Τρίτη 23 Ιουλίου 2024  17:02:40

Με στόχο τις «160 έδρες συν» ο Μητσοτάκης ανησυχεί και δεν επαναπαύεται ούτε στα γκάλοπ: «Τίποτε ακόμα δεν έχει κριθεί για την ισχυρή αυτοδυναμία μας». Κύριο

«Στις 25 Ιουνίου ζητώ ισχυρή εντολή, για να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νέο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, που βγήκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τρίτης, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «στις 21 Μαΐου η Ελλάδα αποφάσισε να μην γυρίσει πίσω, αλλά να προχωρήσει μπροστά».

«Το μεγάλο ζητούμενο των εκλογών είναι αν θα προχωρούμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

Και προσθέτει πως «οι πολίτες ψήφισαν για μια οικονομία που αναπτύσσεται, φέρνοντας σε όλους υψηλότερους μισθούς. Για μια καλύτερη δημόσια Υγεία και Παιδεία. Ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος. Και μια πατρίδα ασφαλή στο εσωτερικό και περήφανη στο εξωτερικό».
Όπως τονίζει, «τίμησαν μια κυβέρνηση, συνεπή στις δεσμεύσεις της. Που δεν αρκείται στις επιτυχίες, αλλά προσπαθεί και διορθώνει τις αδυναμίες».
«Στις 21 Μαΐου μαζί μπορέσαμε να νικήσουμε», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για να καταλήξει: «Στις 25 Ιουνίου ζητώ ισχυρή εντολή, για να κάνουμε πράξη αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Γιατί τίποτα δεν έχει κριθεί. Έγινε μόνο το πρώτο βήμα. Και τώρα, ήλθε η στιγμή να κάνουμε ένα άλμα σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Για την αυτοδύναμη Ελλάδα».

2.Εκλογές 2023: Η «παγίδα» για τη Νέα Δημοκρατία και ο στόχος να περιοριστούν οι πιθανές διαρροές

Η «παγίδα» και οι πιθανές διαρροές
Αυτό που θέλει να καταστήσει σαφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ψηφοφόρους είναι ότι ο «αέρας της νίκης» που διαθέτει η ΝΔ μετά την κάλπη της απλής αναλογικής δεν αρκεί και αυτό γιατί οι εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής έχουν ειδικά χαρακτηριστικά, δηλαδή κλιμακωτό μπόνους για το πρώτο κόμμα με τον πήχη της αυτοδυναμίας να ανεβαίνει όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη βουλή. Για το λόγο αυτό στρατηγικής στόχος είναι να περιοριστούν οι πιθανές διαρροές είτε προς το ΠΑΣΟΚ, είτε πιο δεξιά από τη ΝΔ.

Για την ανάσχεση του πρώτου ενδεχόμενου δεν είναι τυχαίο ότι η σύγκρουση μεταξύ Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη κλιμακώνεται με επίκεντρο τα ζητήματα της οικονομίας και της φορολογικής πολιτικής με σημείο αιχμής την κρυφή ατζέντα φοροεπιδρομής που επιχειρεί να αναδείξει η ΝΔ τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για το ΠΑΣΟΚ. Στόχος της ΝΔ είναι να συγκρατήσει ένα τμήμα των ψηφοφόρων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν την 21η Μαΐου με κριτήριο τη σταθερότητα και έχοντας τον φόβο της ακυβερνησίας. Άλλωστε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι «θα συνεχίσει την πολιτική μείωσης των φόρων» με τις ποιοτικές αναλύσεις των γκάλοπ να δείχνουν ότι η γαλάζια παράταξη επικράτησε με διαφορά σε μικρούς και μεσαίους λόγω της ήπιας φορολογικής πολιτικής, αλλά και της στήριξης των πιο αδύναμων.

Για το δεύτερο ενδεχόμενο – τις διαρροές προς τα δεξιά-, η ΝΔ σε επίπεδο ρητορικής αναφέρεται συχνά στον «προοδευτικό και υπεύθυνο πατριωτισμό» με έμφαση στις επιδόσεις της κυβέρνησης στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων αλλά και τη σύναψη ισχυρών συμμαχιών που ενισχύουν το κύρος της χώρας διεθνώς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline