Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  03:09:14

Μονόδρομος Μητσοτάκη μέχρι την Κυριακή 21/5: Aυτοδυναμία και μόνο, με δεύτερες κάλπες τον Ιούλιο. Καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη. Παραίτηση της Κυβέρνησης μετά τις διερευνητικές στις 30 Μαΐου και υπηρεσιακή Κυβέρνηση. Κύριο

Γιατί αποκλείει κάθε ιδέα συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο ούτε καν με ψήφο ανοχής από το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη.

Νέα, ενισχυμένα, αδιάλλακτα πολιτικά πυρά προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδιώκοντας να κλείσει την συζήτηση για μία κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές της Κυριακής. «Δεν πιστεύω πως υπάρχει κανένα περιθώριο μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου να υπάρχει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έστω και αν αριθμητικά αυτό μπορεί να οδηγούσε σε μια κυβέρνηση που μαθηματικά θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του πρωθυπουργού.

Εκλογές 2023: Τα 3 μηνύματα Μητσοτάκη προς τον Ανδρουλάκη

Από την Νέα Δημοκρατία θέλουν να κυνηγήσουν τον στόχο της αυτοδυναμίας σε μία δεύτερη αναμέτρηση τον Ιούλιο, που θα γίνει με ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής (δηλαδή με bonus στο πρώτο κόμμα). Κοντά στις 40 έδρες.

Βέβαια, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως είναι πιθανόν να σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ανάμεσα στο πρώτο και στο τρίτο κόμμα. Επομένως στόχος του αντίλογου στον κ.Μητσοτάκη είναι να αιτιολογηθεί επαρκώς γιατί χρειάζεται και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και ήδη μπαίνουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές από την Πειραιώς με την Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης - στη σημερινή διακαναλική του συνέντευξη- μίλησε εκ νέου για «ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη», επισημαίνοντας πως για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας των δύο κομμάτων το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό. Όπως είπε η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και ανέφερε τρεις λόγους για τους οποίους δεν προκρίνεται μια συνεργασία των δυο κομμάτων:

• Πρώτον κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη πως έχει αλλάξει αρκετά την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και την έχει φέρει πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα είπε ότι υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην ηγεσία και πολλών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «με πολλούς ανθρώπους από αυτούς στο παρελθόν βρεθήκαμε μαζί στη μάχη κατά του λαϊκισμού». Ουσιαστικά από την Νέα Δημοκρατία θέλουν να αναφερθούν σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με αντιΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά.

• Δεύτερον απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο να είναι πρωθυπουργός τρίτο πρόσωπο. «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θέλει πρωθυπουργό εμένα, αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε, καθώς οι πολίτες ψηφίζουν για κόμμα αλλά και για πρωθυπουργό» σημείωσε.

• Τρίτον κατηγόρησε τον κ. Ανδρουλάκη πως δεν είναι «δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού» και σημείωσε πως «σε μια τέτοια κυβέρνηση θα αναγκαζόμαστε περισσότερο να πατάμε φρένο παρά γκάζι». Από την Νέα Δημοκρατία σημειώνουν πως σε μια σειρά θεμάτων υπάρχει διαφορετική οπτική από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και μεταξύ άλλων αναφέρονται στο άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια, στις αλλαγές στον ΕΦΚΑ, στην αξιολόγηση στο δημόσιο κ.α.

«Οι διαχωριστικές γραμμές από τον κ. Ανδρουλάκη τραβήχτηκαν από την πρώτη στιγμή, και δεν μπορεί να λέει ότι δεν ζήτησα συνάντηση μαζί του. Είναι ψέμα αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επεσήμανε δε πως ζήτησε μια φορά να γίνει αυτή η συνάντηση στη Βουλή και άλλη μια φορά τηλεφωνικά.

«Πρέπει να θέλει κι ο άλλος να συζητήσει μαζί μου» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Όσον αφορά στις παρακολουθήσεις ανέφερε πως η διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη προχωρά και πως η κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline