Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  21:48:58

Στην ομογένεια της Ίμβρου την Μ. Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας σε κίνηση συμβολική απέναντι στην Τουρκία– Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη γενέτειρα του, όπου θα βρεθεί μέχρι το Πάσχα. Κύριο

Κίνηση πολλαπλών σημασιών, στήριξης της (αυξανόμενης) μικρής ομογένειας στην μαρτυρική Ίμβρο και συμβολικής απέναντι στην Τουρκία για τον χώρο του Αιγαίου.

Ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το χωριό Αγρίδια, στην Ίμβρο, όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και την περιφορά του Επιτάφιου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αγριδίων, όπου θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, γεννημένος εκεί..

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ίμβρο την Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου.
Μετά την άφιξή του στο νησί, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, όπου θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ίμβρου, ενώ θα συναντήσει ομογενειακούς φορείς και ομογενείς.
Δείπνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί επίσης το χωριό Αγρίδια, όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και την περιφορά του Επιτάφιου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αγριδίων, όπου θα χοροστατήσει η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθήσει σε δείπνο με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο.
Σημειώνεται ότι η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μεταβαίνει στη γενέτειρά του, την Ίμβρο, κατά την εορτή του Πάσχα μία φορά κάθε 10 έτη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline