Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  06:02:16

Μάλλον βιάστηκε για τη «μεγάλη πρωτιά» στα ΑΕΙ της σπουδάζουσας της ΚΝΕ ο Δημ, Κουτσούμπας. Η ΔΑΠ ισχυρίζεται δική της απόλυτη νίκη, με 48% έναντι ...28%. Κύριο

Φοιτητικές εκλογές: Και εφέτος διαφορετικά αποτελέσματα πρωτιάς από ΔΑΠ και Πανσπουδαστική με μεγάλες αποκλίσεις στις χωριστές καταμετρήσεις και διαψεύσεις.

1Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ δίνει την πρώτη θέση... στον εαυτό της με ποσοστό 48,1% έναντι 28,56% της Πανσπουδαστικής, ενώ η Πανσπουδαστική δίνει την πρώτη θέση στον εαυτό της, αναφέροντας ότι είχε και άνοδο κατά 2.134 ψήφους με ποσοστό 35,15% έναντι 23,36% της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.
Τα ΕΑΑΚ-Αριστερά σχήματα δίνουν ποσοστό 37,7% στην Πανσπουδαστική και στη ΔΑΠ 27,45%.

Με ιδιαίτερα τεταμένο το ενδιαφέρον στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών δεδομένου του χρόνου διεξαγωγής τους - μόλις 10 ημέρες πριν τις βουλευτικές - οι παρατάξεις ΔΑΠ ΝΔΦΚ και Πανσπουδαστική δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα για μία ακόμη φορά
Με διαφορετικά αποτελέσματα για μια ακόμη φορά ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Τετάρτη (10-05-2023) στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλης της χώρας.
Οι συγκεγκριμένες φοιτητικές εκλογές και τα αποτελέσματά τους παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς προηγήθηκαν μόλις δέκα ημέρες των βουλευτικών εκλογών της χώρας και άρα δεν μπορούν παρά να αποτελέσουν αντικείμενο αναλύσεων για το προς τα που θα σταφεί η νεολαία των πανεπιστημίων την μεθεπόμενη Κυριακή, όταν θα κληθεί να αποφασίσει, όχι για τους φοιτητικούς της συλλόγους αυτή τη φορά, αλλά για την νέα κυβέρνηση της χώρας.

Συγκεκριμένα η ΔΑΠ ΝΔΦΚ έδωσε την πρώτη θέση στον εαυτό της, με με ποσοστό 48,1% έναντι 28,56% της Πανσπουδαστικής. Από την άλλη μεριά και η Πανσπουδαστική έδωσε στον εαυτό της την «πρωτιά» στην προτίμηση του Σώματος των φοιτητών της χώρας, αναφέροντας ότι είχε και άνοδο κατά 2.134 ψήφους με ποσοστό 35,15% έναντι 23,36% της ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Μεγάλη νίκη, για δεύτερη χρονιά, όπως είπε και χαιρέτησε το βράδυ της τηλεοπτικής μονομαχίας πρώτος ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας..
Τέλος τα ΕΑΑΚ – Αριστερά σχήματα δίνουν ποσοστό 37,7% στην Πανσπουδαστική και στη ΔΑΠ 27,45%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φοιτητική εκλογική για την οποία έχουν δοθεί διαφορετικά αποτελέσματα από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ και την Πανσπουδαστική. Το ίδιο είχε συμβεί και στις προηγούμενες φοιτητικές εκλογές όπου και πάλι οι δύο παρατάξεις έδιναν η κάθε μία στον ευαυτό της την πρώτη θέση στην προτίμηση του συνόλου των ψηφοφόρων φοιτητών.
Οι καταμετρήσεις των φοιτητικών ψήφων συνεχίζονται και παρουσιάζονται από τους διαδυκτυακούς τόπους των φοιτητικών παρατάξεων, τόσο σε συνεχή ροή όσο και συγκεντρωτικά ανά φοιτητικό σύλλογο.

ΚΝΕ: Το βήμα στις φοιτητικές εκλογές να μετατραπεί σε «άλμα» στις 21 Μαΐου, δυναμώνοντας το ΚΚΕ

«Τώρα είναι η ώρα το βήμα που έγινε στις φοιτητικές εκλογές να ολοκληρωθεί και να μετατραπεί σε "άλμα" στις 21 Μαΐου, στις βουλευτικές εκλογές, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, τη μόνη αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη επιλογή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.
Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές 2023 έστειλε η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της μετά τη μεγαλειώδη νίκη της ΠΚΣ στις φοιτητικές εκλογές που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια για δεύτερη σερί χρονιά.

«Οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα μίλησαν και η φωνή τους ακούστηκε εκκωφαντικά! Αναδεικνύοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας σε πρώτη δύναμη, με σαρωτική άνοδο σε ψήφους και ποσοστό, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα και καταδίκης της πολιτικής των κυβερνήσεων, του διαρκούς «εγκλήματος» στις σπουδές και τη ζωή τους» αναφέρει ανακοίνωση της ΚΝΕ «για τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών» και υπογραμμίζει:

«Τώρα είναι η ώρα το βήμα που έγινε στις φοιτητικές εκλογές να ολοκληρωθεί και να μετατραπεί σε «άλμα» στις 21 Μαΐου, στις βουλευτικές εκλογές, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, τη μόνη αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη επιλογή. Για να δυσκολέψουμε κι άλλο αυτούς που κλέβουν το μέλλον της νέας γενιάς, για να κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα, για να έρθουν οι μέρες του φωτός...».

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ καταλήγει με το εξής υστερόγραφο:
«Υ.Γ. Από χθες είναι απεγνωσμένη η προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να αντιστρέψει την πραγματικότητα που βίωσαν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και τα ίδια τα μέλη της ΔΑΠ, τα οποία αναγνώρισαν και υπέγραψαν τα επίσημα αποτελέσματα των εφορευτικών επιτροπών εκατοντάδων Φοιτητικών Συλλόγων, που αποδεικνύουν ότι η Πανσπουδαστική είναι πρώτη δύναμη. Κατανοούμε τον πανικό τους...»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline