Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  09:36:56

Ο Μπ. Ομπάμα θαυμαστής της αρχαίας και φίλος της σύγχρονης Ελλάδας σε Αντίπαρο, Πάρο, Αθήνα. Ίσως σε γάμο στο Καστελόριζο. Κύριο

Οραματική ομιλία του για τις νέες πολιτικές ηγεσίες στο «Νιάρχος», όπως το 2016.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από προχθές, Πέμπτη 15 Ιουνίου, ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ.
Το ζευγάρι φιλοξενείται στο σπίτι του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον στην Αντίπαρο, όπου το βράδυ πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη δεξίωση στο σπίτι του χολιγουντιανού ηθοποιού με δεκάδες κόσμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρωινού», απόψε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα μεταβεί στην Πάρο για να κάνει βόλτα και να δειπνήσει σε γνωστό εστιατόριο στη Νάουσα.

Σημειώνεται πως τα ζεύγη Χανκς και Ομπάμα δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν μαζί διακοπές, καθώς συνδέονται με στενή φιλία. Στο παρελθόν είχαν ξανακάνει στη Γαλλική Πολυνησία μαζί τον Μπρους Σπρίνγκστιν και την Όπρα.
Πάντως, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος δεν ήρθε στη χώρα μας μόνο για να απολαύσει τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Ο λόγος είναι ότι την Πέμπτη 22 Ιουνίου θα μιλήσει στο SNF Nostos Conference 2023, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο τη συμμετοχή του Μπαράκ Ομπάμα, στο φετινό SNF Nostos Conference, τον Ιούνιο του 2023, όπου ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατικής κουλτούρας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο

Όπως αναφέρει το Obama Foundation σε ανακοίνωσή του: «Τον Ιούνιο 2023, το πρόγραμμα Obama Foundation Leaders διοργανώνει συνέδριο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Προέδρου Barack Obama και των 105 Obama Leaders, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η διοργάνωση του συνεδρίου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εξάμηνης διαδρομής των συμμετεχόντων του προγράμματος, με σκοπό την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, προσφέροντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κλάδους, και να αποφοιτήσουν από το πρόγραμμα ως μέλη του διεθνούς δικτύου ηγετών του Obama Foundation».

2.Στην ομιλία του τον Νοέμβριο του 2016, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μέγας θαυμαστής της αρχαίας Ελλάδος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σπουδαιότητα της λέξης (και της έννοιας) «φιλότιμο», στην αξία των ενεργών πολιτών, στις παραδόσεις της αρχαίας Ελλάδος στη Δημοκρατία και στη σημασία της ενθάρρυνσης της νέας γενιάς ως κινητήριας δύναμης για την ανάπτυξη. Ο Ομπάμα εξήρε την σύγχρονη Ελλάδα για τη στάση της στο προσφυγικό ζήτημα τονίζοντας «στην Ελλάδα είδαμε αυτή τη συμπαράσταση πιο έκδηλη από οπουδήποτε αλλού. H γενναιοδωρία που έδειξε ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες που έφταναν στις ακτές της πατρίδας του έχει εμπνεύσει όλον τον κόσμο».

3.Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ. Το 2016, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνούς επίσκεψης του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του, είχε εκφωνήσει μια συγκινητική ομιλία από τη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, που γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα.

Σχεδόν επτά χρόνια αργότερα, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος φέρνει ξανά τον Μπαράκ Ομπάμα στην ελληνική πρωτεύουσα. Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο του εφετινού SNF Nostos Conference, μια από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της υφηλίου θα συζητήσει μαζί με τον πρόεδρο του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλο για τους νέους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και για τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών, εμβαθύνοντας επί της ουσίας σε όσα είχε αναφέρει και στο πλαίσιο της παρθενικής του επίσκεψης στην Αθήνα.

4. O Μπαράκ Ομπάμα, ο Τομ Χανκς και η Αντίπαρος ( ΒΗΜΑ)

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα έλθει, για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα. Αυτό είναι βέβαιο. Αυτό που ακόμα συζητιέται, όπως γράφει ο «Βηματοδότης» είναι σε ποιο νησί θα επιλέξει να κάνει τις βουτιές του.
«Αρχίζουν και πυκνώνουν οι πληροφορίες για τον Ομπάμα στην Ελλάδα» επισημαίνει η στήλη.
Όπου υπάρχει Ελληνοαμερικανός γνωστός ή φίλος του Ομπάμα σε νησί, θέλουν τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ στο νησί του. Πρώτα οι πληροφορίες επιμένουν ότι το ζεύγος Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα θα βρεθεί στο Καστελλόριζο που ο δισεκατομμυριούχος Ανδρέας Λιβέρης παντρεύει τον γιο του, Αντώνη με την Αμέλια ΜακΚίνον.

Τώρα οι πληροφορίες θέλουν τους Ομπάμα στην Αντίπαρο όπου θα τους φιλοξενήσει ο Τομ Χανκς. Άλλωστε τ τα ζεύγη Χανκς και Ομπάμα δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνουν μαζί διακοπές καθώς συνδέονται με στενή φιλία. Είχαν ξανακάνει, στο παρελθόν διακοπές στη Γαλλική Πολυνησία μαζί Μπρους Σπρίνγκστιν και την Όπρα.
Το βέβαιον είναι ότι θα παραστεί στο SNF Nostos Conference 2023, όπου και θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline