Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  23:37:39

Αλ. Τσίπρας: Το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος που θα έχει ο Σαλ Τσίπρας απάντησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη με τα εξής: «Η κοστολόγηση του προγράμματος από τη ΝΔ έχει αυξομειώσεις το έχει κοστολογήσει από 25 δις μέχρι 85 δις.

Το πρόγραμμά μας είναι γύρω στα 5,5 δις σε ετήσια βάση». Ακολούθως επιτέθηκε στον πρωθυπουργό: «Το 2022 μπήκαν 4,5 δις περισσότερα στα ταμεία επειδή ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρατήσει σταθερά υψηλά το ΦΠΑ. Αυτά τα δίνει ο κ. Μητσοτάκης σε επιδοτήσεις των εταιρειών ενώ η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια. Έχουμε την υψηλότερη τιμή ενέργειας στην Ευρώπη. Τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας ήταν 3,6 δις, τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων 2,5 δις ευρώ και οι 15 μεγαλύτερες επιχειρήσεις είχαν ρεκόρ κερδών 20ετίας».

Απαντώντας στις αναφορές του πρωθυπουργού είπε: «Εμείς με ένα νόμο θα καταργήσουμε το νόμο να κάνει ότι θέλει ο πρωθυπουργός. Να παίρνει το κυβερνητικό αεροπλάνο για να κάνει προεκλογική εκστρατεία». Σε ερώτηση για το αν είχε κάνει το ίδιο σαν πρωθυπουργός απάντησε: «Εγώ είχα μία αυστηρή επιτήρηση από τα ΜΜΕ γιατί η χώρα δεν ήταν στην θέση 108 της διεθνής κατάταξης του Τύπου. Εμένα μου ασκούσαν κριτική γιατί χρησιμοποιούσα το κυβερνητικό αεροσκάφος για να πηγαίνω στις Βρυξέλλες και κόστιζε το γεύμα μέσα στο αεροπλάνο. Εν τέλει ισχύει εκείνο που μου είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα, 'προτιμώ μια αριστερά που κάνει ότι μπορεί, παρά μία δεξιά που κάνει ότι θέλει».
Απάντηση σε Κουτσούμπα

Για τις αιτιάσεις του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ανέφερε: «Στον αγαπητό γραμματέα του ΚΚΕ έχω να πω ότι πρέπει να διδαχθούμε από τις ιστορία και από τις λάθος γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος. Το 'τι Πλαστήρας τι Παπάγος' το πλήρωσε το αριστερό κίνημα, αλλά και ο τόπος. Ας διαβάσει την ιστορία. Οι διαφορές μας είναι γνωστές, αλλά υπάρχει και σεβασμός, δεν μπορεί να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και να ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε στο σύστημα της δημόσιας ασφάλισης 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline