Σάββατο 20 Απριλίου 2024  16:12:22

Μετά την Μύκονο την πληρώνει εφέτος και η Σαντορίνη (με την Πάρο σε παρόμοιο κίνδυνο). Πτώση 20% και πλέον.. Απωθεί ο πανάκριβος Τουρισμός των «δήθεν» και της χυδαίας επίδειξης. Προτιμώνται άλλα νησιά. Κύριο

Μύκονος: Πώς κλείνονται τα πριβέ πάρτι σε βίλες, πόσο κοστίζουν οι προσκλήσεις. Απίστευτα ποσά διακινούνται στα παράνομα πάρτι σε βίλες – Πώς γίνεται η πρόσκληση των υψηλών προσκεκλημένων.

1. Μειώνεται συνεχώς η ελκυστικότητα- επισκεψιμότητα σε Μύκονο και Σαντορίνη λόγω ακρίβειας αλλά και μοντέλου τουρισμού επίδειξης και χυδαίας-κακόγουστης πρόκλησης..
Μύκονος και Σαντορίνη σημειώνουν αξιόλογη πτώση στην τουριστική κίνηση, με επισκέπτες που έχουν φτάσει στα νησιά, να περιγράφουν την εμπειρία τους, σημειώνοντας ότι δε θα ήταν ξανά στις επιλογές τους.

Πτώση στην τουριστική κίνηση

«Μετά το ταξίδι μας στη Σαντορίνη, πιστεύω πως είναι 100% υπερεκτιμημένη και θα το εξηγήσω», λένε διάσημοι YouTubers.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται και από τις αφίξεις, με τοπικά ΜΜΕ του νησιού να αναφέρουν πως: «-22% η κίνηση των πτήσεων στη Σαντορίνη σε σχέση με το 2019».
Ανάλογη πτώση και στη Μύκονο, με την κατάσταση να αλλάζει άρδην στα νησιά που έκαναν και κάνουν πρωταθλητισμό στην ακρίβεια σε διαμονή, διασκέδαση και εστίαση.

«Πτώση της κίνησης 20% στη Μύκονο. Το καλοκαίρι του 2023 δε φαίνεται να είναι αυτό που αναμενόταν για την τουριστική αγορά της Μυκόνου», σημειώνουν ΜΜΕ του νησιού, συμπληρώνοντας: «Καθώς τελευταία, μεταξύ των τουριστών υψηλών βαλαντίων, κυριαρχεί το κριτήριο value for money, επικρατεί η άποψη ότι ειδικά η Μύκονος και κατά δεύτερο λόγο η Σαντορίνη, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το εκρηκτικό τουριστικό momentum της χώρας».
«Είναι όμορφο, ναι, αλλά για την τιμή που πληρώνεις δεν μπορώ να πω πως αξίζει. Για έναν ολόκληρο μήνα πήγαμε στην Τουρκία, Ισπανία, Μαρόκο και Ελλάδα. Για εμένα και τη σύζυγό μου κόστισε 6.500 δολάρια συνολικά. Ένας φίλος μου πήγε στη Σαντορίνη τον Ιούλιο με τη φίλη του και οι διακοπές κόστισαν για 10 ημέρες 7.000 δολάρια το άτομο», σημειώνουν επισκέπτες.

Φθηνότεροι προορισμοί κερδίζουν τους άλλοτε φανατικούς των νησιών

Τα νησιά βρίσκονται αντιμέτωπα με την κατάσταση που τα ίδια δημιούργησαν, λένε οι ειδικοί. Ανεβάζοντας εξωφρενικά τις τιμές, απαγόρεψαν στους Έλληνες να τα επισκέπτονται και έγιναν προορισμός αποκλειστικά για ξένους, μόνο που και οι ξένοι δε μοιάζουν πια διατεθειμένοι να πληρώνουν εξωφρενικά ποσά.

«Η πτώση φυσικά οφείλεται και στο γεγονός ότι τα δύο αυτά νησιά, που αποτελούν το βαρύ πυροβολικό του ελληνικού high-luxury τουρισμού, έχουν προ πολλού γίνει απαγορευμένοι τόποι για τους Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι δεν είναι εκεί για να καλύψουν το κενό της κίνησης αφού επιλέγουν άλλους ελληνικούς ή και ξένους φθηνότερους προορισμούς», αναφέρουν ΜΜΕ.
Είναι χαρακτηριστικό της αυτοπεποίθησης που νιώθανε οι τουριστικοί επιχειρηματίες, πως
στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ήδη τρέχει, ούτε από τη Μύκονο ούτε από τη Σαντορίνη υπάρχει προσφορά καταλυμάτων.

Διεθνείς αφίξεις για τον Απρίλιο 2023
• Σύνολο χώρας: +14,6%
• Μύκονος: -29%
• Σαντορίνη: -6.4%
• Ρόδος: +31,2%
• Θεσσαλονίκη: +26,8%
• Αθήνα: +17,4%
• Μύκονος – Σαντορίνη
• Τζίρος: Απρίλιος-Μάιος -15 έως -20%

2.Μύκονος: Πώς κλείνονται τα πριβέ πάρτι σε βίλες, πόσο κοστίζουν οι προσκλήσεις
Απίστευτα ποσά διακινούνται στα παράνομα πάρτι σε βίλες – Πώς γίνεται η πρόσκληση των υψηλών προσκεκλημένων

To... σπορ του κυνηγιού των παράνομων πάρτι σε βίλες της Μυκόνου ξεκίνησε φέτος από τον Ιούνιο και τα... λαβράκια που καλείται να πιάσει η Αστυνομία, το ΣΔΟΕ και η ΑΑΔΕ αναμένεται να είναι πολλά μέσα στο καλοκαίρι.
Απτόητοι οι διοργανωτές παράνομων πάρτι, στα οποία η διακίνηση «μαύρου» χρήματος είναι τεράστια, συνεχίζουν μέσω προσκλήσεων στα social media να καλούν κόσμο. Ο «τιμοκατάλογος» για τα πάρτι αυτά είναι ασύλληπτος, και φυσικά όλα είναι παράνομα, δεν δηλώνονται πουθενά, δεν υπάρχει κανένα επίσημο παραστατικό.
Εκλογές 2023: «Θα φορολογήσουμε τα κέρδη των εταιρειών από 5% σε 15%» λέει ο Δουδωνής

Χαρακτηριστικά, όπως μας λένε αστυνομικές πηγές, μια πρόσκληση μπορεί να κοστίζει από 100 κατ' ελάχιστο και να φτάνει έως και 1.000 ευρώ, ανάλογα με το είδος του πάρτι, τη βίλα που έχει κλειστεί και κυρίως το καλλιτεχνικό «μέγεθος» του DJ που θα βάλει τη μουσική και των σελέμπριτις που έχουν προσκληθεί... έναντι αδράς αμοιβής.
Σε γενικές γραμμές μια πρόσκληση αξίας 500 ευρώ είναι συνηθισμένη «ταρίφα» ενώ επιπλέον ποσά δίνονται για άλλες «διευκολύνσεις», όπως ειδικά ποτά, ακριβές φιάλες και πολλές φορές απαγορευμένες ουσίες.

Πρόσφατα, και κατ' εντολήν του εισαγγελέα έγινε έφοδος σε παράνομο πάρτι σε βίλα, με είσοδο 100 ευρώ. Συνελήφθησαν 10 άτομα τόσο για την φοροδιαφυγή που καταγράφηκε όσο και για ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν στο χώρο.

Το φαινόμενο των πάρτι σε βίλες της Μυκόνου δεν είναι φετινό, αλλά τα τελευταία χρόνια οι καταστηματάρχες του νησιού διαμαρτύρονται έντονα καθώς η απώλεια στα έσοδά τους είναι τεράστια από τους «σκιώδεις» επιχειρηματίες του διαδικτύου που οργανώνουν αυτές τις φιέστες.
Περιγράφοντας όλο το «κόλπο» στη νύχτα της Μυκόνου, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά πώς λειτουργούν τα παράνομα κυκλώματα, δίνουν πολύ χρήσιμες αλλά και ιδιαίτερα αποκαλυπτικές πληροφορίες.

Κατ' αρχάς, οι διοργανωτές ενοικιάζουν απομακρυσμένες κατά κύριο λόγο βίλες, σε μεγάλα οικόπεδα με πισίνα και ει δυνατόν μακριά από οικισμούς ώστε να μην ακούγεται η μουσική και κινητοποιηθούν οι αρχές. Το κόστος ενοικίασης μιας βίλας ξεκινά από τα 10.000 – 15.000 ευρώ για μία ημέρα και τα χρήματα μπαίνουν σε λογαριασμούς της αλλοδαπής.
Επειτα, στέλνουν ηλεκτρονικές προσκλήσεις για το πάρτι, την ώρα, τους καλεσμένους και άλλες χρηστικές πληροφορίες.

Μάλιστα έχουν βρεθεί και ιστοσελίδες που έχουν φτιαχτεί οι οποίες διαφημίζουν ομιλίες, συνεδρίες διαλογισμού και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες προκειμένου να ξεγελάσουν τις αρχές.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πριβέ πάρτι που απευθύνεται σε μέλη συγκεκριμένου ιδιαίτερα ακριβού club ή σε ανθρώπους έμπιστους οι οποίοι «από στόμα σε στόμα» θα διαδώσουν αυτά που πρέπει και σε συγκεκριμένο κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή, πληρώνουν με κάρτες την είσοδο σε λογαριασμούς που είναι συνήθως σε ξένες τράπεζες.
Η τοποθεσία του πάρτι είναι μυστική και αποστέλλεται λίγες ώρες προτού ξεκινήσει. Οι προσκεκλημένοι – πελάτες, πηγαίνουν στη βίλα, παίρνουν ένα βραχιολάκι με συγκεκριμένο λογότυπο (στην πρόσφατη έφοδο ήταν μια πεταλούδα) και μπαίνουν στο χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πολύ οργανωμένα και ακριβά πάρτι μισθώνονται μέχρι και βανάκια με φιμέ τζάμια που μεταφέρουν τους προσκεκλημένους.

Οι βίλες είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους υψηλούς πελάτες, έχουν τοποθετηθεί φωτορυθμικά, υπάρχουν παντού σερβιτόροι και άνθρωποι της ασφάλειας που ελέγχουν τα πάντα ή είναι «εισπράκτορες», και οι μουσικοί που πολλές φορές είναι παγκοσμίου φήμης.
Τα ποτά ρέουν άφθονα, και πολλές φορές και απαγορευμένες ουσίες, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών.
Η κατανάλωση είναι ξεχωριστή από την είσοδο με αποτέλεσμα το ύψος του τζίρου να εκτοξεύεται στα ύψη.

Ακόμη και 1 εκατ. τζίρος

Όπως λένε αυτοί που ξέρουν από τα συγκεκριμένα πάρτι, ο τζίρος μπορεί να ξεπεράσει και το 1 εκατομμύριο ευρώ μέσα σε μία νύχτα.

Εξηγούν ότι μια πρόσκληση μπορεί κατά μέσο όρο να είναι 1.000 ευρώ και οι καλεσμένοι από 300 άτομα και πάνω. Μαζί με τα ποτά και τις άλλες διευκολύνσεις οι πελάτες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη χωρίς βεβαίως να κόβεται οποιοδήποτε παραστατικό. Πιθανότατα και χωρίς μετρητά αφού οι πληρωμές είναι με κάρτες ή με χρεώσεις σε συγκεκριμένους λογαριασμούς που ξεφεύγουν από τα «ραντάρ» των ελληνικών αρχών.

Στα παράνομα πάρτι τις περισσότερες φορές είναι καλεσμένα και ορισμένα πολύ γνωστά ονόματα του διεθνούς jet set, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, ηθοποιοί και τραγουδιστές οι οποίοι λειτουργούν ως «κράχτες» κάνοντας μια μικρή εμφάνιση, αλλά εισπράττοντας σημαντικά ποσά.

Το πρόβλημα είναι όταν οι πελάτες «μιλούν πολύ», κάνουν αναρτήσεις στα social media και γενικώς αποκαλύπτουν πληροφορίες για τα κρυφά αυτά πάρτι.
Μια ανώνυμη καταγγελία στην Αστυνομία και τον εισαγγελέα ήταν αρκετή για να γίνει η έφοδος πρόσφατα σε παράνομο πάρτι και να γίνουν συλλήψεις προκειμένου να δοθεί μήνυμα στους διοργανωτές με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά την τριετία της πανδημίας τα πάρτι είχαν γίνει «θεσμός» στη Μύκονο με το Σωματείο Εστίασης να ζητά περισσότερους ελέγχους. Μάλιστα εκτός από τις κρυφές βίλες γίνονταν ακόμη και σε πολυτελή γιοτ στα ανοικτά του νησιού, ορισμένα πανάκριβα VIP πάρτι.

Οι προσκλήσεις περιέχουν τη μεταφορά με μικρά πλοιάρια από και προς το γιοτ, μουσική και χορός 24 ώρες το 24ωρο, ακόμη και δείπνο. Πολλές φορές στα εν λόγω πάρτι εκτός από απαγορευμένες ουσίες υπάρχουν και πανέμορφες γυναίκες από ξένες χώρες κι όχι μόνο.
Το πρόβλημα ειδικά στα γιοτ είναι ότι οι διοργανωτές βρίσκουν δικαιολογίες για να ξεφεύγουν καθώς λένε ότι είναι πάρτι αρραβώνων ή διοργάνωση μιας εταιρείας που προωθεί προϊόντα κ.λπ.

Πάντως, οι επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης στη Μύκονο προσπαθούν να βάλουν φρένο στη «μάστιγα» των πριβέ πάρτι καθώς χάνουν τζίρους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline