Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  22:20:08

H εκδίκηση, φαγητό, που τρώγεται κρύο κατά τη ΝΔ... Μητσοτάκης για υπόθεση Γεωργούλη: «Βαθύς ο λάκκος, που έσκαβαν για άλλους». Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ με υπόθεση Λιγνάδη και «συγκαλύψεις ευθυνών» Μητσοτάκη- Μενδώνη- Γεωργιάδη. Κύριο

Η προεκλογική αντιπαράθεση στο γνώριμο μονόδρομο από καιρό τώρα. Χωρίς μεγάλες αναφορές και κεντρικές αντιπαραθέσεις σε ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές διαφορές.

Με έμφαση στην πολωτική τακτική ποιός είναι χειρότερος από τον άλλο στα πάντα, σε κάθε περιστασιακό θέμα-σκάνδαλο της επικαιρότητας.

1.«Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν πιστεύω γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας...», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα

Την πολιτική επικαιρότητα και ειδικότερα την υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη σχολίασε εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διακηρύξεις για νέες παροχές και έργα αλλά και έμφαση στο κύριο πολωτικό θέμα των ημερών, το οποίο προέκυψε από την περίπτωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Γεωργούλη, που έφερε στο προσκήνιο και τις συγκρίσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα με την υπόθεση βιασμών και την καταδίκη του Λιγνάδη, ηθοποιού και εκλεκτού του χώρου της ΝΔ....

Δίχως να κατονομάσει το «ποιοι», ο πρωθυπουργός είπε: «Ίσως τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος τον οποίο έσκαβαν για άλλους».

Μητσοτάκης για Γεωργούλη: «Κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος που έσκαβαν»
Την πρώτη του αντίδραση για τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα έκανε ο πρωθυπουργός.

Στα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από την Κέρκυρα κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος.
«Ίσως τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος τον οποίο έσκαβαν για άλλους», με έκδηλη ειρωνεία και καταδίκη της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ..

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναλυτική έκθεση σχετικά με την Ακρόπολη αναδεικνύει τον χώρο του αρχαίου μνημείου ως πρότυπο συντήρησης της κληρονομιάς, σε παγκόσμιο επίπεδο, Ωστόσο, από την πλευρά της Κουμουνδούρου επανήλθαν, έντονα και επιθετικά, στις παλαιές κατηγορίες τους για την υπόθεση Λιγνάδη και ειδικότερα στις ουσιαστικές διαφορές...ευαισθησίας και αποφασιστικότητας, που ,ισχυρίσθηκαν πάλι, ότι χαρακτηρίζουν την σταση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπόθεση Γεωργούλη, που τους προέκυψε..

«Αναρωτιέμαι που πήγαν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι που διαμαρτύρονταν για τσιμέντωμα της Ακρόπολης καιοι οποίοι διαδήλωναν εξοργισμένοι κατά της υπουργού Πολιτισμού για μία παρέμβαση η οποία κρίθηκε από την ίδια την UNESCO υποδειγματική. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσουν συγγνώμη από τη Λίνα Μενδώνη και έχουν και άλλους λόγους να της ζητήσουν συγγνώμη.

Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται έμπρακτα η τοξικότητα των fake news και το αδίστακτο του χαρακτήρα κάποιων που δεν θα διστάσουν να δυσφημίσουν τη χώρα για να αποκομίσουν αναρωτιέμαι τι; Κάποια βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη όταν όλα αυτά τα οποία έλεγαν καταρρέουν με πάταγο από τον καθ' ύλην αρμόδιο που είναι ίδια η UNESCO».

2.Υπόθεση Γεωργούλη / Η καθαρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη συγκάλυψη Μητσοτάκη για Λιγνάδη - Γεωργιάδη

Προσπάθεια της ΝΔ να συμψηφίσει την καθαρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με την επιχείρηση συγκάλυψης της ΝΔ σε υποθέσεις έμφυλης βίας και κακοποίησης
Το απύθμενο θράσος της ΝΔ, ακόμη και στην υπόθεση Γεωργούλη, αναδεικνύεται από τις αντιδράσεις της κυβερνητικής παράταξης η οποία αντιμετωπίζει του πολίτες ως χρυσόψαρα, ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να συμψηφίσει την άμεση και καθαρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην εν λόγω υπόθεση με την προσπάθειά της να συγκαλύψει τις υποθέσεις έμφυλης βίας και κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μόνο στην ύπαρξη φήμης -χωρίς κανένα στοιχείο και καμία δημόσια καταγγελία- σχετικά με ενδεχόμενο κακοποιητικής συμπεριφοράς που αφορούσε στον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάλεσε δια του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, τον κ. Γεωργούλη σε εξηγήσεις, με τον τελευταίο να τα διαψεύδει όλα κατηγορηματικά.

Το ίδιο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθύνθηκε στις αρμόδιες βελγικές αρχές καθώς και στη νομική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου για να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει, κάποια καταγγελία, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η καταγγελία το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας πήραν ξεκάθαρη θέση χωρίς αστερίσκους, απομακρύνοντας τον ευρωβουλευτή και από την ευρωομάδα, και από το κόμμα.

Παράλληλα ζητήθηκε από τον Αλ. Γεωργούλη να παραδώσει την ευρωβουλευτική έδρα του.
«Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, καμία σκιά, είμαστε με τα θύματα, όχι με τους θύτες», δήλωσε ξεκάθαρα ο Αλ. Τσίπρας, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε πολύ χειρότερες περιπτώσεις που αφορούσαν μάλιστα ακόμη και ανήλικα παιδιά είχε πολύ διαφορετική προσέγγιση.

Αναλυτικότερα, στην περίπτωση του καταδικασμένου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, στη ΝΔ επί ένα μήνα απαξίωναν τη δημόσια καταγγελία του θύματος Νίκου Σ. και προσπαθούσαν να συγκαλύψουν την υπόθεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ειδικότερα, έκανε πως δεν ήξερε τον Λιγνάδη ενώ η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τον υπερασπιζόταν καθημερινά στα κανάλια μιλώντας για συκοφαντίες και απαξιώνοντας το θύμα που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει, για να φτάσει ένα μήνα μετά να ισχυριστεί δήθεν πως την ξεγέλασε με την υποκριτική του δεινότητα.
Στην περίπτωση δε του Νίκου Γεωργιάδη ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης του «ζήτησε να μείνει λίγο πίσω μέχρι να ξεχαστεί το θέμα», όπως δήλωσε στο δικαστήριο, ενώ πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ πήγαν τότε στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι τυχόν παράνομες πράξεις του καθενός κρίνονται από τη Δικαιοσύνη. Τα κόμματα όμως κρίνονται για το αν προσπαθούν να συγκαλύψουν ή όχι και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη δώσει σαφή δείγματα γραφής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline