οποία καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να αφαιρέσουν την εφαρμογή του TikTok από τα επαγγελματικά τους τηλέφωνα.

1.«Ξέρετε, το TikTok είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Γεννά και πολλά ερωτηματικά, διότι είναι ένας αλγόριθμος ο οποίος αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε γενικά προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα πώς αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Παραδείγματος χάρη, εγώ στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή του TikTok και έχω απαγορεύσει και σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να την έχουν».
Επιλογή προστασίας και προειδοποίηση ευρύτερη του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στην light εκπομπή της Ελ. Μελέτη του Mega.

Πάντως, όπως φαίνεται και από μία γρήγορη πλοήγηση στο TikTok, πριν την πρόσφατη απαγόρευση Μητσοτάκη, αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου διατηρούσαν λογαριασμούς. Μεταξύ αυτών οι Άδωνης Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Βασίλης Κικίλιας και Στέλιος Πέτσας...

2.TikTok: Aπαγορεύσεις σε όλον τον κόσμο- Γιατί δεν επιτρέπεται στα τηλέφωνα εργαζομένων
Πάνω από 12 χώρες έχουν απαγορεύσει τη χρήση του TikTok

Περισσότερες από 12 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν απαγορεύσει πλήρως, μερικώς ή μόνο στον δημόσιο τομέα το TikTok εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.
Τελευταία η Ολλανδία, η οποία καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να αφαιρέσουν την εφαρμογή του TikTok από τα επαγγελματικά τους τηλέφωνα.

To επαναλαμβανόμενο αυτό φαινόμενο των απαγορεύσεων έχει ιδιαίτερη σημασία πλέον. Οι περισσότερες από τις απαγορεύσεις που έχουν εισαχθεί περιορίζονται σε συσκευές εργαζομένων του δημόσιου τομέα ή της κυβέρνησης.
Όμως ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιωτικών εταιρειών μπλοκάρει επίσης μονομερώς την εφαρμογή, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο μιας πλήρους απαγόρευσης, εάν οι Κινέζοι ιδιοκτήτες του TikTok δεν πουλήσουν την αμερικανική έκδοση της εφαρμογής.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα μέτρα για τον αποκλεισμό του TikTok από συσκευές κυβερνητικών στελεχών, αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ των ιδιοκτητών της εφαρμογής και του Δυτικού Κόσμου.

Στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος έδωσε τον περασμένο μήνα στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες 30 ημέρες για να αφαιρέσουν το TikTok από όλα τα τηλέφωνα και τα συστήματα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI διεξάγουν επί του παρόντος έρευνα κατά του TikTok για παρακολούθηση δημοσιογράφων μέσω της εφαρμογής.
Μέτρα για το TikTok και στον ιδιωτικό τομέα
Καθώς οι ανησυχίες σε επίπεδο δημόσιου τομέα για το TikTok εξαπλώνονται, οι ιδιωτικές εταιρείες και τα διαφόρων ειδών δίκτυα αρχίζουν επίσης να αναλαμβάνουν

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline