Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  00:47:37

Τσίπρας ανεκτικός στην πράξη προς Κασιδιάρη μέχρι Βελόπουλο αλλά επικριτικός για Μητσοτάκη: «Βλέπω ότι στη ΝΔ θέλουν να εξαφανίσουν κάθε τι που είναι στα δεξιά τους». Οι υποψίες για τον Βελόπουλο ως πιθανό «νέο Καμμένο». Κύριο

Στο Μαξίμου και άλλοι συνεργάτες στη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη θεωρούν ότι αντί του Βαρουφάκη ο Αλ. Τσίπρας θα επιδιώξει στήριξη-ανοχή, έστω, κυβερνητική από τον Κυρ. Βελόπουλο προκειμένου να αποφύγουν τις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου και την βέβαιη νίκη Μητσοτάκη.

1.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στον Σκάι - «Δεν καταθέσαμε υπόμνημα για το κόμμα Κασιδιάρη, επειδή δεν ψηφίσαμε την τροπολογία», ανέφερε

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, το προσωπικό πολιτικό του μέλλον, αλλά και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την κάλπη της απλής αναλογικής τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ενόψει του ντιμπέιτ, «να φωνάξετε άλλους δυο αταίριαστους της πολιτικής εμένα και τον κ. Μητσοτάκη να μιλήσουμε για τα προβλήματά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «ελπίζω να μην χρειαστεί» η μετωπική του αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη σε μια τηλεμαχία, ενόψει ενός πιθανού, δεύτερου γύρου των εκλογών.

Ερωτηθείς για το κόμμα Κασιδιάρη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντλεί ψηφοφόρους από την εκλογική δεξαμενή του, «πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό ο κ Μητσοτάκης για να καταφεύγει σε αυτού του είδους» τις κατηγορίες, αντέτεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας πως «πιστεύουμε ότι οι νεοναζί πρέπει να είναι στη φυλακή, όχι όμως για να κάνουν καμπάνια στη φυλακή».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το θέμα θα μπορούσε να έχει λυθεί με ένα πάρα πολύ απλό τρόπο μπορούσε το ελληνικό κοινοβούλιο με τεράστια πλειοψηφία, τη στιγμή που «αυτή η περιπέτεια έχει φουσκώσει τον Κασιδιάρη, έχει φουσκώσει την ακροδεξιά».

Ως προς την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο, «τι να καταθέσουμε υπόμνημα για κάτι που δεν ψηφίσαμε;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε ως «εξόχως προβληματικό θεωρούμε όλο αυτό που βλέπουμε».

«Δεν κάνεις καλό στη Δημοκρατία χρησιμοποιώντας αντιθεσμικές μεθόδους» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρόσθεσε για τα όσα είπε το πρωί ο πρωθυπουργός, πως «θα κάτσουμε εμείς να αναμετρηθούμε με την παράνοια; Αυτό είναι παράνοια». Την ίδια ώρα, «βλέπω να ασκούνται διάφορες πιέσεις» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας με φόντο τις διεργασίες στη δεξιά πολυκατοικία, σημειώνοντας πως «βλέπω μία μεγάλη αναταραχή στην δεξιά πολυκατοικία με τους αποκλεισμούς κομμάτων, μετά το κόμμα Κασιδιάρη, το κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου, το κόμμα της κ. Λατινοπούλου. Αυτή η κινητικότητα δεν είναι φυσιολογική, βλέπω ότι στη ΝΔ θέλουν να εξαφανίσουν κάθε τι που είναι στα δεξιά τους για να μονοπωλήσουν μία στρατηγική που ξεκίνησε με την φωτογράφιση στον φράχτη του Έβρου», επικαλούμενος την καταγγελία του κ. Βελόπουλου πως υπήρξε απόπειρα αποστασίας.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει αυτήν την «κινητικότητα», «λέω ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται σε μια μεγάλη πίεση και θέλουν να διεμβολίσουν» οτιδήποτε βρίσκεται στα δεξιά τους, όπως είπε ο κ. Τσίπρας. Στο πλαίσιο αυτό, «αισθάνονται έναν μεγάλο ανταγωνισμό με κόμματα στα δεξιά τους που τον αντιμετωπίζουν με έναν τρόπο που δεν είναι φυσιολογικός» πρόσθεσε, σχολιάζοντας ακόμη πως «θεωρώ ότι αυτή είναι μια στρατηγική λανθασμένη, που δεν κάνει καλό σε τελική ανάλυση στη δημοκρατία μας, Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά».

Αναφορικά με τη στάση του κόμματός του στην υπόθεση Κασιδιάρη, «είπα με σαφήνεια ότι δεν θα έπρεπε καν να έχει επιτραπεί στον κ. Κασιδιάρη να κάνει καμπάνια και προεκλογικό αγώνα από τη φυλακή» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

Ερωτηθείς για το εάν έχει συναντηθεί πρόσφατα με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας σχολίασε δηκτικά πως «και πιάσαμε τον Μάη!», ενώ έκανε λόγο για «τραμπικές μεθόδους». «Εγώ κατανοώ τη δυσκολία που έχει ο κ. Μητσοτάκης γιατί έχασε ένα σημαντικό σύμμαχό του». τον κ. Σόιμπλε, τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «αυτόν τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη Βαρουφάκη δεν μπορώ να τον εξηγήσω». «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφυσήσει τον μπαμπούλα Βαρουφάκη, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης έχει εμμονές» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας πως "εγώ δεν κάνω συναντήσεις ειδικότερα με αρχηγούς κομμάτων στα κρυφά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline