Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  22:34:54

Γ. Στουρνάρας: δηλώνει ότι δεν θέλει να γίνει μεταβατικός Πρωθυπουργός... Κανένα κόμμα υπέρ του, μετά την σκληρή πολιτική του υπέρ Τραπεζών με υπερκέρδη, ελάχιστων επιτοκίων καταθέσεων και ανοχής στην αισχροκέρδεια Funds- Εισπρακτικών. Κύριο

Δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του πρωθυπουργού, δηλώνει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, ο οποίος ωστόσο γνωρίζει την αυστηρή κριτική-εναντίωση όλων των κομμάτων, άλλοτε ξεκάθαρη και άλλοτε έμμεση για την πολιτική του ως «υπερτραπεζίτη χωρίς κοινωνικό πρόσημο και ευαισθησία».

Xωρίς ουσιώδη οικονομική πολιτική για τις επιχειρήσεις, με αποχαλίνωση της κερδοσκοπίας των συστημικών Τραπεζών και γενικά της όλης συμπεριφοράς τους στο θέμα αυτό.

To ξεκαθάρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας (10.12.1956) ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του πρωθυπουργού και σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του για τα επόμενα 3-3,5 χρόνια, έως τη λήξη της θητείας του.

Οπως είπε , απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, μετά «θα είμαι 70 ετών περίπου, άρα θα είναι πλέον η ώρα να αποσυρθώ από τα δημόσια πράγματα, στα οποία βρίσκομαι για πολλά χρόνια τώρα». Η... απόσυρση θα γίνει στην γνωστή εξοχική του κατοικία στη Σύρο.

2. Ωστόσο, παράλληλα με τη δήλωση του αυτή, σχολιάζεται ότι κανένα κόμμα και μάλιστα από τη ΝΔ ,τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι υπέρ της όποιας προτίμησής του ως κοινά αποδεκτού Πρωθυπουργού, μετά την σκληρή πολιτική του υπέρ Τραπεζών με υπερκέρδη, ελάχιστων επιτοκίων καταθέσεων και ανοχής στην αισχροκέρδεια Funds- Εισπρακτικών.

-Δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του πρωθυπουργού, δηλώνει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, ο οποίος ωστόσο Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο κ.Στουρνάρας με οικογενειακό αριστερό παρελθόν και ανάλογες ιδεολογικοπολιτικές και κοινωνικές ευαισθησίες γνωρίζει την αυστηρή κριτική-εναντίωσηόλων των κομμάτων, άλλοτε ξεκάθαρη και άλλοτε έμμεση για την πολιτική του ως «υπερτραπεζίτη χωρίς κοινωνικό πρόσημο και ευαισθησία», χωρίς ουσιώδη οικονομική πολιτική για τις επιχειρήσεις, με αποχαλίνωση της κερδοσκοπίας των συστημικών Τραπεζών και γενικά της όλης συμπεριφοράς τους στο θέμα αυτό.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline