Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  05:41:42

Oι Έλληνες της Πόλης, Τούρκοι υπήκοοι (και άλλοι μετανάστες στην Ελλάδα), μαύρισαν τον άθλιο διώκτη τους Τ. Ερντογάν με 73%. Κύριο

Φιλοπόλεμος, με απειλές στο Αιγαίο, ενώ μετέτρεψε προκλητικά την Αγία Σοφία σε.. κοινό τζαμί.

1.-Τριάντα έξι κάλπες στήθηκαν στην Ελλάδα - Αποκαλυπτικά τα πρώτα καταδικαστικά αποτελέσματα του αλαζόνα μονοκράτορα. Καμία σύγκριση ανάμεσα στις πολιτικές ελευθερίες, που επικρατούν στην Ελλάδα με το ανελεύθερο, δικτατορικό, καθαρά αυταρχικό καθεστώς στης Τουρκία.

-Τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισαν με υψηλά ποσοστά και δικαίως στην πλειονότητά τους οι Τούρκοι πολίτες που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρώτα αλλά ενδεικτικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα που παρουσιάζει το πρακτορείο Anadolu.
Από την καταμέτρηση στις 36 κάλπες που στήθηκαν στην Ελλάδα, ο Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει 73,09% και ο Ερντογάν ακολουθεί με 21,11%.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 19,83% και έγκυρες είναι 431 ψήφοι από τις 437 που έχουν καταμετρηθεί, στο 52,78% των καλπών.

29.4.2023 Οι Τούρκοι της διασποράς προσέρχονται από σήμερα το πρωί στις κάλπες, αν και οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία είναι στις 14 Μαΐου.
Άνοιξαν σήμερα οι κάλπες των τουρκικών προεδρικών εκλογών της 14ης Μαΐου για τους Τούρκους υπηκόους που ζουν στο εξωτερικό.

Στη Θεσσαλονίκη η κάλπη έχει στηθεί στο Τουρκικό Προξενείο στην Αγίου Δημητρίου όπου Τούρκοι πολίτες προσέρχονται από το πρωί για να επιλέξουν το κόμμα της προτίμησής τους.

Στις εκλογές μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Τούρκοι που είναι δηλωμένοι ως υπήκοοι της χώρας και ζουν στο εξωτερικό με την επίδειξη της ταυτότητας τους στο εκλογικό κέντρο.
Καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 24 κόμματα που συμμετέχουν στις Προεδρικές εκλογές.
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι τις 7 Μαΐου, κάθε ημέρα, και τις ώρες από 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Στην Ελλάδα κάλπες έχουν στηθεί σε 4 σε πόλεις Αθήνα, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Ρόδο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline