Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  08:42:36

Δύο φαντάσματα πάνω από τη ΝΔ και τις 170 έδρες. 1. Διαρροές από το 40,8% , με απώλειες 2-3 μονάδων... 2. Να πιάσουν το 3% η θεοσεβής ΝΙΚΗ και η μαχητική Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κύριο

Πλήθος αναλύσεων, εκδοχών και σεναρίων για τους παραπάνω κινδύνους-εφιάλτες αλλά και σχέδιο αντιμετώπισης και ανατροπής παρόμοιων ενδεχόμενων με πέντε άξονες δράσης.

2.-Πρώτος στόχος άμυνας και αντιπερισπασμού, η καλλιέργεια της ανάγκης για άνετη αυτοδυναμία της ΝΔ (χωρίς επιζήμιες – προκλητικές-αλαζονικές αναφορές σε 180 βουλευτές, αναθεώρηση του Συντάγματος και σε ποιά θέματα κλπ) για ανάπτυξη της χώρας με κυβερνητική σταθερότητα επί τέσσερα χρόνια. Δεύτερος, η αξιοποίηση του Κυρ. Μητσοτάκη της αξιοπιστίας και του χαρισματικού του μεγέθους. Επιπλέον η οργανωτική δουλειά στη Αττική και στη Βόρεια Ελλάδα, στόχευση στο ανερχόμενο ΠΑΣΟΚ για άγρα παλαιών του ψηφοφόρων από τη ΝΔ και πολύπλευρη αποδυνάμωση της «Ελληνικής Λύσης» και του Κυρ. Βελοπουλου από κόμματα και κινήσεις «δεξιά της δεξιάς».

Νέα Δημοκρατία και δεύτερες εκλογές

Το ποσοστό του σχεδόν 41% είναι εντυπωσιακό και κανείς δεν το περίμενε. Εδωσε 146 βουλευτές στη ΝΔ, παρά το αναλογικό σύστημα, και ουσιαστικά βύθισε τον βασικό του αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια ατελείωτη εσωστρέφεια.

Ο βασικός στόχος και η ελπίδα του Κ. Μητσοτάκη είναι η κινητοποίηση όλων εκείνων που ψήφισαν την Κυριακή ΝΔ αλλά και ακόμη περισσότερων οι οποίοι ενδεχομένως να θελήσουν να συμπαραταχθούν με την παράταξη που νίκησε.

Στο Μοσχάτο θέλουν τουλάχιστον να διατηρήσουν το 41% και στις 25 Ιουνίου και ει δυνατόν να το αυξήσουν ακόμη περισσότερο για να επιβεβαιώσουν την πολιτική ηγεμονία της ΝΔ και προσωπικά του Κ. Μητσοτάκη. Δύσκολος, φιλόπδ9ξος στόχος αλλά όχι αδύνατος, εάν μάλιστα ακολουθήσει λ.χ. νέα κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, εισροή στη ΝΔ ψηφοφόρων από μικρά κόμματα της δεξιάς.
Επιδιώκουν επίσης ένα αριθμό εδρών πάνω από 170 βουλευτές (που θα είχαν αν ίσχυε το πλειοψηφικό σύστημα).

Τι φοβούνται επιπλέον από το 3% που επιδιώκουν στο κατώφλι του ,τα κόμματα-εκπλητξη ως προς την άνοδο τους ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΘΕΡΙΑΣ και ΝΙΓΗ;

1ον : Την αλαζονεία του νικητή που δεν έχει αντίπαλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά άμεσα περιοδείες προκειμένου να μην φανεί καμία χαλάρωση στο κόμμα. Δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να ρισκάρει την αυτοδυναμία η οποία σχηματικά θα υπάρξει με τη ΝΔ στο 38% και τα κόμματα εκτός Βουλής στο 8%. Στη ΝΔ πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων από τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής και η δύναμή τους συνολικά ανήλθε σε 16%. Γι' αυτό στο κόμμα έχουν δώσει εντολή σε όλους τους υποψηφίους να προσέχουν τις δηλώσεις τους, να αφήσουν στην άκρη τους πανηγυρισμούς, να μην προκαλούν.

2ον: Τον εφησυχασμό. Ο φόβος της ΝΔ είναι μήπως οι ψηφοφόροι του πουν ότι αφού η νίκη της 21ης Μαίου είναι τόσο συντριπτική δεν χρειάζεται να πάνε ξανά στις κάλπες. Η αύξηση του ποσοστού της αποχής θα αποβεί σε βάρος της ΝΔ καθώς είθισται να επαναπαύονται οι νικητές.

Αυτός ο φόβος της αποσυσπείρωσης και το αίσθημα της παντοδυναμίας είναι που θέλουν να αποφύγουν στη Νέα Δημοκρατία γι' αυτό και θα κάνουν μια δυναμική καμπάνια με στόχο την αυτοδυναμία για να κυβερνηθεί ο τόπος χωρίς προβλήματα.

Σε τελική ανάλυση αυτό που φοβούνται είναι ένα ποσοστό κάτω από 38% που δεν θα τους δώσει αυτοδυναμία είτε θα είναι οριακή. Και που τότε είτε θα πρέπει να μπλεχτούν σε σενάρια συνεργασιών είτε να... πάμε σε τρίτες εκλογές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline