Τρίτη 23 Απριλίου 2024  16:36:51

Φοβικό το οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε την καρατόμηση του (ασθενούς) Γ. Κατρούγκαλου. Τσίπρας: «Να μιλήσω και εγώ μαζί του. Να δούμε» - Όχι, να διαγραφεί αμέσως, αλλιώς βουλιάζουμε... Κύριο

Το παρασκήνιο της (κρυφής) εξαγγελίας-εφεδρείας για το 20% της νέας φορολογίας- που δεν αιφνιδίασε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ- του πανικού στον κομματικό μηχανισμό και των φοβικών-σκληρών αντιδράσεων από τον κλειστό κύκλου επιτελών στην Κουμουνδούρου, που απαίτησαν την πολιτική εξόντωση του κ. Κατρούγκαλου για να ενισχύσουν έτσι τη δική τους αναξιοπιστία.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος βρέθηκε εκτός εκλογικής μάχης με διστακτική, τελικά ,απόφαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο μέχρι πρότινος υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο τομέα του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετικό στέλεχος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σε πανικόβλητους επιτελείς και τελικά αυτές, μέσα σε κλίμα πανικού, δεν κρίθηκαν επαρκείς .
Στελέχη της Κουμουνδούρου και μετά η κ. Τσαπανίδου επικοινώνησαν με τον Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να μάθουν τι ακριβώς είχε πει το προηγούμενο βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα της επαναφοράς του συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος.
Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο πρώην υπουργός αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι εξέφρασε την προσωπική του άποψη. Εμφανίστηκε μάλιστα ιδιαίτερα εκνευρισμένος λέγοντας στους συνομιλητές του ότι ως μέλος του κόμματος έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει και την προσωπική του άποψη.

Η φοβική-πανικόβλητη ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε κανονίσει μία διαδικτυακή συνέντευξη έμπιστων στελεχών του λεγόμενου «κλειστού κύκλου», ενημερώθηκε για το θέμα και τους κάλεσε για σύσκεψη νωρίς το μεσημέρι. Μέσα σε ένα κλίμα αρνητικών σχολίων και τρόμου για τις επιπτώσεις τις εξαγγελίας Κατρούγκαλου σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών, από τους φοβισμένους και βέβαιους για την επερχόμενη ήττα, συνεργάτες, κυτριάρχησε επίμονα η ιδέα της διαγραφής του Γιώργου Κατρούγκαλου , αν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ήθελε πρώτα να μιλήσει μαζί του. Γεγονός που προκάλεσε την εντύπωση ότι ίσως ήταν γνώστης της πρόθεσης Κατρούγκαλου να κάνει αυτή την εξαγγελία , ως βολιδοσκόπηση. Κατηγορηματικά αντίθετοι, με πολλές οργανώσεις σε πανικό, αξίωσαν και επέβαλαν την διαγραφή Κατρούγκαλου , «γιατί αλλιώς θα βουλιάξουμε».

Είχαν μπλέξει με τα ψέματα τους . Αρχικά από την Κουμουνδούρου, ισχυρίσθηκαν ψευδώς ότι είναι ψεύτικη είδηση από κάθε άποψη. Ωστόσο όταν επαληθεύτηκε ότι οι δηλώσεις έγιναν από το πρώην υπουργό και ότι ο φόρος αυτός ήταν παλαιός φόρος του ΣΥΡΙΖΑ και προστέθηκαν νέες αντιδράσεις παραγόντων της αγοράς και της οικονομίας, αναδιπλώθηκαν και έπρεπε με κάποιο τρόπο να λήξει το θέμα. Και πως θα γινόταν αυτό; Με παρέμβαση του Γ. Κατρούγκαλου, ο οποίος είχε δεχθεί πολλά πυρά και το 2019 ενώ ένας από τους λόγους της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν και η στάση του έναντι των ελευθέρων επαγγελματιών και ιδίως το κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών.
Ως μέση λύση αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Γ. Κατρούγκαλο να κάνει διευκρινιστική δήλωση, όπου θα τόνισε ότι επρόκειτο για προσωπική θέση που δεν εκφράζει το κόμμα.

Αυτό και έγινε μέσω τουίτ του Γ. Κατρούγκαλου που ανέφερε περί προσωπικής άποψης, ότι είναι καλύτερα να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας. Και μάλιστα εξήγησε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν προβλέπει επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών ή των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό να κοπάσει ο θόρυβος και ανέλαβε να παρέμβει ο Αλ. Τσίπρας που πρώτα έδωσε συνέντευξη σε ιστοσελίδα ξεκαθάρισε ότι δεν θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Και δεν έφτανε αυτό. Ο πρώην Πρωθυπουργός δέχθηκε τηλεφωνήματα από κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που του επεσήμαναν το βαρύ κτύπημα που δέχθηκε το κόμμα και την προοπτική να χάσει μονάδες στην κάλπη της Κυριακής. Εκεί λοιπόν, ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε, κατόπιν και συζήτησης με τον Μιχ. Καλογήρου και άλλους στενούς του συνεργάτες να τηλεφωνήσει στον Γ. Κατρούγκαλο και να του πει ότι τίθεται εκτός της εκλογικής μάχης.

Πρακτικά αυτό δεν μπορούσε να γίνει, καθώς η ανακοίνωση του κόμματος θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα σχετικά με την αναφορά στον Γ. Κατρούγκαλο.
Έτσι, αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση όπου γίνεται αναφορά πως δεν υπάρχει τέτοια θέση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πως η μεσαία τάξη μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. «Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απόλυτα σαφές προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη.

Οποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή» ανέφερε μεταξύ άλλων το γραφείο τύπου του κόμματος.
Και επειδή τα ψηφοδέλτια είχαν τυπωθεί, η λύση δόθηκε από τον ίδιο τον Γ. Κατρούγκαλο που ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη για την τοποθέτησή του την Τετάρτη προ των εκλογών και δήλωσε ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη. Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά μετά το μπαράζ των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι αναφορές του σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο ίδιος βέβαια θέλησε να υποστηρίξει τα όσα είπε δίνοντας άλλη διάσταση και μίλησε για θεατρική παράσταση που οργανώθηκε από τη ΝΔ με αφορμή τα όσα είπε. «Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που είναι δημοσιευμένες. Μάλιστα κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην τον σταυρώσουν καθώς το όνομά του δεν μπορεί να βγει από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο βόρειο τομέα της Β ΄ Αθηνών, τα οποία έχουν τυπωθεί.

3.Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κατρούγκαλος
«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη» έγραψε στο Twitter, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών που προκάλεσαν πολιτική θύελλα.

Την απόσυρσή του από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την πολιτική «θύελλα» που ξέσπασε με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Πρόσφατα είχε βγει από μια πολύμηνη περιπέτεια της υγείας του από καρκίνο.
Ο κ. Κατρούγκαλος, στην ανακοίνωσή του, αναλαμβάνει την «πολιτική ευθύνη» και δηλώνει ότι «αποσύρεται από την εκλογική μάχη», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline