Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  17:44:03

Στο Άγιο Όρος ο Κυρ. Μητσοτάκης να εξορκίσει «σαλούς καλογήρους» για διαβολικές ενέργειες σε βάρος της ΝΔ. Δύο φιλορωσικά και τρία ελληνικά μοναστήρια είτε σε συνεργασία με Βελόπουλο είτε με «χρυσές ευλογίες» στο κόμμα ΝΙΚΗ. Κύριο

Οι αποκαλυπτικές καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη και του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για την ανάμιξη μοναστηριών και παραθρησκευτικών οργανώσεων στις προεκλογικές σκοπιμότητες σε βάρος του Κυρ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, με διάθεση επιρροής και με ενίσχυση οικονομική, οπαδών και άλλες.

Το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και δεν πρόκειται για απλές εικασίες, φήμες και αντιπαλότητες, τόσο συχνές στον παραθρησκευτικό χώρο, εκείνο πέραν της επίσημης Εκκλησίας. Με μοχλούς δράσης πολλά μοναστήρια στη Βόρειο Ελλάδα και πρωτίστως το Άγιο Όρος,. Εκεί όπου η απόμακρη διοίκηση της Πολιτείας από τον εφοπλιστή Αθαν.Μαρτίνο έχει τερματισθεί από καιρό, ενώ αναμένεται με τη νέα διακυβέρνηση Μητσοτάκη η τοποθέτηση εκεί του πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ. Ετσι, όπως αναμενόταν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το Άγιο Όρος θα επισκεφτεί σ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του γιού του Κωνσταντίνου για καταφανείς λόγους ,που βέβαια δεν ανακοινώνονται επίσημα.

Οι πληροφορίες θέλουν την επίσκεψη να ετοιμάζεται εδώ και καιρό αλλά λόγω βεβαρημένου προγράμματος δεν έγινε πριν τις εκλογές της 21ης Μαρτίου.
Στην προεκλογική περίοδο είχε δοθεί γραμμή από μοναχούς του Αγίου Όρους που αφορούσε την στήριξη του κόμματος «Νίκη», που έφτασε στο κατώφλι του 3%, γεγονός το οποίο εάν συμβεί θα δυσκολέψει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Μια επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτήν τη στιγμή μπορεί να σηματοδοτεί και μια προσπάθεια να επιτευχθεί αυτοσυγκράτηση μοναστηριών και καλογήρων «σαλών με την πολιτική και τα κόμματα», να σταματήσει η πολλαπλή τους υποστήριξη και η διαρροή ψήφων προς δεξιότερα χριστιανικά κόμματα.

2. Εκεί, επιτόπου στο Άγιο Όρος ο Κυρ. Μητσοτάκης θα εξορκίσει «σαλούς καλογήρους» για διαβολικές ενέργειες σε βάρος της ΝΔ. Δύο φιλορωσικά και τρία ελληνικά μοναστήρια είτε σε συνεργασία με Βελόπουλο είτε με «χρυσές ευλογίες» στο κόμμα ΝΙΚΗ.

Σε αυτό πλαίσιο λοιπόν εξηγείται και η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος, Πρόσφατες είναι διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις για σχέσεις του κόμματος ΝΙΚΗ με παρεκκλησιαστικές οργανώσεις και μοναστήρια, τις οποίες έκανε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ενώ αντίστοιχες αποκαλύψεις για το συγκεκριμένο κόμμα έκανε και ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει το γεγονός , πως αποφασίσθηκε η δημιουργία του νέου κόμματος, τι πρεσβεύει, από πού αντλεί σταυρούς, ποιοί κρύβονται πίσω από αυτό και κυρίως ποιοι το χρηματοδοτούν.

Πόσο εύκολο είναι άραγε για ένα κόμμα μικρό, ανύπαρκτο μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, να εμφανίζεται με γραφεία και οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα;
Και πώς χρηματοδοτείται μια καμπάνια η οποία περιλαμβάνει και αφίσες, και περιοδείες, και μαζώξεις σε ενοικιαζόμενες αίθουσες αλλά και εντυπωσιακή παρουσία στα social media και την τηλεόραση με πληρωμένα σποτ;
Πολλά ακούγονται για το κόμμα Νίκη. Για στενές σχέσεις με παραθρησκευτικές οργανώσεις που βρίσκονται κάτω από το ραντάρ της επίσημης Εκκλησίας.
Για σύνδεση με ορισμένες μονές του Αγίου Όρους ή ακόμη και για στενή σχέση με φιλορωσικές δυνάμεις που βρίσκονται και εντός της Ελλάδας.

Ακούγεται επίσης ότι από ορισμένους ιερωμένους «δίνεται γραμμή» στους πιστούς να ψηφίσουν Νίκη γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που βρίσκεται κοντά στη χριστιανική πίστη.
Πόσο τυχαίες είναι άραγε οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Ανθιμου, ο οποίος, χωρίς να κατονομάζει κανέναν μίλησε για «προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη κομμάτων».
Αλλά και για «εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών από κέντρα και εξουσίες που έχουν ως στόχο την χειραγώγηση των πολιτών στις εκλογές...».

Μάλιστα ο κ. Ανθιμος καταγγέλλει ότι υπήρξαν «χαρακτηριστικές ανησυχητικές περιπτώσεις, που εμφανίσθηκαν στην προ ημερών εκλογική διαδικασία, είναι οι διεργασίες και τα αποτελέσματα στους κόλπους της μειονότητος στο Νομό Ροδόπης, καθώς και η προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη Κομμάτων. Ο αντιδημοκρατικός αυταρχισμός, ο ψηφοθηρικός κυνισμός και η εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος, ως μέσα για την κατάκτηση αλλότριων στόχων, αποτελούν τεράστιες απειλές για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία των προσώπων».
Είναι προφανές ότι η επίσημη Εκκλησία διαχωρίζει τη θέση της από το νέο κίνημα... Ελλάς – Ελλήνων – Χριστιανών και μάλιστα διαβλέπει υπόγεια και αλλότρια συμφέροντα που εκμεταλλεύονται τη θρησκευτική πίστη των πολιτών.

NONPAPERNEWS 26.5.20213...Καλόγηροι μοναστηριών στη Βόρειο Ελλάδα (και δυο φιλορωσικών στο Άγιο Όρος) και ολιγάρχες θέλουν να ...κοντύνουν τον Μητσοτάκη και την μεγάλη νίκη της ΝΔ. Το παρασκήνιο.

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 01:24

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, πολιτικός ιδιαίτερης αξιοπιστίας, αποκαλύπτει όσα συζητούνται σε πολιτικά γραφεία τις τελευταίες ημέρες.
Δημόσια παρέμβαση αποκαλύψεων ενός σκοτεινού παρασκηνίου, αντιδραστικών παραγόντων, από τον Γιώργο Φλωρίδη ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα δήλωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μία απόπειρα, η οποία εξελίσσεται από τα περιτρίμματα αυτά και τα θραύσματα του αντιμητσοτακικού μετώπου να περιορίσουν τη δυνατότητα του Μητσοτάκη να πάρει αυτοδυναμία» προχωρώντας σε σημαντικές αποκαλύψεις για το νεοπαγές «θρησκευόμενο κόμμα ΝΙΚΗ».

Συγκεκριμένα ανάφερε ότι «αφού απέτυχαν όλα αυτά τα πολιτικά εργαλεία του ολιγαρχισμού απέναντι στον Μητσοτάκη, τον οποίο θέλουν να τον περιορίσουν, να τον κοντύνουν, να μοιραστούν την πολιτική εξουσία, να βάλουν χέρι στα φράγκα που έχει η χώρα, τώρα ξαφνικά ο Μητσοτάκης μπορεί να γίνει παντοδύναμος, οπότε ας τον κοντύνουμε όσο μπορούμε και ας στρέψουμε τη συζήτηση για το αν στον χώρο της αντιπολίτευσης ο ένας θα πάρει 14 και ο άλλος θα πάρει 15».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline