Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  00:36:56

Ξένοι διπλωμάτες: Ο Αλ. Τσίπρας πέφτει έξω στις προβλέψεις του για τις επιλογές Μητσοτάκη. Έχει μόνο, σταθερό του στόχο την αυτοδυναμία και τις δεύτερες εκλογές. Τίποτα διαφορετικό. Κύριο

Αλέξης Τσίπρας και χθες με επιμονή: Και με μισή μονάδα μπροστά ο Μητσοτάκης, δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές – Έχει ιστορία στις αποστασίες . Θα προσπαθήσει να σχηματίσει Κυβέρνηση με 151 βουλευτές, με τσόντες και εξαγορασμένους βουλευτές.

1. Επίμονος ο Αλ. Τσίπρας σε σενάρια εξελίξεων, τα οποία τα απορρίπτουν ειρωνικά διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα. Προκειμένου να ...προβάλλει τον Μητσοτάκη ως φίλαρχος και αδίστακτος για τη διατήρηση της εξουσίας, ακόμα και μειοψηφικής κατασκευάζει ο κ.Τσίπρας σενάρια τελείως αντίθετα από την στρατηγική του προέδρου της ΝΔ. Στρατηγική διαυγή πλέον, η οποία δεν περιλαμβάνει καμία συνεργασία κυβερνητική με κάποιο «συμπληρωματικό κόμμα», με πρώτο το ΠΑΣΟΚ . Ηδη, εναντίον του κ,Ανδρουλάκη και των θέσεων του Κινήματος ο κ.Μητσοτάκης ασκεί σκληρή κριτική, έντονης αποστασιοποίησης.

Να διατυπώνει επικρίσεις ότι ο κ.Ανδρουλάκης έχει εμμονές-ιδεοληψίες εναντίον του, ότι εκπροσωπεί το παλαιό σκληρό ΠΑΣΟΚ, ότι οι θέσεις τους είναι πιο κοντά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρά της ΝΔ κλπ).

Κατά τους ίδιους κύκλους, παρατηρητές και γνώστες των ελληνικών πολιτικών πραγμάτων, ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας τόσο βραχυπρόθεσμα να φθείρει τον Κ. Μητσοτάκη, κινδυνεύει να πλήξει σοβαρά την πολιτική του αξιοπιστία (και) στο θέμα αυτό, δεδομένου ότι σταθερός στόχος του Κ. Μητσοτάκη είναι να μη σχηματίσει καμία συμμαχική Κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ στις 22 Μάιου, ακόμα και εάν στις πρώτες κάλπες συγκεντρώσουν με τη ΝΔ , πάνω από 151 έδρες.

Αντίθετα, εάν έλθει πρώτος και μάλιστα, όπως διαφαίνεται με πέντε και άνω μονάδες, θα παραιτηθεί από Πρωθυπουργός μαζί με την Κυβέρνηση του, να σχηματισθεί υπηρεσιακή Κυβέρνηση. Να οδηγηθούμε-αντίθετα με τα σενάρια Τσίπρα- στις δεύτερες κάλπες στις 7 Ιουλίου και με τη βοήθεια του μπόνους της ενισχυμένης ( με 40 περίπου έδρες και όχι πλέον 50) και ενός πολωτικού κλίματος αναμέτρησης Μητσοτάκη- Τσίπρα, να κατακτήσει την αυτοδυναμία της ΝΔ μόνης. Γι αυτό και ήδη προανήγγειλε ότι θα δεχθεί να γίνει το ζητούμενο Debate των δύο τους.

ΤΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΊ ΘΑ ΦΘΕΙΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΆ

Επίμονος στην εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές αν προηγηθεί στις πρώτες ακόμη και με μισή μονάδα, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, στο Open TV. Παράλληλα, ο αρζηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «υπόγεια διασύνδεση Μαξίμου με τα κόμματα της Ακροδεξιάς», ενώ έστρεψε τα βέλη του και προς τα προοδευτικά κόμματα, χαρακτηρίζοντας «ανιστόρητη» τη στάση τους.

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι εάν βγει πρώτος έστω και με μισή μονάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν θα πάρει το ρίσκο να πάει σε δεύτερες εκλογές» και γι' αυτό -όπως είπε- ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να βγει πρώτος για να «ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή». Εκδοχή, σενάριο που έχει ελάχιστους υποστηρικτές ανάμεσα στους αναλυτές των ελληνικών πολιτικών πραγμάτων, όπως ξένοι διπλωμάτες και ανεξάρτητοι σχολιαστές.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προέβλεψε αρχικά ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα «μας εκπλήξει ευχάριστα», με «εξαίρεση» -όπως εκτίμησε- τους 250.000 εποχικούς υπαλλήλους, στους οποίους η κυβέρνηση δεν έδωσε τη δυνατότητα να ψηφίσουν απ' όπου είναι, γιατί «δεν θα ψηφίσουν ΝΔ».

«Δεν θα έχουμε τόσο μεγάλη αποχή», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
150 ευρώ στους νέους

«Με 50άρια και 150άρια κανείς δεν σώθηκε λίγο πριν την κάλπη και νομίζω ότι τέτοιες εξαγγελίες γυρνούν και μπούμπερανγκ. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές λέει "παιδιά, συγγνώμη, ξέχασα να σας πv και κάτι άλλα πράγματα"», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

«Ανακοινώθηκε η εν λόγω εξαγγελία 10 μέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, κάτι που "δεν δείχνει σοβαρότητα", ούτε δίνει την "εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει", όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε.
«

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline