Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  00:45:59

Ο ξεχωριστός ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας εξαίρει την ανανεωτική προσωπικότητα του Μικέλη Σωτήρη Χατζηγάκη στο νομό Τρικάλων. «Παρόμοια πρόσωπα σπουδών και κύρους, έχουν ανάγκη η χώρα, η Κυβέρνηση και ο Κυρ. Μητσοτάκης». Κύριο

Το εντυπωσιακό βιογραφικό του Μ, Χατζηγάκη στα γράμματα και τις θέσεις εργασίας-ευθύνης, η μεγάλη πολιτική του παράδοση.

Θεωρείται άνθρωπος με έντονη αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα επιλογών , όχι μόνο λόγω ύψιστου διεθνούς αξιώματος αλλά και λόγω χαρακτήρος, που δεν επιδίδεται σε εύκολους επαίνους και σπάταλους επαίνους .Με ιδιαίτερα θερμά λόγια προλόγισε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας, τον υποψήφιο βουλευτή Τρικάλων κ. Μικέλη Σωτήρη Χατζηγάκη, με τις σπάνιες , επίπονες σπουδές, με διακρίσεις επαγγελματικές- επιστημονικές-πολιτικές ευγένεια χαρακτήρα αλλά και με μεγάλη οικογενειακή παράδοση στην περιοχή των Τρικάλων και ευρύτερα της Θεσσαλίας με γνωρίσματα την προσφορά, και το κύρος εκπροσώπησης.,..

Με ευθύτητα και ειλικρίνεια ο ξεχωριστός ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας επεσήμανε στον δημόσιο έπαινο του «Εγώ, αγαπητέ μου Μικέλη, θα ήθελα να σε προτείνω στην κοινωνία των Τρικάλων σαν επόμενο Βουλευτή τους. Και θα ήθελα επίσης να πω, κυρίες και κύριοι, πως η επόμενη κυβέρνηση, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανάγκη από στελέχη σαν τον κύριο Χατζηγάκη».

Η ομιλία του υποψηφίου Τρικαλινού Βουλευτή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα σε ιδιαίτερα πολυπληθές ακροατήριο ετεροδημοτών. Η αίθουσα του ξενοδοχείου Intercontinental ήταν ασφυκτικά γεμάτη με Τρικαλινούς που ήρθαν να ακούσουν την ομιλία του νεότερου υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ ενώ η παρουσία του κ. Δένδια, του κορυφαίου Υπουργού της Κυβέρνησης και ενός Υπουργού που είναι από τους πιο επιτυχημένους Υπουργούς Εξωτερικών της Μεταπολίτευσης, του προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερο κύρος και αέρα νικητή για τις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η φιλία του κ. Νίκου Δένδια με την οικογένεια Χατζηγάκη είναι διαχρονική και έχει βαθιές ρίζες. Η σχέση αυτή έγινε στενότερη από την εποχή που ο ίδιος (τον Ιανουάριο του 2009) διαδέχθηκε τον Σωτήρη Χατζηγάκη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, διατηρήθηκε με αμοιβαία εκτίμηση και επίπεδο υψηλής πολιτικής συναντίληψης και σύγχρονου προβληματισμού. Ο κ.,Νίκος Δένδιας είχε μιλήσει και στα Τρίκαλα παρουσιάζοντας βιβλίο του πολυγραφότατου πρώην Τρικαλινού Υπουργού με τον πάντοτε βαθύ και προωθημένο προβληματισμό σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης, περιφέρειας και ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης στην ομιλία του επικεντρώθηκε στην ανάλυση του οράματός του για την ανάπτυξη του νομού Τρικάλων, περιοχή μέσα στη οποία μεγάλωσε και έζησε πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια, που βασίζεται σε δύο κυρίως πυλώνες:

Πρώτον, στην στήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και την βελτίωση των προϊόντων για την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων παραγωγικών μονάδων. Δεύτερον, στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού με την ανάδειξη (παράλληλα με τον θρησκευτικό τουρισμό) του οικοτουρισμού και την προβολή των τοπικών μας προϊόντων που θα προσελκύσουν επενδυτές και επιπλέον επισκέπτες.

Μικέλης Σ. Χατζηγάκης

Ο Μικέλης Χατζηγάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986, αλλά από μικρός ανέπτυξε ιδιαίτερο δεσμό με τον τόπο καταγωγής του, τα Τρίκαλα, τα οποία ήταν το σημείο αναφοράς του. Σπούδασε οικονομικά, με εξειδίκευση στην πολιτική οικονομία, στο London School of Economics (LSE). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων, με άριστα, στη διπλωματία και τα διεθνή οικονομικά από τη Σχολή Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης και στη δημόσια διοίκηση από το Χάρβαρντ στη Σχολή Διακυβέρνησης Κένεντι (Harvard Kennedy School).

Εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων Boston Consulting Group (BCG), εστιάζοντας στον τομέα των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην BCG συμμετείχε σε έργα στρατηγικής και οργανωτικής αναδιάρθρωσης των ελληνικών συστημικών τραπεζών, αλλά και στις οικονομικές μελέτες που εκπόνησε η εταιρεία σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ. Επίσης, εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος της Alpha Bank στη στρατηγική των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, συμμετέχοντας στη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος ως εμπειρογνώμονας στον τομέα των επενδύσεων και της ρευστότητας, αλλά και συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη στον Tομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ. Έχει εργασιακές εμπειρίες στο γραφείο του Δημοκρατικού Bουλευτή Πάτρικ Κένεντι στην Ουάσινγκτον ως πολιτικός συνεργάτης (Political Aide) και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σχετικά με τα οικονομικά, την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις στον αθηναϊκό και στον τρικαλινό Τύπο. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Παπαντωνίου και έχει δύο κόρες, την Αννίκα και την Ελισάβετ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline