Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  17:04:25

Ορισμένοι έτοιμοι να δικαιώσουν τον Αλ. Κούγια για τη «Μήδεια της Πάτρας. Μυστική έρευνα των Αρχών για ....15 θανάτους παιδιών που χειρουργήθηκαν από γνωστό καρδιοχειρουργό. Μετά από καταγγελίες γονέων. Κύριο

Δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» αποκαλύπτει την περίπτωση παιδοκαρδιοχειρουργού, για τον οποίον υπάρχουν καταγγελίες γονέων για τον θάνατο των παιδιών τους.

1.Μια αδιανόητη υπόθεση μεγάλου αριθμού θανάτων παιδιών σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίοι συνδέονται με ένα πρόσωπο, ερευνούν με μυστικότητα οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης, την οποία αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», είναι παιδοκαρδιοχειρουργός, για τον οποίο έγινε το 2021 έγγραφη καταγγελία από γονείς. Στην καταγγελία γίνεται λόγος για 15 θανάτους σε τουλάχιστον μία παιδοχειρουργική κλινική.

Οι γονείς λένε ότι ο εν λόγω γιατρός είναι «ένας ψεύτικος Μεσσίας». Καταγγέλλουν ότι στα 70 χειρουργεία που έγιναν από το 2020 ως το 2021 σε μία κλινική «το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους» ενώ πολλά «δεν ανέκτησαν ποτέ τις αισθήσεις τους, έμειναν "φυτά"».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η αποδεκτή θνητότητα στην Ευρώπη σε τέτοιου είδους επεμβάσεις σε παιδιά είναι 2%-4%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω άτομο στις αρχές του 2019 απομακρύνθηκε από ιδιωτικό νοσοκομείο όταν άλλαξε η ιδιοκτησία. Μετακινήθηκε σε άλλο ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά και από εκεί απομακρύνθηκε. ενώ το τμήμα στο οποίο χειρουργούσε έχασε την άδεια να πραγματοποιεί παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Το ίδιο συνέβη και σε τρίτο νοσοκομείο, ενώ σήμερα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω γιατρός είναι σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου και εκεί υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες.

Ο γιατρός, σημειώνουν οι γονείς στην καταγγελία τους, επικαλούνταν πλήθος δικαιολογίες γιατί απέτυχε η επέμβαση, όπως τα μηχανήματα ή το προσωπικό της ΜΕΘ, ενώ έριχνε ευθύνες μέχρι και στους γονείς γιατί δήθεν καθυστέρησαν να πάνε τα παιδιά τους για επέμβαση.

Αναφέρουν ακόμη ότι «παρότι εμφανίζεται να χειρουργεί αφιλοκερδώς, στόχος του είναι η είσπραξη μεγάλων ποσών μέσω "φιλανθρωπικής ΜΚΟ" δικής του επινόησης, που είναι σε εκκαθάριση από το 2011».

Οι καταγγελίες περιήλθαν σε γνώση του τότε υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα, οι οποίοι συνέστησαν επιτροπή για να τις μελετήσει.

2.Τι αναζητά η ΕΛΑΣ πίσω από τους θανάτους 15 παιδιών σε δυο νοσοκομεία – «Είναι ένας ψεύτικος Μεσσίας»
O ύποπτος ρόλος συγκεκριμένης ΜΚΟ και η ασυνήθιστη θνησιμότητα

Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με την Ελληνική Αστυνομία και τις δικαστικές Αρχές να ερευνούν συνολικά 15 θανάτους παιδιών σε δυο νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα μετά από έγγραφη αναφορά συλλόγου καρδιοπαθών παιδιών το 2021 και από τότε έχουν βρεθεί μπροστά σε μια ανατριχιαστική ιστορία.
Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., παίρνουν καταθέσεις γιατρών, ιδιωτών και συγγενών των νεκρών παιδιών ώστε να καταφέρουν να βρουν το τι ακριβώς έχει συμβεί. Αξίζει να σημειωθεί πως για τις λεπτομέρειές της υπόθεσης έχουν ενημερωθεί κεντρικές κρατικές και κυβερνητικές υπηρεσίες.

«Είναι ένας ψεύτικος Μεσσίας»

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω φράσεις: «Ο επικεφαλής διευθυντής είναι ένας ψεύτικος "Μεσσίας". Στα περίπου 70 χειρουργεία που από πέρυσι πραγματοποιήθηκαν, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά».
Και σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρουν: Τα λάθη και οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορούμε να δούμε άλλα φέρετρα...».

Μάλιστα, έμπειροι καρδιοχειρούργοι αναφέρουν ότι για την ιατρική αντιμετώπιση αντίστοιχων περιπτώσεων η αποδεκτή θνητότητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις σε παιδιά στην Ευρώπη είναι 2%-4%.
Όπως τονίζεται στην επιστολή ο καταγγελλόμενος ιατρός παραπλανεί ασθενείς μέσω μιας φιλανθρωπικής ΜΚΟ που φαίνεται να έχει δημιουργήσει ενώ έχει αποχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline