Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  19:41:24

Με ρήσεις του Ευαγγελίου ο Αλέξης Τσίπρας... καταγγέλλει τους «Φαρισαίους υποκριτές» της ΝΔ και ζητεί θεία Δικαιοσύνη επί της Γης. Μαστιγωτικός για την αισχροκέρδεια Funds- Eισπρακτικών. Κύριο

Με συγκεκριμένη πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την αμηχανία της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των κ.κ. Στουρνάρα- Σταικούρα, προτείνει να τερματισθεί η ληστρική-ανήθικη κερδοσκοπία σε βάρος των οφειλετών κόκκινων δανείων, που εκβιάζουν για να εισπράξουν πενταπλάσια ποσά, από αυτά που έδωσαν για την αγορά τους, στις συστηματικές Τράπεζες. Συχνά μάλιστα με δάνειο από αυτές τις Τράπεζες και όχι με δικά τους χρήματα.

1.Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η μέγιστη υποκρισία της ΝΔ, «είναι να μας λέει ότι τάχα νοιάζεται που θα μπει η ακροδεξιά στη Βουλή, την ώρα που έχει δίπλα του τον Βορίδη, τον Άδωνη και τον Πλεύρη».

Στην κεντρική αγορά του Αργοστολίου περιόδευσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κεφαλονιά.
Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με καταστηματάρχες, πολίτες, εργαζόμενους και συνταξιούχους για προβλήματα της καθημερινότητας και στη συνέχει απήθυνε ανοιχτή ομιλία στους συγκεντρωμένους πολίτες.

«Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης»
«Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης»: Με αυτές τις επτά λέξεις που ακούγονται στις εκκλησίες τη Μεγάλη εβδομάδα θέλησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κεφαλονιά να τονίσει την διαχρονικότητα του αιτήματος των πολιτών για δικαοσύνη.
«2.000 χρόνια μετά και πόσο επίκαιρος είναι ο στίχος που ακούγεται στις εκκλησιές. Αυτό ήταν το ζητούμενο τότε και είναι το ζητούμενο και σήμερα στη χώρα μας», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι βλέπουμε το 99% του παραγόμενου πλούτου να πηγαίνει στο 1% του πληθυσμού.
«Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και οι ανισότητες να διευρύνονται δραματικά σημαντικά τα 4 τελευταία χρόνια», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Την ίδια στιγμή, όπως είπε, «βλέπουμε τη σημαντική πλειοψηφία των νοικοκυριών να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους λογαριασμούς, την ακριβότερη βενζίνη και τον εφιάλτη του σούπερ μάρκετ και οι 15 μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν ρεκόρ κερδοφορίας με κέρδη άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Την ίδια ώρα, το 96 % των επιχειρήσεων να μην μπορεί να πλησιάσει την τράπεζα και το 4% να δανείζεται και να ξαναδανείζεται και τα πρώτα εκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης να πηγαίνουν σε επιχειρήσεις μετρημένες στα δάκτυλα των δύο χεριών».

Για Καππάτο
Μιλώντας στους κατοίκους του Αργοστολίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τοπικό βουλευτή της ΝΔ κ. Καππάτο. «Για 5 και 10 χιλιάδες ευρώ, έρχονται τα κοράκια, τα οποία υπηρετεί και ο προκομμένος βουλευτής σας της Κεφαλονιάς, να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων και την ίδια στιγμή η ΝΔ έχει 400 εκατομμύρια ευρώ χρέη στις τράπεζες, αλλά κανείς δεν νοιάζεται γι αυτό.
Αν σε λένε Παπαθανάση και είσαι υπουργός, μπορεί να έχεις 2 εκατ. ευρώ δάνειο, αλλά με ένα πενηντάρικο να καθαρίσεις. Πόσο πιο επίκαιρο είναι το μήνυμα της δικαιοσύνης» ανέφερε.

«Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης». Με αυτές τις επτά λέξεις που ακούγονται στις εκκλησίες την μεγάλη βδομάδα θέλησε ο Αλέξης Τσίρπας από την Κεφαλονιά να τονίσει την διαχρονικότητα του αιτήματος των πολιτών για την δικαιοσύνη. "2.000 χρόνια μετά και πόσο επίκαιρος είναι ο στίχος που ακούγεται στις εκκλησιές. Αυτό ήταν το ζητούμενο τότε και είναι το ζητούμενο και σήμερα στη χώρα μας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι βλέπουμε το 99% του παραγόμενου πλούτου να πηγαίνει στο 1% του πληθυσμού.

«Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και οι ανισότητες να διευρύνονται δραματικά σημαντικά τα 4 τελευταά χρόνια» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Την ίδια στιγμή, όπως είπε, «βλέπουμε τη σημαντική πλειοψηφία των νοικοκυριών να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους λογαριασμούς, την ακριβότερη βενζίνη και τον εφιάλτη του σούπερ μάρκετ και οι 15 μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν ρεκόρ κερδοφορίας με κέρδη άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Την ίδια ώρα, το 96 % των επιχειρήσεων να μην μπορεί να πλησιάσει την τράπεζα και το 4% να δανείζεται και να ξαναδανείζεται και τα πρώτα εκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης να πηγαίνουν σε επιχειρήσεις μετρημένες στα δάκτυλα των δύο χεριών».

Μιλώντας στους κατοίκους του Αργοστολίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τοπικό βουλευτή της ΝΔ κ. Καππάτο. «Για 5 και 10 χιλιάδες ευρώ έρχονται τα κοράκια, τα οποία υπηρετεί και ο προκομένος βουλευτής σας της Κεφαλλονιάς, να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων και την ίδια στιγμή η ΝΔ έχει 400 εκατομμύρια ευρώ χρέη στις τράπεζες, αλλά κανείς δεν νοιάζεται γι αυτό. Αν σε λένε Παπαθανάση και είσαι υπουργός, μπορεί να έχεις 2 εκατ. ευρώ δάνειο, αλλά με ένα πενηντάρικο να καθαρίσεις. Πόσο πιο επίκαιρο είναι το μήνυμα της δικαιοσύνης» ανέφερε.

Σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απλώνεται σε δύο πυλώνες, με τον πρώτο να έχει να κάνει με την ονομαστική διαγραφή μέρους του χρέους της πανδημίας και 120 δόσεις, όπως έγινε για τα ασφαλιστικά ταμεία το 2018, και τον δεύτερο να έχει να κάνει με την πρόταση που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα για την προστασία πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης. Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Λούκα Κατσέλη, που όπως είπε «έχει ρίζες στην Κεφαλλονιά και έχει συνδέσει το όνομα της με την προστασία της πρώτης κατοικίας".

Αναλύοντας το σχέδιο ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι σχέδιο που «θα βάλει κανόνες στην λειτουργία των funds, που έρχονται να πάρουν την περιουσία των πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί. Σχέδιο που προβλέπει μεγάλη διαγραφή της ονομαστικής αξίας του χρέους, διότι δεν είναι δίκαιο τα funds να αγοράζουν ένα δάνειο στο 30% της αξίας και να θέλουν να πάρουν πίσω το 90 και το 100%. Καταργώντας τον πτωχευτικό νόμο του κ. Μητσοτάκη, επαναφέρουμε την νομική προστασία και υποχρεώνουμε τα funds σε ρυθμίσεις και το κράτος επιδοτεί σημαντικό μέρος της δόσης, ώστε όχι μόνο οι αδύναμοι αλλά και η μεσαία τάξη να μπορέσει να ανταπεξέλθει, να ρυθμίσει χρέη, να κρατήσει την περιουσία της και να μπορέσει να μεταβιβάσει ένα ακίνητο στις επόμενες γενιές».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε στις πιο δύσκολες συνθήκες με χρέος να βγάλει την χώρα από τον βούρκο της χρεοκοπίας, στον οποίο δεν την είχε βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς άλλοι ήταν εκείνοι που την χρεοκόπησαν. «Ξεπλύναμε τα άπλυτα άλλων εμείς για τέσσερα χρόνια. Και βγάλαμε αυτή τη θηλιά από τον λαιμό του Ελληνικού λαού. Ρυθμίσαμε το χρέος, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και αφήσαμε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αν εμείς είχαμε την πολυτέλεια, αντί να μαζέψουμε χρήματα, να δαπανήσουμε 50 δισ. όπως ο κ. Μητσοτάκης θα είχαμε στηρίξει τον αδύναμο, θα το έβλεπε αυτό ο μικρομεσαίος, θα είχαμε φτιάξει νοσοκομεία, θα είχαμε δημιουργήσει δομές».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline