Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  00:36:37

Δύο νέες αποκρουστικές, βάρβαρες περιπτώσεις βασανισμών αλόγου και γάτας. Καμπάνα στο δεύτερο δράστη με 15.000 ευρώ και παραπομπή στη Δικαιοσύνη. Κύριο

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε, ο 27χρονος ζήτησε να εμφανιστεί στην εκπομπή Live News του MEGA προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά μάλλον η επιλογή του αυτή γύρισε μπούμερανγκ.

Στην αρχή με μάλλον επιθετική -κάτι που βάσει των πράξεων του δεν εξέπληξε κανέναν- διάθεση υποστήριξε ότι επ' ουδενί δεν έχει προβεί σε θανατώσεις γατιών χρησιμοποιώντας τον σκύλο του ως φονικό όπλο, ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις για όλα λέγονται για αυτόν.

Στην συνέχεια όμως της συζήτησης έπεσε σε αντιφάσεις ενώ παντελής ήταν η αδυναμία του να αντικρούσει τα όσα είπε μέλος φιλοζωικής που επίσης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή.

1.PET STORIES

Φυλακή και πρόστιμο 15.000 ευρώ στον 58χρονο που πέταξε γατάκι από τον πρώτο όροφο ταβέρνας στην Ύδρα
Ο κατηγορούμενος θα κληθεί να δώσει αύριο εκ νέου εξηγήσεις για την αποτροπιαστική πράξη του

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον βάρβαρο 58χρονο που πέταξε από τον πρώτο όροφο ταβέρνας στην Ύδρα ένα ανυπεράσπιστο γατάκι επειδή ανέβηκε στο τραπέζι όπου έτρωγε με την παρέα του.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα, Δευτέρα στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, μετά την μεταγωγή του στον εισαγγελέα.

Το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής (30/4). Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν αίματα στο πλακόστρωτο μπροστά από την ταβέρνα, πράγμα που σημαίνει πως το μικρό ζώο τραυματίστηκε από την πτώση.

Περαστικοί που υπήρξαν μάρτυρες του σκηνικού δεν δίστασαν να κάνουν παρατήρηση στον 58χρονο, ο οποίος δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας και ντροπής, αντιθέτως κόμπαζε για την πράξη του.
«Εγώ την πέταξα, έχεις πρόβλημα;» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά σε μία γυναίκα ο 58χρονος.
Μία γυναίκα που βρισκόταν στην παρέα του 58χρονου δήλωσε πως δεν είχε σκοπό να βλάψει το ζώο, αλλά «αιφνιδιάστηκε και αντέδρασε με λάθος τρόπο, επειδή η σύζυγός του έχει φοβία με τις γάτες».

Ο 58χρονος θα μεταχθεί εκ νέου αύριο στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την ακραία συμπεριφορά σε βάρος του μικρόσωμου ζώου.
Σημειώνεται επίσης πως το πρόστιμο των 15.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί είναι το ανώτατο διοικητικό πρόστιμο για αυτές τις περιπτώσεις. Εάν όμως η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος τότε το πρόστιμο θα αυξηθεί.
Σημειώνεται ότι το κατάστημα που συνέβη το περιστατικό διαθέτει κάμερες που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τον τρόπο που έδρασε ο δράστης.

2.ET STORIES
Κακοποίηση αλόγου στη Τζιά – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης
Οργή για την άγρια κακοποίηση αλόγου - Κρεμόταν σε πλαγιά εξαντλημένο

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του αλόγου που βρέθηκε να κρέμεται σε πλαγιά στη Τζιά, από την εξάντληση, στη μάταιη προσπάθεια να βρει λίγο νερό.
Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, το άλογο κρεμάστηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζιά, σε επαρχιακό δρόμο του νησιού και αρχικά διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες, νόμιζαν πως έγινε ατύχημα.
Ωστόσο, όπως εξηγεί σε σχετική ανάρτηση, αποδείχθηκε πως «το ζώο, του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά».

Το αποτρόπαιο θέαμα, αντίκριζαν άφωνοι διερχόμενοι οδηγοί, οι οποίοι ενημέρωσαν φιλοζωική εταιρεία και εκείνη με τη σειρά της την Αστυνομία, με αποτέλεσμα, να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του βασανισμένου ζώου. Πρόκειται για έναν 34χρονο ο οποίος έπεσε στα δίχτυα των Αρχών στις 20:00 της Κυριακής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. «Ο 34χρονος συνελήφθη στις 20:00, ώρα, μετά από καταγγελία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο Α.Τ Κέας, περί ώρα 16:11 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών «ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ» με τη μέθοδο της περίδεσης των ποδιών στην περιοχή Πλαγιά, με συνημμένες φωτογραφίες».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline