Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  09:43:46

Ξένες πρεσβείες: Ποιοι είναι οι αλγόριθμοι της Νίκης ή της Ήττας για ΝΔ- Μητσοτάκη, ΣΥΡΙΖΑ- Τσίπρα, ΠΑΣΟΚ- Ανδρουλάκη. Τα κρίσιμα όρια 35%, 30% και 12%. Κύριο

Οι περισσότερες από τις μεγάλες ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα παρακολουθούν με προσοχή και ενδιαφέρον τις εκλογές στην Ελλάδα, το κλίμα αντιπαράθεσης, τις προγραμματικές θέσεις και την επιρροή των κομμάτων.

1.Γενικά, δεν ανησυχούν για τις εξελίξεις στη χώρα , καθώς διαπιστώνουν μεν την πόλωση κορυφής αλλά και τη ψυχραιμία στη λαϊκή βάση των κομμάτων, επίσης ότι στα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων υπάρχει μεγάλη προσέγγιση ανάμεσα στις θέσεις των τριών κομμάτων εξουσίας, ενώ πρώτα ζητούμενα των νέων εκλογών είναι η αναζήτηση σταθερότητας στη χώρα, η ισχυρή διακυβέρνηση με σκοπό την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του Τουρισμού.

2.Κατά τις εκτιμήσεις και αξιολογήσεις από μεγάλες Ξένες πρεσβείες οι αλγόριθμοι της Νίκης ή της Ήττας για ΝΔ- Μητσοτάκη, ΣΥΡΙΖΑ- Τσίπρα, ΠΑΣΟΚ- Ανδρουλάκη είναι οι εξής:

- Για τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά τον Κυρ.Μητσοτάκη κάθε ποσοστό πάνω από το 35% (έναντι του νικητήριου 40% περίπου του Ιουλίου 2019) θα θεωρηθεί νέα επιτυχία μετά 4 χρόνια δύσκολης διακυβέρνησης και ισχυρό πρόκριμα για την επίτευξη αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες. Με 120-125 βουλευτές και κερδισμένες και τις 9 μονοεδρικές.

Αντίθετα κάθε ποσοστό από 33% και κάτω, με 105 περίπου βουλευτές θα είναι ήττα και αποδοκιμασία διπλή τους. Με δύσκολη την επίτευξη του αναγκαίου 38,5% στον δεύτερο γύρο για αυτοδυναμία.

– Για το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξη είναι το 30% ως καλό ποσοστό και επιτυχία κόμματος-Τσίπτα ( σε σύγκριση με το 31,6% του Ιουλίου 2019), και 95 περίπου βουλευτές. Φυσικά, κάθε ποσοστό πάνω από το 30% είναι επιτυχία και νίκη ,ενώ το αντίθετο θα σημαίνει μια πτώση του τελικού ποσοστού από το 28% και κάτω. Με άνοιγμα διαφοράς τότε προς τη ΝΔ έξη και περισσότερες μονάδες.

-Αντίστοιχα το 12% είναι μια αξιοσημείωτη αύξηση διπλοψήφια, δηλαδή κατά 50% για το ΠΑΣΟΚ σε σύγκριση με το 8% του Ιουλίου 2019, ενώ αντίθετα αποτυχία και ήττα θα είναι κάθε ποσοστό από 9% και κάτω. Οι ελπίδες για ένα ποσοστό νίκης με 15% , όπως ήταν πέρυσι οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την νέα αρχηγία του Ν. Ανδρουλάκη φαίνεται ανέφικτος στόχος σήμερα.

16.5.2023... Οι κρυφοί και ποθητοί αλγόριθμοι για επιτυχία την Κυριακή: σε Mαξίμου- Κυρ. Μητσοτάκη το 35%, για τον Αλ. Τσίπρα το 30%, τον Ν. Ανδρουλάκη το 12% και από Δημ. Κουτσούμπα το 7%. Οι δύο πρώτοι να πιάσουν με μικρότερα ποσοστά από τον Ιούλιο 2019.

Γράφτηκε από τον NonPaperNews

Πλην της Νέας Δημοκρατίας όλα τα υπόλοιπα κόμματα φοβούνται- αλλά δεν το δηλώνουν φανερά- μείωση των ποσοστών τους στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου, μέσα σε κλίμα έντονης πόλωσης και έμφασης για την ανάδειξη αυτοδύναμης Κυβέρνησης της ΝΔ.

Τρείς ημέρες, μόλις, πριν από τις εκλογές οξύνεται η αγωνία στα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς για το τελικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Ήδη οι ανομολόγητοι σχεδιασμοί στις κλειστές συνεδριάσεις, έχουν γίνει όχι τόσο στις ρητορικές διακηρύξεις από τα μπαλκόνια και τις τηλεοπτικά μηνύματα για πρωτιές και μεγάλα ποσοστά αλλά για ρεαλιστικά δεδομένα, με βάση τις δημοσκοπήσεις, τις συγκεντρώσεις, τα ΜΜΕ και τους υπολογισμούς των επιτελείων.

Έτσι, οι κρυφοί και ποθητοί αλγόριθμοι για επιτυχία τους την Κυριακή, καταγράφονται ως εξής: σε Mαξίμου- Κυρ. Μητσοτάκη το ποθητό πλαφόν επιτυχίας είναι το 35%, για τον Αλ. Τσίπρα το 30%, τον Ν. Ανδρουλάκη το 12% και από Δημ. Κουτσούμπα το 7%. Οι δύο πρώτοι να πιάσουν με μικρότερα ποσοστά από τον Ιούλιο 2019, ( η ΝΔ στο 39,85% μια ο ΔΥΡΙΖΑ 31,53% αντίστοιχα),σε αντίθεση με τους δύο άλλους, που τότε έλαβαν 8% το ΠΑΣΟΚ και 5,3% το ΚΚΕ.. Ωστόσο, μεγαλύτερη ανησυχία φέρνει η προοπτική μιας άλλης Κυριακής , εκείνης για τις δεύτερες κάλπες στις 2 Ιουλίου.

Πλην της Νέας Δημοκρατίας όλα τα υπόλοιπα κόμματα φοβούνται- αλλά δεν το δηλώνουν φανερά- μείωση των ποσοστών τους στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου, μέσα σε κλίμα έντονης πόλωσης και έμφασης για την ανάδειξη αυτοδύναμης Κυβέρνησης της ΝΔ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline