Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  11:49:41

Αντώνης Ρέμος: «Η Μύκονος διανύει καταιγίδα», λυπημένος γιατί δεν θα γίνει εφέτος η χρυσοφόρα συναυλία του στο κέντρο της παρανομίας ΝΑΜΜΟΣ. – Να αποφεύγεται η Σαντορίνη για την ακρίβεια της. Κύριο

«Ξεπεράστε τα πλήθη και ενισχύστε την αγοραστική δύναμη των διακοπών σας πηγαίνοντας σε ένα λιγότερο γνωστό νησί αυτό το καλοκαίρι» γράφει η Telegraph και δίνει μια λίστα με «σχετικά άγνωστα» νησιά της Μεσογείου –κάποια είναι ελληνικά. Όχι εκείνα του πανάκριβου,φανταχτερού και χυδαίου τουρισμού και κυκωμάτων του υπόκοσμου..».

Ταυτισμένη με μια σπάταλη, πανάκριβης μορφής διασκέδαση, σχεδόν χυδαίας πλουτοκρατικής επίδειξης για ορισμένους, οι συναυλίες και άλλες μορφές «ψυχαγωγίας» στο κέντρο ανομιών ΝΑΜΜΟΣ. Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» μίλησε ο Αντώνης Ρέμος σχετικά με όσα συμβαίνουν στη Μύκονο καθώς και για την ακύρωση της ετήσιας συναυλίας του, πολυθόρυβος, πολυεθνικής και χρυσοφόρας..

Η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία του Αντώνη Ρέμου περιλαμβάνει 10 συναυλίες, ενώ αυτή της Μυκόνου ακυρώθηκε. Η μάστιγα των αυθαίρετων και πολλές άλλες ανομίες, σε συνδυασμό με τον χυδαίο τρόπο ψυχαγωγίας, στο νησί των ανέμων έχει προκαλέσει κύμα ακυρώσεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Ρέμος: «Η Μύκονος διανύει την τέλεια καταιγίδα. Όλα ήρθαν και έδεσαν να το πω έτσι, με αποκορύφωμα τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα, με όλα αυτά που γίνονται, που καλώς γίνονται, αλλά ίσως ο χρόνος να μην είναι κατάλληλος.

Όταν μιλάς για τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, ίσως θα έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί στο πότε πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Είμαι σύμφωνος στο ότι πρέπει να τελειώσει αυτή η κατάσταση και η ανομία που τα τελευταία 10-15 χρόνια έχει αλλάξει το νησί. Όντως υπήρχε μια τεράστια ματαιοδοξία στη Μύκονο, τα πράγματα είχα ξεφύγει, αλλά η ελεύθερη αγορά αυτό κάνει.

Ζητάς όσα μπορείς να πάρεις και από τη στιγμή που τα παίρνεις ζητάς και παραπάνω και πάει λέγοντας. Αλλά, όλη αυτή η ασυδοσία των τελευταίων χρόνων και όλα αυτά που συνέβησαν στη Μύκονο δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα σε ένα μήνα. Ειδικά στην αρχή του καλοκαιριού. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ανομίας, θα ήθελα να δω πραγματικά να ξετυλίγεται σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στους επιχειρηματίες. Θα ήθελα να δω μια επιτροπή από αδιάφθορους, ανθρώπους του νόμου και της τάξης κα να πάνε πίσω σε όλες τις Αρχές που στήριζαν.

Κάθε χρόνο κάποιοι τα βλέπουν και κάποιοι τα επιτρέπουν. Αν πραγματικά έχουν σκοπό να καθαρίσουν τη Μύκονο και όχι μόνο, θα έπρεπε να το κάνουν από την αρχή, να γκρεμίσουν όλο το οικοδόμημα..
Φέτος ακυρώνονται όλα. Δεν θα γίνει ούτε η συναυλία η δική μας, που θα έφερνε έσοδα κοντά στα 2 εκατομμύρια τουλάχιστον στην επιχείρηση από τα οποία ένα τεράστιο ποσό πήγαινε στα ταμεία του κράτους.
Ανάλογα ακυρώθηκαν και πολλές άλλες ενέργειες που γίνονταν στο νησί από άλλα μαγαζιά», συμπλήρωσε ο Αντώνης Ρέμος .

2.Ξεχάστε τη Σαντορίνη – Σε αυτά τα Ελληνικά νησιά κάνουν διακοπές οι Ευρωπαίοι

«Ξεπεράστε τα πλήθη και ενισχύστε την αγοραστική δύναμη των διακοπών σας πηγαίνοντας σε ένα λιγότερο γνωστό νησί αυτό το καλοκαίρι» γράφει η Telegraph και δίνει μια λίστα με «σχετικά άγνωστα» νησιά της Μεσογείου –κάποια είναι ελληνικά. Όχι εκείνα του πανάκριβου,φανταχτερού και χυδαίου τουρισμού και κυκωμάτων του υπόκοσμου...
Κάθε μυστικό που αξίζει να γνωρίζετε δεν μένει μυστικό για πολύ. Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένας προορισμός μπορεί να μετατραπεί από κρυφό διαμάντι σε υπερ-τουριστικό hotspot στο λεπτό, ιδίως όταν ο προορισμός αυτός είναι ένα μεσογειακό νησί. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι λίγο περισσότερο από μια δεκαετία πριν, η Σαντορίνη ήταν ακόμα ελάχιστα γνωστή, πριν οι απευθείας πτήσεις και οι influencers την κάνουν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα και πολυσύχναστα μέρη της Ευρώπης.

Έχει απομείνει κανένα νησί στη Μεσόγειο που να μην είναι υπερπλήρες, υπερτουριστικό και υπερτιμημένο, ειδικά το καλοκαίρι; Πρέπει να αναρωτηθείτε: Αν ένα νησί εξακολουθεί να είναι μυστικό, τότε σίγουρα, όταν οι ακτές της Ευρώπης είναι τόσο πολυπόθητες για τόσους πολλούς, αξίζει πραγματικά να το γνωρίζετε;

Και όμως, και όμως. Ρωτήστε έναν Ιταλό πού πηγαίνουν διακοπές ή πού περνούν το καλοκαίρι τους οι γνώστες της Αθήνας. Υπάρχουν περίπου 10.000 νησιά στη Μεσόγειο – 6.000 από τα οποία είναι ελληνικά. Όσο κι αν αγαπάμε τα νησιά-σταρ όπως Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Κέρκυρα, Μύκονος υπάρχει κάτι που πρέπει να πούμε για τα «μικρά, σκοτεινά και παράξενα» μέρη που έχουν τρελή γοητεία ως προορισμοί.

«Δεν υπάρχει αεροδρόμιο, οπότε πρέπει να καταβάλεις επιπλέον προσπάθεια, να πάρεις πλοίο, να αποκρυπτογραφήσεις δυσνόητα δρομολόγια. Ίσως να μην έχουν αμμώδεις παραλίες, ή ένα φανταχτερό ξενοδοχείο, ή νυχτερινή ζωή – απωθητικό για κάποιους. Και μερικές φορές ο λόγος είναι κοινωνιολογικός, πράγμα που προσθέτει μόνο στην περίεργη γοητεία τους – το ιταλικό νησί που εκκενώθηκε πρόσφατα από στρατιωτικά στρατεύματα, για παράδειγμα, ή το ελληνικό νησί που κατοικούνταν επί μακρόν από ναυτικούς, οι οποίοι φύλαγαν ζηλότυπα τις γυναίκες τους από τους πειρασμούς των ξένων όσο έλειπαν στη θάλασσα, κρατώντας τους ξένους σταθερά έξω» γράφει η Telegraph έχοντας, φυσικά, μία απόσταση από τα πράγματα και συνεχίζει:

«Ναι, το να φτάσεις εκεί μπορεί να απαιτεί λίγη επιπλέον προσπάθεια, αλλά το ταξίδι είναι μέρος της περιπέτειας και η ανταμοιβή είναι ικανοποιητική – άγριες και όμορφες ακτές, παρθένα ψαροχώρια όπου η ζωή περιφέρεται αργά και ανέμελα, σε ένα νησί που μοιάζει με τη δική σου προσωπική ανακάλυψη, αποσυνδεδεμένο από τον πραγματικό κόσμο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline