Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  22:17:50

Πρώτες αποφάσεις Μητσοτάκη χθες για τη νέα Κυβέρνηση. Σπάει στα δύο το υπουργείο Εργασίας. Αυτόνομο υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής. Στο Υγείας η πρώτη Επικρατείας κ.Αγαπηδάκη. Ο Κ.Τασούλας στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόεδρος Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης Κύριο

Προτάσεις στο Μαξίμου: Χρυσοχοίδης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προς υπουργοποίηση Δημ. Καιρίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Δημ. Αβραμόπουλος, Ολγα Κεφαλογιάννη, και Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

«Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να "σπάσει" σε δύο κομμάτια», αποκάλυψε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Κωστή Χατζηδάκη να προορίζεται για τη δύσκολη πλέον προεδρία της Βουλής, με το Κωστή Τασούλα να μετακινείται στο υπουργείο Πολιτισμού ,όπως στην Κυβέρνηση Σαμαρά, όπου είχε ξεχωρίσει.

Όπως διακρίθηκε στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης στη αρχική Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με ντόμινο αλλαγών στο Υγείας, στο Μεταφορών και στο Περιβάλλοντος και με υπουργοποιήσεις είτε δοκιμασμένων όπως οι Αβραμόπουλος, Ρουσσόπουλος και Κεφαλογιάννη είτε νέων κοινοβουλευτικών, όπως οι Καιρίδης και Μαρκόπουλος.
2.Παράλληλα, για σειρά ζητήματα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέα συνέντευξή του, ενώ επισήμανε και πάλι ότι ζητάει από τους πολίτες αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου υπουργείου αν η ΝΔ βρεθεί για άλλη μία φορά στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Στην συνέχεια, τόνισε πως θα γίνουν πολλές αλλαγές εν γένει στο υπουργικό συμβούλιο.

Ποιο υπουργείο θα ιδρύσει

Με αφορμή το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» για το οποίο προανήγγειλε ότι θα υπάρξει διπλασιασμός των πόρων ώστε τελικά οι δικαιούχοι να γίνουν 20.000 από 10.000 που είναι σήμερα αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» για νέους πόρους «για να το στηρίξουμε αν αυτό είναι επιτυχημένο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στην αναδιάταξη του κράτους που θα προχωρήσει την επόμενη τετραετία, ξεχωριστό κεφάλαιο θα αποτελέσει ένα υπουργείο Στέγασης και Κοινωνικής Πολιτικής.

«Έχοντας 4 χρόνια εμπειρίας έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τοι πώς μπορούμε να αναδιατάξουμε το κράτος και την οργάνωση της κυβέρνησης. Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να «σπάσει» σε δύο κομμάτια. Να μείνει, δηλαδή, το κομμάτι της κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής σε ένα ανεξάρτητο μικρότερο υπουργείο» είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε επιπλέον: «σε αυτό θα έρθει συνολικά η κοινωνική πολιτική. Δεν μιλάμε για real estate και ανάπτυξη αλλά για κοινωνική πολιτική».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τα πρόσωπα που θα αξιοποιήσει στην κυβέρνηση του. Απάντησε δε ότι θα υπάρχουν σίγουρα περισσότερες γυναίκες, αλλά και πολλές αλλαγές. Στην συνέχεια, προσπάθησε να το εξηγήσει αυτό στους δημοσιογράφους.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν αλλαγές μετά από μια 4ετια. Αλλαγές μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος φεύγει ή ότι αναλαμβάνει άλλο χαρτοφυλάκιο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος ρωτήθηκε αν θα έχουμε εσωτερικές μετακινήσεις στο υπουργικό συμβούλιο και αρκέστηκε να απαντήσει «πολλές αλλαγές».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline