Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  09:32:25

Δύο εξαγγελίες παροχών Μητσοτάκη για μεγαλύτερους μισθούς και συντάξεις. Με ανοικτά θέματα ακόμα τα αναδρομικά και τις τριετίες για όλους. Κύριο

Μητσοτάκης: Θα φτάσουμε το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και τον κατώτατο στα 950 ευρώ. Και φροντίδα για νέες θέσεις εργασίας και μέτρα για στήριξη της οικογένειας.


«Σήμερα η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή πλειοψηφία, για να μην ξαναμπλέκουμε σε περιπέτειες»

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία «για να μην μπούμε σε περιπέτειες» έστειλε από τη Σαλαμίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Ξέρετε ότι μια κεντρική μου δέσμευση είναι πολύ συγκεκριμένη: η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.
Μας λένε "πώς θα πετύχετε τους καλύτερους μισθούς;". Τους λέω, για να δούμε τι πετύχαμε την περασμένη τετραετία. Έβλεπα τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, πήγαμε από μέσο μισθό 1.050 ευρώ σε μέσο μισθό 1.200 ευρώ μέσα σε μία τετραετία.

Θα φτάσουμε το μέσο μισθό στην πατρίδα μας στα 1.500 ευρώ και τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ. Με περισσότερες επενδύσεις, με περισσότερες θέσεις εργασίας, με εργοδότες οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν καλύτερους μισθούς γιατί θα ψάχνουν εξειδικευμένο προσωπικό, όπως, παραδείγματος χάρη, γίνεται στο Πέραμα, από την άλλη πλευρά του περάσματος.

Πήγα πριν από τις εκλογές και είδα τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να σφύζει πάλι από ζωή, με χαρούμενους εργαζόμενους οι οποίοι παίρνουν καλούς μισθούς και, επιτέλους, ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο νησί.
«Σήμερα η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή πλειοψηφία, για να μην ξαναμπλέκουμε σε περιπέτειες και να μπορέσουμε από τις 26 Ιουνίου να σηκώσουμε τα μανίκια, να συνεχίσουμε τη δουλειά, να δουλεύουμε για την καθεμία για τον καθένα ξεχωριστά, για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες.

.......................Η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο τείνει να αποκτήσει χαρακτηριστικά κρίσης και δεν είναι άλλο από το δημογραφικό.

Εμείς θα στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και κυρίως την εργαζόμενη μάνα για να μπορεί πιο εύκολα να αποκτήσει παιδιά, αλλά ταυτόχρονα να συνδυάζει τις υποχρεώσεις της ανατροφής των παιδιών μαζί με τους πατεράδες, οι οποίοι και αυτοί πρέπει να παίζουν ολοένα και περισσότερο ρόλο, μαζί με τη δυνατότητα να έχουν και μία επαγγελματική σταδιοδρομία και να μπορoύν περισσότερες γυναίκες να μπαίνουν στην αγορά εργασίας και να στηρίζουν το οικογενειακό εισόδημα.

Ταυτόχρονα, για τους παππούδες, θα πω μία κουβέντα. Κατ' αρχάς, θα πω μία κουβέντα για τους συνταξιούχους -επειδή αυτό είναι κάτι το οποίο το ακούω από παντού: τον λογαριασμό για τον νόμο Κατρούγκαλου τον στείλατε σε αυτόν ο οποίος τον ψήφισε. Το δικό μας χρέος είναι να εξακολουθούν να αυξάνονται οι συντάξεις. Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπορείτε να περιμένετε καλές ετήσιες αυξήσεις στις συντάξεις. Και για όσους έπεσαν θύμα της προσωπικής διαφοράς, θα εξακολουθούμε να σας στηρίζουμε έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline