Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  12:39:56

Η Θράκη στο επίκεντρο διαπάλης: Μητσοτάκης κατά Τσίπρα ότι γνώριζε τη δόλια γραμμή «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο». Τσίπρας κατά των θέσεων Ντόρας Μπακογιάννη για τη μειονότητα. Κύριο

«Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία - Θα θέσω το θέμα στον Ερντογάν» ξεκαθαρίζει ο Μητσοτάκης - Κατηγορεί τον Τσίπρα για αδράνεια παρά τις προειδοποιήσεις για τη δράση του τουρκικού προξενείου.

- Για εκλογικές σκοπιμότητες μιλά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τη ΝΔ ότι δημιουργεί εντάσεις σε μια ευαίσθητη περιοχή.

Έντονη και με πολλές γωνίες είναι η σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τα εκλογικά δεδομένα και τεκταινόμενα στα παρασκήνια στη Δυτική Θράκη με την αντιπαράθεση να περνά πλέον σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα χθες Κυριακή οΚυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κατηγόρησε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα ότι γνώριζε από την προεκλογική περίοδο του Μαΐου για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη αλλά επέλεξε να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία εκκαθάρισης αλλά να τους αφήσει στα ψηφοδέλτια. Να ανεχθεί τελικά τη δόλια θέση τους ότι ασπάζονται τη θεωρία περί τουρκικής μειονότητας εκεί και όχι απλώς θρησκευτικής, χωρίς άλλη γενική αναφορά πέραν της ελληνικής. .Κάτι, το οποίο καθορίζεται σαφώς στην Συνθήκη της Λωζάνης και αμφισβητείται παράνοματα από την Αγκυρα τα τελευταία χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο ίδιος θα θέσει το θέμα της για δράση του τουρκικού προξενείου, στον ϊδιο τον Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι αυτές οι πρακτικές δεν ειναι ανεκτές και πρέπει να σταματήσουν...

2.Λίγες ώρες αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη με συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του TRT η οποία θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με απόσπασμα των δηλώσεων του που έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας απέδωσε τις δηλώσεις Μητσοτάκη σε εκλογικές σκοπιμότητες της ΝΔ ισχυριζόμενος ότι το «πρόβλημα» δημιουργείται επειδή νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και όχι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο απόσπασμα δηλώσεων του κ. Τσίπρα δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα του τουρκικού προξενείου και του ρόλου που διαδραμάτισε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

3.Τσίπρας για Ροδόπη: Αθλιότητες Μητσοτάκη και λογικές μαφίας από την Μπακογιάννη

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής στο κανάλι TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, έκανε λόγο για «αθλιότητες Μητσοτάκη» ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ροδόπη την οποία κατηγόρησε για «λογικές μαφίας».
Το ζήτημα της Ροδόπης που ήταν η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου με 33,18% και 20.185 ψήφους, έχει μπει ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της ΝΔ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για εργαλειοποίηση του ζητήματος και κάνει λόγο για επικίνδυνα «φθηνά προεκλογικά παιχνίδια Μητσοτάκη με τη μουσουλμανική μειονότητα».

«Παίζει με ευαίσθητα εθνικά θέματα»

«Μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρόνων, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ' όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10 – 15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή», είπε αρχικά.

«Βεβαίως καταλάβαμε όλοι τι έγινε όταν πήγε πάνω η κυρία Μπακογιάννη πάνω και τους απείλησε. Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι' αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ. Βεβαίως είναι σκληρή», συμπλήρωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline