Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  03:28:37

Τίποτα δεν άλλαξε το Debate των έξι αρχηγών, έδειξαν μέχρι χθες, όλα τα γκάλοπ. Τίποτα δεν θα αλλάξουν οι μεγάλες, τελικά συγκεντρώσεις στην Αθήνα. Δημοσκοπικά πάμε στις κάλπες, όπως εδώ και μήνες. Κύριο

Άλλοτε γεγονότα δυναμικά, καθοριστικής σημασίας για τη συσπείρωση των οπαδών και την έξοδο στην επαρχία.

1-Mία ακόμα δημοσκόπηση χθες από την Rass, με σχεδόν τα ίδια, απαράλλακτα δεδομένα εδώ και μήνες. Πρώτο συμπέρασμα ότι καμία αλλαγή στη δύναμη των κομμάτων και των αρχηγών δεν έφερε σε τίποτα το πολυθρύλητο Debate των έξι αρχηγών στα κανάλια. Το ίδιο θα συμβεί με τις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις από σήμερα.
Άλλοτε γεγονότα δυναμικά, καθοριστικής σημασίας για τη συσπείρωση των οπαδών και την έξοδο στην επαρχία.

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 6,6% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

2..Στο 6,6% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η RASS, για το ACTION 24, και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΠΑΣΟΚ 9,8%, το ΚΚΕ 7,2%, το ΜέΡΑ25 3,2% και η Ελληνική λύση 2,7%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 24,1 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός προηγείται με 49,1% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.
Στην ερώτηση συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές το 64,1% δηλώνει ότι συμφωνεί και το 5,2% ότι μάλλον συμφωνεί. Μάλλον διαφωνεί το 4,2% και διαφωνεί το 22,1%.

Ερωτώμενοι με ποιο κόμμα στο τιμόνι της χώρας αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια, οι πολίτες απαντούν: Νέα Δημοκρατία 39,5%, Κανένα 21,5% ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, Άλλο 12,2%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 7,4%.

Mε ποιον θα γίνει η προοδευτική κυβέρνηση;
Αν ένα από τα σενάρια για την επομένη των εκλογών σχεδόν κατέρρευσε εχθές, είναι αυτό της «προοδευτικής κυβέρνησης», που δεν βρήκε αποδοχή από κανέναν, από όσους περιλαμβάνει στην πρότασή του ο Αλέξης Τσίπρας. Ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Βαρουφάκης, ούτε ο Κουτσούμπας εμφανίστηκαν θετικοί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν αποκλείεται μετά τις εκλογές κάποιοι να αλλάξουν γνώμη. Για την ώρα όμως, το σενάριο αυτό δεν μοιάζει εφικτό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline