Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  22:15:09

Σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ, «απόβλητος από παντού, ως λεπρός» ο Γεωργούλης, αμήχανη υπεράσπιση από Τσαπανίδου: «Ζητήσαμε να παραδώσει την έδρα του. Δεν του ανήκει». Κύριο

Ανάγκη κάθαρσης με γενικό αποκλεισμό για μια υπόθεση-ατόπημα με βαρύτατο τίμημα για όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημόσια εικόνα του.

1.-Τσίπρας απολογητικός για υπόθεση Γεωργούλη: Καμία συγκάλυψη, καμία σκιά.
Για τις καταγγελίες εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και την αποπομπή του από το κόμμα μίλησε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Λαύριο.

2. Επώδυνο το θέμα, ψυχρολουσία πολιτική, κατάγματα στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και των κοινωνικών δικαιωμάτων, συχνά σε υπερβολικούς τόνους και κραυγές. Δεν μπορούσε να μη λάβει θέση και μάλιστα αυστηρή κομματικά. Ένα αμαρτωλός παραβάτης , ασεβής, ένας λεπρός ηθικά στον ΣΥΡΙΖΑ, του αξίζει ένα είδος,..καθαρτήριου αποκεφαλισμού και αποκλεισμού από παντού και από τους πάντες της Κουμουνδούρου. Ένα είδος κάθαρσης από το βαρύτατο πλήγμα και τίμημα.

1. «Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη. (...) Για εμάς δεν υπάρχουν "ναι μεν αλλά" σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αλέξης Γεωργούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Meg,a είπε πως «ο κ. Γεωργούλης, πέρα από τις εξηγήσεις που έχει να δώσει στο δικαστήριο, θα πρέπει να δώσει και εξηγήσεις στον κόσμο που τον ψήφισε. Ζητήσαμε την έδρα του πίσω χθες. Δεν έχει απαντήσει ακόμα».

Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για κακοποιητική συμπεριφορά μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, κάνοντας λόγο για σοκαριστικό γεγονός. Σημείωσε ότι, «ζητήσαμε να παραδώσει ο κ. Γεωργούλης την έδρα του και αναμένουμε την απάντησή του».

«Μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη και μετά από 15 λεπτά απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το κοινοβούλιο. Δεν είναι αυτονόητα τα αντανακλαστικά, αλλά για εμάς ήταν αυτονόητο. Δεν παίζουμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους» υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου στο ΜEGA.

«Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022 και με εντολή Τσίπρα ερευνήθηκε η υπόθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όταν τον καλέσαμε για εξηγήσεις, αρνήθηκε όσα του αποδίδονταν και μάλιστα έκανε λόγο για συκοφάντηση. Αυτό συνέβη το 2022 και μάλιστα είπε πως αφορούν φήμες και μάλιστα ένιωσε προσβεβλημένο» περιγράφει.
«Δεν μείναμε όμως εκεί, πήγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και δεν βγάλαμε κάτι καθώς οι διαδικασίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο. Με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε κάποια καταγγελία τότε. Όταν η φήμη έγινε καταγγελία, τότε έφυγε και ο κ. Γεωργούλης από το κόμμα. Εάν είχε κληθεί να καταθέσει ο κ. Γεωργούλης, τότε θα ήταν γνωστό και στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο έφτασε χθες η απόφαση» πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline