Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  00:47:49

Δημοσκόπηση GPO χθες, με όλο και χειρότερα για τους τέσσερις - κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ και στο κατώφλι του θανάτου 3% τα κόμματα Γ.Βαρουφάκη- Κυρ. Βελόπουλου και Κασιδιάρη. Κύριο

Προβάδισμα ΝΔ με 5,9% - Μικρή άνοδος ΣΥΡΙΖΑ και αισθητές πλέον απώλειες για το ΠΑΣΟΚ, επιστροφή από το 15% πέρυσι, στα ποσοστά της Φ. Γεννηματά.

Προβάδισμα 5,9 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά ενόψει των εκλογών 2023.

Σύμφωνα με τη έρευνα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9%, το ΚΚΕ 6,3%, η Ελληνική Λύση 3,1%, το ΜεΡΑ25 3,2%, οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη 3%, η Εθνική Δημιουργία 1,4%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,5% ενώ «δεν ξέρω/αναποφάσιστοι» δηλώνει το 8,7% των ερωτηθέντων.

Σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, τον Μάρτιο και στις αρχές Απριλίου, της ίδιας εταιρείας η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σημαντική αύξηση στα ποσοστά της. Μικρότερα είναι αντίθετα τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αισθητές απώλειες καταγράφει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε σύγκριση με τα περσινά ποσοστά του 15% , από τότε διάφορες προσδοκίες για την αρχηγία Ανδρουλάκη..

2.Ειδικότερα, η ΝΔ καταγράφει αύξηση στα ποσοστά της και συγκεκριμένα στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου εμφανίζεται µε ποσοστό 32,8%,

Στο 5,9 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» τρεις μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης η ΝΔ καταγράφει αύξηση στα ποσοστά της και συγκεκριμένα στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου εμφανίζεται µε ποσοστό 32,8%, έναντι 31,4% που είχε στις αρχές του Απριλίου και 29,5% που κατέγραφε τον Μάρτιο.

Σηµειώνει, άνοδο 1,4% σε σχέση µε την προηγούµενη δηµοσκόπηση και 3,3% σε σχέση µε τον Μάρτιο, όταν βρέθηκε στο χαµηλότερο ποσοστό της.
Ανοδικά είναι και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ όπου σήµερα βρίσκεται στο 26,9% από 26,6% στις αρχές Απριλίου και 25,6% τον Μάρτιο.

Η άνοδός του, ωστόσο, παραµένει αργή, καθώς, τη στιγµή που καταγράφεται µια αύξηση της συσπείρωσης του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύεται και µια δυσκολία διείσδυσης σε άλλα εκλογικά ακροατήρια, που είναι απαραίτητα για να µπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη θέση.
Την ίδια αδυναµία διεύρυνσης φαίνεται να αντιµετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η εκλογική επιρροή εµφανίζεται µειωµένη στο 9% έναντι των προηγούµενων µετρήσεων.

Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 εµφανίζονται σταθερά, κρατώντας τις δηµοσκοπικές δυνάµεις που είχαν κερδίσει µετά τον Μάρτιο, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης περιορίζουν τη δυναµική της και τη φέρνουν οριακά πάνω από το 3%, το εκλογικό όριο το οποίο σε αυτήν τη µέτρηση πιάνουν οι «Ελληνες» του Κασιδιάρη, η συµπεριφορά των οποίων αποτελεί έναν από τους άγνωστους παράγοντες της επόµενης αναµέτρησης, καθώς ακόµη δεν γνωρίζουµε αν θα τους επιτραπεί τελικά η συµµετοχή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline