Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  20:37:24

Η αμφιλεγόμενη Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, αμφιβάλλει για την όποια ενοχή του Αλέξη Γεωργούλη: «Δεν πιστεύω τίποτα από τις κατηγορίες εις βάρος του». «Του τηλεφώνησα, του το είπα».. Κύριο

Δυσάρεστες, καταλυτικές εντυπώσεις, μετά τις αποκαλύψεις από τις Βρυξέλλες είτε από τις ανακριτικές αρχές και το Ευρωκοινοβούλιο είτε από τη ανοικτή αταγγελία του θύματος.

Ομόθυμη η καταδίκη από όλα τα κόμματα με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους κοινωνικούς φορείς και στο Διαδίκτυο. Οι επιφυλακτικοί και αμφιβάλλοντες χθες το πρωί, κατά το βράδυ άλλαξαν γνώμη μετά τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία.

Ωστόσο, μέσα στο σάλο, που έχει προκαλέσει η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος διεγράφη αμέσως από τον ΣΥΡΙΖΑ, εντύπωση προκάλεσε μια περί του αντιθέτου άποψη. Χωρίς καμία επιφυλακή, πλήρως κατηγορηματική, παλαιά φίλη με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ,τον οποίο υποστήριξε ανεπιφύλακτα η Πηγή Δεβετζή(1976) γνωστή προσωπικότητα του αθλητισμού.

Η Χρυσοπηγή Δεβετζή είναι Ελληνίδα πρώην αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν και του άλματος εις μήκους, με μεγάλες διακρίσεις αλλά και τιμωρίες σχετικά με ντόπινγκ.

Μόνη της χωρίς κανένα άλλο σχετικό σύνδρομο (όπως λχ της Στοκχόλμης), εναντιωμένου θαυμασμού ή άλλο κίνητρο, λέγοντας ότι αποκλείεται να είναι αλήθεια όσα ακούγονται για τον ηθοποιό.
Ειδικότερα, η πρώην αθλήτρια του τριπλούν και του άλματος εις μήκος, Πηγή Δεβετζή, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, που μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου τέθηκε και εκτός της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό».

«Τον Αλέξη τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ένα πάρα πολύ καλό παιδί και τον συνάντησα στο Ευρωκοινοβούλιο πριν από ένα μήνα που είχα πάει καλεσμένη.
Εντάξει, μιλάμε τώρα είναι γελοία πράγματα αυτά. Δεν πιστεύω τίποτα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Τον στηρίζω, τον έχω πάρει τηλέφωνο. Δεν πιστεύω τίποτα, είναι αστεία αυτά τα πράγματα.
Νομίζω ότι ο Αλέξης δεν θα δώσει σημασία, είναι τόσο καλό παιδί και φίλος μου. Εντάξει τι να πω... Η καθεμία, δεν ξέρω ποια είναι αυτή που έχει κάνει μία τέτοια καταγγελία, για κάποιο σκοπό έγινε όλο αυτό. Γελάω, τίποτα άλλο», είπε η Πηγή Δεβετζή για τον Αλέξη Γεωργούλη.

2. Η άνοδος και η πτώση της Πηγής Δεβετζή
Η IAFF ακύρωσε όλα τα αποτελέσματα της ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν από το 2007 έως το 2009, οπότε δεν θα έχει στην κατοχή της τα δύο χάλκινα που κατάκτησε στο Πρωτάθλημα της Οζάκα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου Protagon Team 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 20:33 Η Παγκόσμια ομοσπονδία Στίβου (ΙΑΑF) ακύρωσε τα αποτελέσματα της ελληνίδας τριπλουνίστριας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα το 2007 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 όπου είχε κατακτήσει την τρίτη θέση και την κατατάσσει στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές για παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Η Δεβετζή φέρεται να έχει βρεθεί θετική στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη (Stanozolol) και, πλέον, απομένει η τυπική επικύρωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και η αφαίρεση και του χάλκινού μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, έπειτα από εκείνο της Οζάκα.Παράλληλα, της επιβλήθηκε τετραετής αποκλεισμός, έως της 10/11/2019 – που, φυσικά, έχει μικρή σημασία, αφού η Δεβετζή έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Τον περασμένο Νοέμβριο ο ΣΕΓΑΣ είχε ανακοινώσει ότι η αθλήτρια είχε βρεθεί θετική σε επανέλεγχο που της έγινε από το 2007, όταν και είχε κατακτήσει το μετάλλια στην Οζάκα. Εάν ανατρέξει κάποιος στην ιστοσελίδα αποτελεσμάτων της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου θα διαπιστώσει ότι η Δεβετζή αναφέρεται ως ακυρωμένη τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα που προηγήθηκε, όταν είχε πάρει και πάλι την 3η θέση.
Την Κυριακή, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε δηλώσει ότι θα διαψευστούν όσοι ζητούσαν τιμωρία της αθλήτριας και αφαίρεση των μεταλλίων που είχε κατακτήσει.

Τελικά, όπως όλοι είδαμε, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το ζήτημα τώρα δεν εστιάζεται ότι η χώρα μας χάνει, απλώς, δύο μετάλλια από παγκόσμιες διοργανώσεις, αλλά το ότι σε αυτά τα κομμάτια από χαλκό κάποιοι είχαν αποτυπώσει την «ανωτερότητα του ελληνικού έθνους», τη «δύναμη της ελληνικής ψυχής» και το ότι είναι «γραμμένο στο DNA μας να προσπαθούμε πάντα για τη νίκη», υπό αντίξοες συνθήκες. Και σε άλλες χώρες έχουν παρουσιαστεί κρούσματα ντόπινγκ και αφαίρεση μεταλλίων και οι αντιδράσεις δεν είναι ανάλογες με τον «σάλο» που δημιουργείται στη χώρα μας και την ανάλογη πτώση από τα (ροζ) σύννεφα, με γερές δόσεις «ΣΟΚ». Εκεί, βλέπετε, δεν υπάρχει ο αντίστοιχος εμποτισμός στα μυαλά των φιλάθλων με «τα ελληνικά αθλητικά ιδεώδη που είναι ανώτερα όλων», που «διδάξαμε τον αθλητισμό στην ανθρωπότητα, όταν εκείνη έτρωγε βελανίδια». Αρα, μήπως, κάποια στιγμή, να αλλάξουμε (αθλητικό) τροπάρι κατήχησης στους εαυτούς μας;

Πηγή: Protagon.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline