Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  00:35:39

Πουλήθηκε το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Με τιμή ..56.000 ευρώ το τετραγωνικό και συνολικό τίμημα 18 εκατ. ευρώ. Πού αλλού καλπάζουν οι τιμές, πενταπλάσιες ανά τ.μ. Κύριο

Οι παραδοσιακές ακριβές περιοχές στα βόρεια προάστια (Εκάλη, Κηφισιά. Φιλοθέη κλπ) διατηρούν μεν τον κοινωνικό τους στάτους αλλά έχουν υποσκελισθεί στην εκτίναξη των τιμών σε Μύκονο, νότια προάστια, Ηρώδου Αττικού και άλλες περιοχές.

Έναντι του πρωτοφανούς ποσού των 18 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και ίσως κάποιων άλλων σκοπιμοτήτων υποστηρίζουν ορισμένοι, πωλήθηκε ένα ρετιρέ που βρίσκεται σε μια περιζήτητη και εξαιρετική περιοχή στην καρδιά της Αθήνας και προσφέρει θέα στη θάλασσα και την Ακρόπολη. Πολυτελούς κατασκευής .

Παρά το γεγονός ότι δεν συγκέντρωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές, το ακίνητο 320 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή Ανακτόρων, περιτριγυρισμένη από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου, έσπασε ρεκόρ στην πώληση ακινήτων στην Αθήνα και ο αγοραστής είναι ένας Ελβετός επιχειρηματίας.
Ο νέος ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», είναι ένας Ελβετός επιχειρηματίας με ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα και έδωσε ένα αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της αθηναϊκής αγοράς, περίπου 56.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Είναι παλαιάς κατασκευής ρετιρέ, ένα από τα λιγοστά διαθέσιμα ακίνητα στην περιοχή, διαθέτει θέα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον Λυκαβηττό, στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στη θάλασσα και στην Αίγινα, αλλά και ένα ασανσέρ που έχει απευθείας πρόσβαση σε αυτό.

Ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Volkers, του δικτύου συμβούλων που έκανε και το μεγάλο ντιλ, μίλησε στην εφημερίδα και αποκάλυψε ότι η συναλλαγή χρειάστηκε περίπου 10 μήνες για να ολοκληρωθεί.
«Η συναλλαγή φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αθήνα. Παραδοσιακά, αυτού του διαμετρήματος οι αγοραστές τοποθετούνται στις αγορές της Ζυρίχης και της Νέας Υόρκης. Σε αντίθεση με την Αθήνα, στη Μύκονο καταγράφονται μία με δύο τέτοιου μεγέθους συναλλαγές τον χρόνο.»

Τα άλματα των τιμών στα πολυτελή ακίνητα

• Η πιο ακριβή περιοχή όχι μόνο της Αττικής, αλλά της Ελλάδας, ήταν και παρέμεινε η Βουλιαγμένη, που πλέον θα έχει τιμή της τάξεως μέχρι 15.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στο Λαιμό! Μπορεί η μέση αύξηση να μην ήταν από τις μεγαλύτερες, ωστόσο η τιμή του τετραγωνικού είναι σε δυσθεώρητο πλέον ύψος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.
• Η οδός Ηρώδου Αττικού που «φιλοξενεί» Προεδρικό Μέγαρο και Μέγαρο Μαξίμου, είναι ο πιο ακριβός δρόμος της χώρας. Παλαιότερα, πρίον τέσσερα χρόνια, οι τιμές έφταναν τα 9.000 το τετραγωνικό μέτρο, ενώ τώρα ο αριθμός έγινε πενταψήφιος, φτάνοντας τα 14-15.000 ευρώ!
• Συνακόλουθα στις ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας περιλαμβάνεται το Κολωνάκι και το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, μόνο σε ό,τι, αφορά ορισμένα πολυτελή και ξεχωριστά από κάθε άποψη οικοδομήματα, αρχοντικά και διαμερίσματα. Με πρώτα ορισμένα στη Βασιλίσσης Σοφίας.
• Ακολουθεί, η Μύκονος, η οποία «είδε» γιγαντιαία αύξηση της τάξεως των 229%! Σε κάποιες περιοχές της οι τιμές ζώνης διαμορφώθηκαν σε 8-11.000 ευρώ. Την ακολουθεί στα ίδια ακριβά βήματα και η Πάρος στις πολύ ξεχωριστές βίλλες της.
• Πανάκριβή έγινε η Παραλία Θεσσαλονίκης, με ωραία παραδοσιακά αρχοντικά και πολυτελή διαμερίσματα αφού ξεπέρασε άλλα κοσμοπολίτικα νησιά. Η Λεωφόρος Νίκης κρατά τα σκήπτρα του πιο ακριβού δρόμου της συμπρωτεύουσας, με τις τιμές φτάνουν στα 8-10.000 ευρώ
• Μαγικό το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη, «μαγικές» και οι τιμές πλέον, καθώς η τιμή ξεκινούσε από 1.350 το τετραγωνικό μέτρο κι έφτανε στα 4.950 ευρώ, ενώ πλέον έκανε άλμα στα 5.050 ευρώ (μέση αύξηση 105%) και πρόσφατα κοντά στα 8.000!
• Στις Σπέτσες η τιμή διαμορφώνεται στις 7-8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ η κατώτερη τιμή ζώνης έμεινε στο ίδιο επίπεδο, στα 1.000 ανά τετραγωνικό μέτρο.
• Κατά πόδας, ακολουθεί το Ψυχικό με τιμές που κυμαίνονται πάνω από 7.000 ευρώ. Η περιοχή είχε μικρή αύξηση στις αντικειμενικές, ωστόσο παραμένει ένα από τα ακριβότερα προάστια της Αθήνας.
• Την πρώτη δεκάδα των ακριβότερων περιοχών της Ελλάδας, σύμφωνα με τις νέες αντικειμενικές αξίες, συμπληρώνει η Ύδρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline