Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  20:37:48

ΗΠΑ: Σπάνιες πλέον οι συλλήψεις επ΄αυτοφώρω.... Kανένας δολοφόνος ή ληστής ή επίφοβος ακόμα, δεν επιζεί. Εκτελείται επί τόπου από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κύριο

Ακραία τακτική, φοβική και απάνθρωπη, δεδομένου ότι η πρωτοφανής και εκτεταμένη αυτή βία κατά της ζωής, εφαρμόζεται ακόμα και σε απλές περιπτώσεις ελέγχου κανονικών αθώων πολιτών, ιδιαίτερα εγχρώμων σε αυταρχικούς ελέγχους αστυνομικών.


1.Βία διπλής κατεύθυνσης στις ΗΠΑ : Μεγάλης έκτασης ομαδικές δολοφονίες από προβληματικούς οπλοφόρους σε σχολεία, καταστήματα αλλά και σπάνιες πλέον οι συλλήψεις επ΄αυτοφώρω.... Kανένας δολοφόνος ή ληστής ή επίφοβος ακόμα, δεν επιζεί. Εκτελείται επί τόπου από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τρόπο συστηματικό και αποκλειστικό πλέον..

2.Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ζήτησε επίμονα από το αμερικανικό Κογκρέσο «να προστατεύσει τους έγχρωμους» ψηφίζοντας ένα νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού κατά τη βίαιη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό.
«Αν μπορείτε να υιοθετήσετε ομοσπονδιακό νόμο για την προστασία ενός πουλιού, του λευκοκέφαλου θαλασσαετού, τότε μπορείτε να υιοθετήσετε και έναν ομοσπονδιακό νόμο για να προστατεύσετε τους έγχρωμους», δήλωσε ο Φιλονάις Φλόιντ, ένας από τους αδελφού του Τζορτζ Φλόιντ, αναφερόμενος στο εθνικό πτηνό των ΗΠΑ.
Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «επιθυμεί το νομοσχέδιο να είναι δίκαιο, να έχει νόημα και να διατηρεί άθικτη την κληρονομία του Τζορτζ», δήλωσε ο ανιψιός του Μπράντον Ουίλιαμς.

Ολοκληρώνοντας αυτή την ιστορική επίσκεψη στο Κογκρέσο τα μέλη της οικογένειας του Φλόιντ ύψωσαν τη γροθιά τους και φώναξαν το όνομα του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος έχει αναχθεί σε σύμβολο των θυμάτων αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ μετά τον θάνατό του στις 25 Μαΐου 2020 στη Μινεάπολις κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς.
Το βίντεο με τον 46χρονο Αφροαμερικανό να αγωνιά κάτω το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν πυροδότησε πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις, ενώ η φράση του «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» μετατράπηκε σε σύνθημα κατά των καταχρήσεων των δυνάμεων της τάξης.

«Πριν ένα χρόνο ακριβώς έγινα μάρτυρας ενός φόνου», έγραψε στο Facebook η Νταρνέλα Φρέιζερ, η έφηβη που τράβηξε βίντεο από τη σκηνή της σύλληψης, προσφέροντας κρίσιμες αποδείξεις που οδήγησαν στην καταδίκη του Σόβιν.
της, πριν από ένα χρόνο, η Τζιλ και εγώ συναντήσαμε την οικογένεια και η εκείνη (η Τζιάνα) μου είπε: 'Ο μπαμπάς μου άλλαξε τον κόσμο'", συνέχισε. "Το κατάφερε", πρόσθεσε.

2.Καρέ - καρέ η επιχείρηση της αστυνομίας κατά του ενόπλου που «γάζωσε» τράπεζα στο Κεντάκι και σκότωσε πέντε ανθρώπους

Βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας στην τράπεζα Old National Bank στο Λούισβιλ του Κεντάκι, όπου ένας ένοπλος εισέβαλε και άρχισε να πυροβολεί, ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας.

Στο υλικό από την κάμερα σώματος, που έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα, φαίνονται οι αστυνομικοί να εμπλέκονται σε πυροβολισμούς με τον δράστη και έπειτα να τον πυροβολούν θανάσιμα.
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν -όταν ο 23χρονος δράστης εισήλθε στην τράπεζα και άρχισε να πυροβολεί.

Το χρονικό
Σημειώνεται ότι αστυνομικοί έσπευσαν στην τράπεζα λίγα λεπτά αφότου το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις για πυροβολισμούς, γύρω στις 08:30 το πρωί (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδος) της Τρίτης.
Οπλισμένος με τουφέκι εφόδου, ο 23χρονος Κόνορ Στέρτζον, μετέδιδε απευθείας εικόνες στο διαδίκτυο την ώρα που άρχισε να πυροβολεί μέσα στην τράπεζα όπου εργαζόταν, σκορπώντας τον θάνατο. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του δράστη για να τον εξουδετερώσουν.

Από τους εννέα τραυματίες, τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ αυτών είναι ένας 26χρονος αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Άλλος ένας αστυνομικός νοσηλεύεται με ελαφρύτερα τραύματα.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook η μητέρα του δράστη, ο Κόνορ Στέρτζον μεγάλωσε στη Νότια Ιντιάνα, βόρεια του Λούιβιλ. Ήταν ο μεγαλύτερος από τους τρεις γιους της, φοίτησε στο λύκειο Floyd Central, όπου υπήρξε αθλητής στίβου και αγωνιζόταν στην ομάδα μπάσκετ όπου προπονητής ήταν ο πατέρας του, Τοντ. Το 2016 άρχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.
Ύστερα από τρία καλοκαίρια πρακτικής στην Old National Bank, μεταξύ 2018 και 2020, ο Κόνορ Στέρτζον προσελήφθη από την τράπεζα με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline