Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:32:06

Καλόγηροι μοναστηριών στη Βόρειο Ελλάδα (και δυο φιλορωσικών στο Άγιο Όρος) και ολιγάρχες θέλουν να ...κοντύνουν τον Μητσοτάκη και την μεγάλη νίκη της ΝΔ. Το παρασκήνιο. Κύριο

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, πολιτικός ιδιαίτερης αξιοπιστίας, αποκαλύπτει όσα συζητούνται σε πολιτικά γραφεία τις τελευταίες ημέρες.

Δημόσια παρέμβαση αποκαλύψεων ενός σκοτεινού παρασκηνίου, αντιδραστικών παραγόντων, από τον Γιώργο Φλωρίδη ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα δήλωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μία απόπειρα, η οποία εξελίσσεται από τα περιτρίμματα αυτά και τα θραύσματα του αντιμητσοτακικού μετώπου να περιορίσουν τη δυνατότητα του Μητσοτάκη να πάρει αυτοδυναμία» προχωρώντας σε σημαντικές αποκαλύψεις για το νεοπαγές «θρησκευόμενο κόμμα ΝΙΚΗ».

Συγκεκριμένα ανάφερε ότι «αφού απέτυχαν όλα αυτά τα πολιτικά εργαλεία του ολιγαρχισμού απέναντι στον Μητσοτάκη, τον οποίο θέλουν να τον περιορίσουν, να τον κοντύνουν, να μοιραστούν την πολιτική εξουσία, να βάλουν χέρι στα φράγκα που έχει η χώρα, τώρα ξαφνικά ο Μητσοτάκης μπορεί να γίνει παντοδύναμος, οπότε ας τον κοντύνουμε όσο μπορούμε και ας στρέψουμε τη συζήτηση για το αν στον χώρο της αντιπολίτευσης ο ένας θα πάρει 14 και ο άλλος θα πάρει 15».

«Λες» συνέχισε «και το θέμα της χώρας στις επόμενες εκλογές είναι τι θα γίνει με το 14 και το 15 και όχι αν θα έχει κυβέρνηση να μπορέσει να συνεχίσει την ώρα που οι Τούρκοι την Κυριακή τελειώνουν και από ό,τι φαίνεται ο Ερντογάν επανέρχεται πανίσχυρος».

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΔΙΠΛΌ ΣΤΌΧΑΣΤΡΟ

Μάλιστα, χαρακτήρισε «παραμύθι» το αφήγημα ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να γίνει παντοδύναμος τονίζοντας πως «κανένας δεν ανησυχούσε και λογικά και σωστά δεν ανησυχούσε όταν σε όλη τη μεταπολίτευση τα κόμματα εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση με ποσοστά όπως το ΠΑΣΟΚ 48%, 46% ο πατέρας Μητσοτάκης, με 47% και στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης με 44 και 45%».

«Σε κανέναν, δεν του πέρασε από το μυαλό ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παντοδυναμία του κάθε φορά πρωθυπουργού. Και τώρα με το 40% φοβούνται, λέει, ότι θα οδηγήσει σε παντοδυναμία. Μα εδώ όπως πάνε τα πράγματα ούτε αυτοδυναμία, ούτε 151 θα πάρει αν επικρατήσουν αυτές οι λογικές. Γι' αυτό μιλάω έτσι, γιατί δεν έχουμε καταλάβει εδώ τι στήνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκαλύψεις για το κόμμα ΝΙΚΗ

Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε και στο κόμμα ΝΙΚΗ λέγοντας ότι «παρατηρώ μία περίεργη συζήτηση, ότι πρέπει ένας κόσμος που μετείχε στη συγκρότηση αυτής της πρότασης αυτού του κινήματος, για να υπάρξει σταθερότητα και συνέχεια στη χώρα, να σκέφτεται ότι μήπως τώρα πρέπει να δούμε και το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση. Εάν αυτό επικρατήσει, είναι προφανές ότι θα ασχοληθούν με το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση αλλά η χώρα δεν θα έχει κυβέρνηση».
Και συνέχισε τονίζοντας ότι «εάν ένα κομμάτι μετακινηθεί προς τους μουτζαχεντίν, αυτά τα σκοτεινά πρόσωπα, είναι το κόμμα κάποιων μοναστηριών έξω από το Άγιο Όρος και κάποιων μέσα στο Άγιο Όρος, τα οποία έχουν τόσο φανατισμό, τα οποία είναι τόσο αντιχριστιανικά μοναστήρια, γιατί ο χριστιανισμός είναι θρησκεία της αγάπης, αυτοί το μίσος που έχουν και κουβαλάνε δεν μπορείτε να το φανταστείτε».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φλωρίδη αυτά τα άτομα «ηγήθηκαν του αντιεμβολιαστικού κινήματος, χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από αυτό, μέσα από τη θρησκοληψία τους. Στο Κιλκίς για παράδειγμα, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, που είναι ο νομός με το μεγαλύτερο αναλογικά ποσοστό θανάτων από τον κόβιντ, έχει παίξει τεράστιο ρόλο ένα τέτοιο μοναστήρι εκεί και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία παρουσίασε αυτά τα ποσοστά θανάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Και κατέληξε: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε για τι μιλάμε, άνθρωποι οι οποίοι με το κήρυγμά τους οδηγούσαν τον κόσμο στο θάνατο, μέσα από τον κόβιντ. Το αντιεμβολιαστικό, είναι ένα πεδίο. Αν θα δείτε, ένα σωρό υποψήφιοι από αυτούς είναι οι νοσταλγοί της χούντας, ευθέως. Αν δείτε πως μιλάνε για την εκπαίδευση, που καλούν τους μαθητές να σκίζουν τα βιβλία, αυτό είναι σκοταδιστικός μεσαίωνας. Δεν το βάζει ανθρώπου νους τι διαβρωτικό κίνημα στα θεμέλια της χώρας είναι αυτοί. Αλλά αυτό, πρώτα πρώτα πρέπει η ίδια Εκκλησία να το αντιμετωπίσει, γι' αυτό εγώ χαίρομαι πάρα πολύ για τον Μητροπολίτη Άνθιμο»

Τέλος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό στο Άγιο Όρος: «Πριν από το Πάσχα, ένα από αυτά τα μοναστήρια είχε τη γιορτή του. Τα μοναστήρια έχουν τις δικές τους γιορτές τους εκεί, όταν λοιπόν γίνεται αυτό, οι άλλες μονές στέλνουν αντιπροσωπείες από μοναχούς για να μετάσχουν στη γιορτή. Ε, λοιπόν οι μοναχοί που πήγαν από τη Μονή Ξενοφώντος, η οποία είναι πιστή στο Πατριαρχείο όπως και πρέπει, επειδή είχε ταχθεί υπέρ της απόφασης του Πατριαρχείου για τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας κόντρα στη Ρωσία, από αυτό το μοναστήρι τους έδιωξαν από τη γιορτή, τους έδιωξαν ως φιλοπατριαρχικούς, παρόλο που το Άγιο Όρος υπάγεται απευθείας στον Πατριάρχη» ανέφερε ο κ. Φλωρίδης.

«Μιλάω πρώτη φορά τόσο ανοιχτά αλλά πρέπει να μιλήσω» είπε υπογραμμίζοντας και τα εξής: «δείτε με ποιον συνωμοτικό τρόπο στήθηκε αυτό το κόμμα, το οποίο ξαφνικά το ανακάλυψαν οι δημοσκόποι στις δημοσκοπήσεις, μέσα από αυθόρμητες απαντήσεις, χωρίς το κόμμα αυτό να έχει εμφανιστεί. Έχετε δει ποτέ τέτοιο πράγμα;».

«Αυτό» ανέφερε «βγήκε μέσα από έναν συνωμοτισμό αυτών των φονταμενταλιστών που τους λέει ο Μητροπολίτης της Αλεξανδρουπόλεως στην ανακοίνωσή του τη χθεσινή. Είναι η συνέχεια εκείνων των καλόγερων του Βυζαντίου, οι οποίοι υπέσκαπταν τα θεμέλια του ίδιου του Βυζαντίου, αυτή είναι η συνέχειά τους, και εκμεταλλεύονται τώρα βεβαίως, διότι έχουν χρήματα πολλά, βοηθάνε ανθρώπους και τους οποίους στη συνέχεια, για πρώτη φορά γίνεται αυτό στην Ελλάδα, τους οδηγούν να δημιουργούν κόμμα, τους ορκίζουν, τους δίνουν τα ψηφοδέλτια μέσα στην εξομολόγηση»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline