Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  22:15:49

Δεν παραιτείται από Ευρωβουλευτής ο Αλέξης και ας το απαίτησε ο αρχηγός Αλέξης. Θα μείνει έως την Άνοιξη του 2024 ως ανεξάρτητος.. Δεν ανησυχεί, λέει, από νέες καταγγελίες για λεκτική βία κλπ. Κύριο

Το πρώτο χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων εις βάρος του, από την άρση της ασυλίας έως τη δίκη.

1. Υπόθεση που θα κρατήσει πολλούς μήνες και χρόνια, όπως φαίνεται να συμβαίνει αντίστοιχα λχ. σε υποθέσεις όπως της Μ. Σπυράκη και της Εύας Καιλή. Συγκεκριμένα, περίπου τρεις μήνες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, που θα γίνει δηλαδή μετά τις διπλές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Η δίκη ,εάν οι ανακρίσεις είναι επιβαρυντικές, υπολογίζουν οι συνήγοροί του, δεν θα γίνει ενωρίτερα από τρία χρόνια. Δεν βλέπουν ότι ο κ. Γεωργούλης ,στο μεταξύ, μπορεί να προφυλακισθεί..

Χωρίς εκείνη την εγκληματική βαρύτητα, του βιασμού και του ξυλοδαρμού, αλλά αρκετές επιβαρυντικές για τον όλο χαρακτήρα του, φέρονται οι νέες καταγγελίες εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας που έκανε το 2020 η Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Ο λόγος για δυο γυναίκες και έναν άντρα, εργαζόμενοι στο γραφείο του. Συγκεκριμένα, ασκούμενη υπάλληλος έκανε καταγγελία στο ειδικό γραφείο παρενόχλησης στις Βρυξέλλες για κακοποιητική συμπεριφορά. Λίγο αργότερα, έκανε αναφορά και ένας μόνιμος υπάλληλος στο γραφείο του 49χρονου ευρωβουλευτή, με ανάλογο περιεχόμενο. «Εγώ είδα ότι οι δύο αυτοί υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και προσπάθησα να τους απομακρύνω και εκείνοι για λόγους αντεκδίκησης προχώρησαν σε αυτές τις καταγγελίες που δεν ίσχυαν», είπε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Η τρίτη περίπτωση που αποκάλυψε το Mega αφορά γυναίκα υπάλληλο στο γραφείο του ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες. Υποστήριξε ότι βγήκε με τον Αλέξη Γεωργούλη για ποτό και εκείνος της επιτέθηκε και την χτύπησε. Μέχρι σήμερα βρίσκεται σε στάση αναμονής χωρίς να έχει κάνει καταγγελία.

«Δηλώνει αθώος και θα υποστηρίξει την αθωότητά του. Δεν έχουμε λάβει ακόμα την δικογραφία. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε φήμες. Θα πρέπει να τοποθετηθώ σε μία δικογραφία», δήλωσε η Σταματίνα Μάλλα, δικηγόρος Αλέξη Γεωργούλη.
Από την πλευρά της, η Ελένη Χρονοπούλου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δικηγόρους της και περιμένει να «τρέξουν» οι εξελίξεις.«Δεν είναι για σεξουαλική κακοποίηση η καταγγελία αλλά για σωματική βλάβη συν το αδίκημα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης», δήλωσε ο Σπήλιος Σπηλιάκος, δικηγόρος Ελένης Χρονοπούλου.

2.Περίπου τρεις μήνες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.
Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες για τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία για βιασμό και σωματική κακοποίηση από τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου, για ένα συμβάν που έγινε το 2020.
Η αρχική καταγγελία της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2020 στις βελγικές αρχές, ενώ τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάιο, έδωσε στην εισαγγελία και το όνομα του φερόμενου ως δράστη.

Η άρση της ασυλίας
Το θέμα αποκάλυψε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα όταν αποκάλυψε το αίτημα της βελγικής δικαιοσύνης για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.
«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.
Ωστόσο, η απάντηση στο αίτημα για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή δεν θα είναι άμεση, καθώς οι συζητήσεις στην Ευρωβουλή αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον δύο ή τρεις μήνες.

Παραμένει ανεξάρτητος ευρωβουλευτής
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Γεωργούλης θα παραμείνει ευρωβουλευτής, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διαγράφηκε και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline