Δευτέρα 20 Μαϊου 2024  07:37:53

Ίσως στοιχήσει η τελευταία νέα γκάφα στον ΣΥΡΙΖΑ.... Άφεση αμαρτιών και ξέπλυμα από τον Αλέξη Τσίπρα σε ψηφοφόρους Κασιδιάρη αλλά και Χρυσής Αυγής. Κύριο

Βολές από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, από το ΚΚΕ έως τη Νέα Δημοκρατία για την προσέλκυση παρόμοιων ψηφοφόρων στην ενίσχυση για την.. προοδευτική διακυβέρνηση.. "Τανγκό με δολοφόνους" - "Ντροπή και αίσχος".

Αυστηρή, απαξιωτική πολιτικά κριτική δέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία, η επιδίωξη του κόμματος είναι να αποσπάσει και ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Θεωρία ξεπλύματος, ιδεολογικού και πολιτικού, για ...600.000 συνολικά ψηφοφόρους επί χρόνια των φιλοναζιστών καταδικασμένων εγκληματιών Μιχαλολιάκων και Κασιδιάρηδων, , την οποία ανέπτυξε και σε ανάλαφρη εκπομπή την Παρασκευή στον Σκαι με συνομιλήτρια την..... Φαίη Σκορδά.

Όπως είπε αρχικά, "στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς [...] δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι. Βάζουμε απέναντι τους εγκληματίες, τους δολοφόνους, τις πρακτικές τους". Στην εκπομπή της Σκορδά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμενε ότι δεν είναι όλοι αυτοί οι-επί χρόνια- ψηφοφόροι νεοφασίστες και φιλοναζιστές αλλά ψήφισαν Χρυσή Αυγή για διάφορους λόγους πικρίας, δυσαρέσκειας, διαμαρτυρίας γι αυτό και, και πρέπει κανείς να τους διαχωρίζει από τα ηγετικά στελέχη και τους συνειδητούς φασίστες και οπαδούς της βίας.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία, σε ερώτηση για το αν θα της φαινόταν φυσιολογικό κάποιος που θα ψήφιζε Κασιδιάρη να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε "βεβαίως. Και θα συζητούσα μαζί του τι ακριβώς έκανε τότε και τι σημαίνει σήμερα. Θα ήταν μια εξέλιξη την οποία θα την έβλεπα σε θετική κατεύθυνση, ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ακόμη και εάν έχουν συμπεριφερθεί εκλογικά λάθος κάποια στιγμή".

Δημοσιογράφος: Σας φαίνεται φυσιολογικό κάποιος που ψήφιζε Κασιδιάρη τώρα να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ;

– Γεροβασίλη: Βεβαίως! #εκλογες2023 #Εκλογες_21_Μαιου pic.twitter.com/4Ruqlc4sud
— ΕΛΛΑΔΑ 24 (@ellada24) May 18, 2023

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega πως "ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει περίτρανα το "τανγκό" με αυτούς τους δολοφόνους, γιατί δεν ψήφισε ο χορηγός της Νέας Δημοκρατίας την τροπολογία που απαγόρευσε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και των μεταναστών να συμμετέχουν στις εκλογές".

"Είναι δυνατόν να βγάζει ο Κασιδιάρης ανακοίνωση να μην ψηφίσουν τα μικρά κόμματα (σ.σ οι ψηφοφόροι του) αλλά να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και να βγαίνει την ίδια μέρα ο κ. Τσίπρας και να λέει ''ελάτε στον ΣΥΡΙΖΑ''; Προσβάλλει τον προοδευτικό κόσμο διότι αποδεικνύει πως χορεύουν τανγκό με τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε την τροπολογία που απαγόρευε τη Χρυσή Αυγή, τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα; Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένα κόμμα που είναι χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Θα είχε πέσει ο κ. Μητσοτάκης, με τις υποκλοπές και θα ήταν παρελθόν", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε τον Αλεξη Τσίπρα ότι προσπαθεί να αλιεύσει "ψηφαλάκια" ακόμη και από τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας "ντροπή" τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Είναι ντροπή να απευθύνεται ο κ. Τσίπρας στα ναζιστικά ορφανά της Χρυσής Αυγής" με τον ισχυρισμό ότι είναι "παρασυρμένοι", όταν έχουν περάσει 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις σε κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μετανάστες εργάτες και μετά την καταδίκη ως εγκληματική οργάνωση της Χ.Α., τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Κατά συνέπεια, όσοι πλέον έχουν απομείνει στη Χρυσή Αυγή και στον Κασιδιάρη είναι "πατενταρισμένοι φασίστες", υποστήριξε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "ψάχνει ψηφαλάκια, αυτό που κάνει πάντα, δεν τον ενδιαφέρει αν ο άλλος είναι ναζί, αν είναι φασίστας, προσπαθεί να τον προσελκύσει".

Σκέρτσος: Αναρωτιέμαι αν μπορεί να πει τα ίδια στην Μάγδα Φύσσα

Επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, σχετικά με το "άνοιγμα" του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε όσους ψήφισαν στο παρελθόν την Χρυσή Αυγή. Ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε "καιροσκόπο και αδίστακτο" τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναρωτήθηκε εάν μπορεί να πει τα ίδια κοιτάζοντας στα μάτια τη μητέρα του δολοφονημένου από την Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα.

"Είναι ένας καιροσκόπος και αδίστακτος πολιτικός. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη μάνα του Παύλου Φύσσα και να πει τα ίδια" είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, με ανάρτησή του μέσα από τις φυλακές ζήτησε από τους ψγφοφόρους του "να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν κατά συνείδηση ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη" και να είναι "ιδιαιτέρως καχύποπτοι" με τα κόμματα ΕΑΝ, Πλεύση Ελευθερίας, ΝΙΚΗ και Τζήμερο.
Στις 21 Μαΐου ούτε ένας Έλληνας ΔΕΝ πρέπει να απέχει από την εκλογική διαδικασία. Η συμμορία που απέκλεισε το κόμμα μας από τις εκλογές έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο: Να μας απογοητεύσει και να μας σύρει στο λευκό, το άκυρο και την αποχή, γιατί έτσι ευνοούνται τα υπόγεια σχέδιά της....
— Ηλίας Κασιδιάρης (@IliasKasidiaris) May 17, 2023

Την ίδια ώρα και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης, σε σχόλιό του σε ποστάρισμα στο Facebook προτρέπει τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας ότι "το μόνο που τιμωρεί τη ΝΔ είναι να το ρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ".

"Ακούστε, το έγραψα ξεκάθαρα. Αν το ρίξουμε σε ψαράδες, σε κυνηγούς, σε 21, σε 31, σε μπλακ τζακ, άκυρο, αποχή και ούτω καθεξής, πας στην ΝΔ από το παράθυρο και όχι από την πόρτα. Το μόνο που τιμωρεί τη ΝΔ είναι να το ρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ".

bargn

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα