Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  09:31:34

Η ... εξημερωμένη Ζωή Κ. πρώτη από όλα τα μικρά κόμματα. Ακόμα και πάνω από τον Κυρ. Βελόπουλο. Χωρίς πολλές ελπίδες για 3% ο αδρανής Γ. Βαρουφάκης. Κύριο

Παράλληλα με την μεταμόρφωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την «άγρια, ακραία και επιθετική πολιτικό» σε διαλλακτική, συναινετική και συνεργάσιμη υπάρχει και η αφαίμαξη της Ελληνικής Λύσης.

Ειδικότερα, ένα ενδιαφέρον στατιστικό εύρημα διαπιστώνουν τα τελευταία 24ωρα οι δημοσκόποι στη Β. Ελλάδα. Παρατηρείται ενίσχυση του κόμματος Νίκη σε βάρος της Ελληνικής Λύσης η οποία χάνει περίπου 1% προς το μικρότερο αυτό κόμμα και άλλο ένα 0,5% προς τη ΝΔ που εμφανίζει μεγάλο ρεύμα πρωτιάς.

1.-Εάν επιβεβαιωθούν οι κυλιόμενες μετρήσεις τότε είναι πολύ πιθανό η επόμενη Βουλή να είναι εξακομματική και να μειώσει ακόμα περισσότερο τις έδρες που θα πάρουν τα τρία πρώτα κόμματα. Εκτός και αν τελικά μείνει εκτός Βουλής η Ελληνική Λύση. Για την ιστορία η ΝΔ με ποσοστό κοντά στο 42% και εξακομματική Βουλή θα πάρει από 158-164 βουλευτές. Με πεντακομματική Βουλή θα πάρει από 164-170 βουλευτές.

Εντός Βουλής άνετα «Πλεύση Ελευθερίας» και «ΝΙΚΗ» σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis - Η εκτίμηση των εδρών - Αυτοδυναμία προβλέπουν οι πολίτες.
Καθαρή υπεροχή της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega μετά το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης.
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται στις 19,1 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει κάτω από το φράγμα του 20%, στο 16,7%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠαΣοΚ με 10,2% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7%. Η Ελληνική Λύση καταγράφει ποσοστό 3,8%. Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 2,2% και μένει εκτός βουλής.

Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά των δύο πρώτων μεγαλώνει, στις 21,9 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ βρίσκεται στο 41%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει ποσοστό 19,1%. Ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 11,7% και το ΚΚΕ με 7,6%. Η Ελληνική Λύση τοποθετείται στο 4,4%, με το ΜέΡΑ25 να μένει εκτός βουλής με ποσοστό 2,5%.

Εντός «Πλεύση Ελευθερίας» και «ΝΙΚΗ» – Επτακομματική Βουλή

Σε αντίθεση με το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, η «Πλεύση Ελευθερίας» και η «ΝΙΚΗ», σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, τόσο στην εκτίμηση ψήφου όσο και στην πρόθεση, εμφανίζονται εντός βουλής. Μάλιστα, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου καταλαμβάνει την 5η θέση με ποσοστό άνω του 4% (4,8% στην εκτίμηση ψήφου και 4,2% στην πρόθεση). Το κόμμα ΝΙΚΗ καταγράφει 3,3% στην πρόθεση ψήφου και 3,8% στην εκτίμηση.

GPO: Στις 20,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Επτακομματική Βουλή – Ποιοι σκέφτονται να ψηφίσουν διαφορετικά

Με δεδομένη την επικράτηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου στην δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά έχει ενδιαφέρον το πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί αλλά και πόσα κόμματα φαίνεται με βάση τα τωρινά δεδομένα να μπαίνουν στη Βουλή.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση το 23,2% των συµµετεχόντων λέει ότι σκέφτεται να ψηφίσει διαφορετικά. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 25% και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 23,6%.

Επίσης, σε ποσοστό 75,2% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η Νέα ∆ηµοκρατία θα καταφέρει να σχηµατίσει αυτοδύναµη κυβέρνηση.

Επίσης, οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 70,2% ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι το δεύτερο κόµµα. Το 42,2%, θα ήθελε να δει το ΠΑΣΟΚ να καταλαµβάνει τον ρόλο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 20,4%.

Πιο αναλυτικά:
ΝΔ 41,1%
ΣΥΡΙΖΑ 20,7%
ΠΑΣΟΚ 11,4%
ΚΚΕ 6,3%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,6%
ΝΙΚΗ 3,1%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 4,3%
ΜΕΡΑ25 1,6%
ΑΛΛΟ 1,5%
ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 1,1%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 5,3%

3.Επίσης η δημοσκόπηση της MARC στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δίνει μέσο ποσοστό 5% στην «Πλεύση Ελευθερίας» έναντι 4,2 της Ελληνικής Λύσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline