Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  03:05:57

Πάντα πολέμιος της μειονότητας, ο τουρκόφιλος Εντι Ράμα, ξαναχτύπησε... Καταγγελία Μητσοτάκη και στις Βρυξέλλες. Αστείες οι δικαιολογίες του Πρωθυπουργού της «Κολομβίας των Βαλκανίων». Κύριο

Υποψήφιος όλης της αντιπολίτευσης στη Χιμάρα ο συλληφθείς Ε. Μπελέρης...

1.Μητσοτάκης για την δόλια-σκόπιμη σύλληψη Μπελέρη: Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στην προστασία της μειονότητας
«Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την ΕΕ, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές» το μήνυμα του πρωθυπουργού, που ενημέρωσε σχετικά την πρόεδρο της Κομισιόν .

Την υπόθεση της σύλληψης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, σχολίασε από τη Λέσβο που βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου δυστυχώς συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ένας τρόπος υπάρχει να είμαστε σίγουροι ότι η πορεία προόδου την οποία έχουμε χαράξει με πολύ κόπο και με πολύ προσπάθεια και περνώντας μέσα από σαράντα κύματα θα συνεχιστεί. Ένας τρόπος υπάρχει μόνο: να είναι η Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη στην κάλπη της 21ης Μαΐου, σε εννέα μέρες από τώρα. Για να μπορούμε και εμείς να εκπέμπουμε ένα μήνυμα ισχύος προς όλους τους γείτονές μας, ότι είμαστε μία χώρα ισχυρή, είμαστε μία χώρα με αυτοπεποίθηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

2.. Γνωστό έγινε επίσης πως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, αφού νωρίτερα ενημέρωσε για το ζήτημα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι ο συνεργάτης και ο δικηγόρος του οι οποίοι κρατούνταν από τις αλβανικές αρχές.

3.Στόχος ο εκφοβισμός της Ομογένειας, από τον ανθέλληνα και φιλότουρκο Εντι Ράμα, προστάτη εγκληματικών ομάδων και σκοτεινών συμφερόντων

Η κίνηση των αλβανικών Αρχών να προχωρήσουν στη σύλληψη του ομογενή υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, εκτιμάται ως μία προσπάθεια εκφοβισμού των ψηφοφόρων, και κυρίως όσων σκοπεύουν να ταξιδέψουν από την Ελλάδα στην Αλβανία για τις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής, προκειμένου να στηρίξουν τον Φρέντι Μπελέρη. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Χειμαρριωτών, που εδρεύει στην Αθήνα, δηλώνει πως : «Ο Μπελέρης προσήχθη βίαια χωρίς κατηγορία, με έναν και μοναδικό σκοπό: να τρομάξουν οι ψηφοφόροι του ώστε να μην κατέλθουν στις κάλπες και να αφήσουν ελεύθερη την δημαρχία στον εκλεκτό του Ράμα», ζητώντας από τους Χειμαρριώτες που ζουν στην Ελλάδα, να βρεθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και να στηρίξουν στην κάλπη τον Φρέντι Μπελέρη.

«Ξέροντας τις καθεστωτικές πρακτικές που ακολουθεί ο Αλβανός πρωθυπουργός τόσα χρόνια δεν είχαμε καμία ελπίδα ότι θα ήταν μια κανονική αναμέτρηση. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει χρησιμοποιήσει κάθε παράνομη μέθοδο εξευτελίζοντας την έννοια του πρωθυπουργού για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα του επιτρέψουμε να το πετύχει» αναφέρει η ανακοίνωση. «Τις τελευταίες μέρες ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει στοχοποιήσει ευθέως τον Φρέντι Μπελέρη, προσπαθώντας να στηρίξει τον εκλεκτό του Γκιόργκι Γκόρο για τον δήμο Χειμάρρας.

Αποκορύφωση ήταν τα όσα δήλωσε δημόσια κατά την προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου Τιράνων, με χυδαίους χαρακτηρισμούς και προσβολές κατά του υποψηφίου της αντιπολίτευσης απειλώντας τον πως «θα λογαριαστεί μαζί τους προσωπικά» αμέσως μετά τις εκλογές» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Θοδωρής Γκούμας.

Με σφοδρότητα αντέδρασαν και φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας. «Τις τελευταίες μέρες ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει στοχοποιήσει ευθέως τον Φρέντι Μπελέρη, προσπαθώντας να στηρίξει τον εκλεκτό του Γκιόργκι Γκόρο για τον δήμο Χειμάρρας. Αποκορύφωση ήταν τα όσα δήλωσε δημόσια κατά την προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου Τιράνων, με χυδαίους χαρακτηρισμούς και προσβολές κατά του υποψηφίου της αντιπολίτευσης απειλώντας τον πως «θα λογαριαστεί μαζί τους προσωπικά» αμέσως μετά τις εκλογές» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Θοδωρής Γκούμας.

2.Ράμα για σύλληψη Μπελέρη: «Δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης»

Να μην εξαχθούν αυθαίρετα πολιτικά συμπεράσματα καλεί ο Έντι Ράμα μετά την σύλληψη του ομογενή Φρέντι Μπελέρη
Με προκλητικό τόνο τοποθετήθηκε ο Έντι Ράμα , επί της σύλληψης του ομογενή υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την σύλληψη Μπελέρη ως «δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου». Σημειώνεται ότι ο ομογενής υποψήφιος συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, αργά το βράδυ της Πέμπτης (11/5) στο σπίτι του.

Παράλληλα, ο Έντι Ράμα απαίτησε η σύλληψη από τις αλβανικές Αρχές να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη», ενώ κάλεσε να μη σπεύσουν κάποιοι να προβούν σε πολιτικά συμπεράσματα και να αφήσουν ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι κατηγορίες που οδήγησαν στη σύλληψη κάνουν λόγο για άτομο το οποίο ισχυρίστηκε ότι τον πλησίασαν εκ μέρους του Μπελέρη και του υποσχέθηκαν πως θα του έδινε 100.000 αλβανικά λεκ με αντάλλαγμα την ψήφο του.

Όλη η δήλωση Ράμα: «Η σύλληψη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τη Χειμάρρα Φρ. Μπελέρι με εντολή της εισαγγελίας αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για τη δικαιοσύνη παραμονές των εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι η παράβαση του νόμου από την πλευρά του πρέπει να αποδειχθεί και η σύλληψή του να έχει νόμιμο κίνητρο! Η κόντρα μας με αυτόν τον υποψήφιο δεν έχει καμία σχέση με τις έρευνες ή τα συμπεράσματα της εισαγγελίας, επομένως, σεβόμενοι την πλήρη ανεξαρτησία των δικαστικών οργάνων, καλώ όλους να μην βιαστούν σε πολιτικά συμπεράσματα περιμένοντας υπομονετικά τον λόγο και τα στοιχεία της δικαιοσύνης».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline