Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  11:22:37

Παραλογισμοί και σύνδρομο νέας ήττας ΣΥΡΙΖΑ: «Η Μπακογιάννη δεν τρομοκράτησε μόνο τη Θράκη αλλά και όλους τους Έλληνες με αντίθετη γνώμη». Ανοίκεια αντιπολίτευση για το μεγάλο θύμα της μόνης, αληθινής τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Κύριο

Α.Tσίπρας επίμονος σε όλες τις δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες και χθες βράδυ στον Alpha: «Το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη δεν απευθυνόταν μόνο στη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά σε κάθε ομάδα με αντίθετη βούληση».

Και στη συνέχεια πρόβαλλε την ηρωική αντίσταση στην ... «τρομοκρατία της Δεξιάς» με επικεφαλής ατρόμητο από τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

1.Εξαρχής με τους πρώτους ευφάνταστους, δημαγωγικούς ισχυρισμούς επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, η Ντόρα Μπακογιάννη, στις 12 Ιουνίου φιλοξενούμενη στον ANT1 ξεκαθάρισε ότι δεν εκβίασε κανέναν, διερωτώμενη χαρακτηριστικά και ειρωνικά: «Έχετε ακούσει κανέναν εκβιασμό να γίνεται μπροστά σε 15 τηλεοπτικά κανάλια; Έχω μία μακροχρόνια σχέση με τη μειονότητα, πάνω από 30 χρόνια. Ανεβαίνω και κατεβαίνω τα βουνά της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Τους ξέρω πάρα πολύ καλά και τους αγαπώ πάρα πολύ». Σε αυτό το σημείο διευκρίνισε το πλαίσιο της τοποθέτησής της ως εξής: «Αυτό που τους είπα είναι ότι χρειάζεται αυτή η σχέση εμπιστοσύνης με τη ΝΔ να αποδειχθεί και στην κάλπη. Περάσαμε δύσκολα, με μεγάλη μου λύπη – γιατί έχω συνεργαστεί πάρα πολλά χρόνια με όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Θράκης – είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώνει 30 χρόνια μειονοτικής πολιτικής με τις τελευταίες του επιλογές».

«Αυτό που πήγα και τους είπα είναι δώστε μου δύναμη, διότι σε εμένα κατέληγαν όλα αυτά τα χρόνια, για να μπορέσω να σας υπερασπιστώ αποτελεσματικά» συμπλήρωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

2...O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μιλά σε εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό, στο Ηράκλειο Κρήτης, Τρίτη 13 Ιουνίου 2023. Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα, Τρίτη, βρέθηκε στο Ρέθυμνο όπου συνάντησε τοπικούς φορείς και συνομίλησε με πολίτες. 

Για «κρεσέντο αλαζονείας και εκβιασμών» κατηγόρησε την ΝΔ από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις δηλώσεις των στελεχών για την μουσουλμανική μειονότητα.

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη λέγοντας: «Το μήνυμα της συμπατριώτισσάς σας δεν απευθυνόταν μόνο στην μουσουλμανική μειονότητα, αλλά σε κάθε κοινωνική ομάδα, που θα έχει άλλη βούληση από την παντοδύναμη βούληση του κόμματος και της οικογένειας. Το μήνυμα που εκπέμπουν είναι ξεκάθαρο: Όποια κοινωνική ομάδα, όποιος παραγωγικός κλάδος τολμά να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου που παράγει αυτή η χώρα, θα περάσει δύσκολα, θα αντιμετωπίζεται ως «πρόβλημα», ως εσωτερικός εχθρός».

Ακολούθως απηύθυνε έκκληση «σε όλες και όλους ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και επιλογές: Υψώστε φραγμό στην αλαζονεία της εξουσίας, ενισχύστε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάρτε στα χέρια σας την υπόθεση της ανατροπής των συσχετισμών. Να γεμίσουμε τον χάρτη με νομούς στο χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να γεμίσουμε τον χάρτη με το μόνο χρώμα που ενοχλεί την αλαζονεία την έπαρση της Δεξιάς».

14. 6.2023...Ντ. Μπακογιάννη: «Επιθυμούμε μία μειονότητα ανεξάρτητη, αυτόνομη, ευημερούσα»

Επιμένει στην τοποθέτηση από τον ορεινό όγκο και διαμηνύει: «τους είπα δώστε μου δύναμη, για να δώσω τη μάχη. Κι αυτό ήταν το ίδιο σύνθημα που είπα στα Χανιά. Γιατί στα Χανιά δεν ενοχλήθηκε κανείς αλλά ενοχλήθηκαν στη Θράκη;»

Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τις επιλογές προσώπων σε Ροδόπη και Ξάνθη αποκλίνει από την εθνική γραμμή στη Θράκη
Επιμένει σε όλα όσα είπε στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας του ορεινού όγκου, που καταγγέλθηκαν ως «ωμή απειλή» από τον ΣΥΡΙΖΑ κι άλλα κόμματα, η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη.

«Αυτά τα οποία είπα, είναι αυτά που λέω χρόνια κι απλούστατα δεν ντράπηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να το κάνει θέμα. Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ζημιά την οποία κάνει στη μειονότητα είναι δυστυχώς πάρα πολύ μεγάλη» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Κληθείσα να απαντήσει, εάν της δινόταν η ευκαιρία, εάν θα έπαιρνε πίσω ή θα άλλαζε τα λεγόμενά της, τοποθετήθηκε αναλυτικά ως εξής: «Μπροστά σε 15 κανάλια και σε δημοσιογράφους που ήξερα πάρα πολύ καλά ποιοι είναι και τι ταυτότητα έχουν, θα έλεγα πράγματα που δεν πίστευα; Εγώ διαχρονικά έχω αποδείξει ότι έχω στηρίξει τη μειονότητα, από τη μέρα που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1990 κήρυξε την ισονομία και την ισοπολιτεία.

Από τότε, δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος βουλευτής -που δεν είναι τοπικός βουλευτής- να έχει ανέβει περισσότερες φορές στον ορεινό όγκο, να έχει επισκεφτεί περισσότερες φορές τη Θράκη και να έχει δώσει περισσότερες μάχες [...] Θεωρώ ύβρη την επίθεση η οποία γίνεται».

Προσθετικά, στάθηκε στο ότι εργάστηκε για τη Θράκη τόσο στο πρώτο αναπτυξιακό πρόγραμμα με την αείμνηστη Βιργινία Τσουδερού, όσο τα τελευταία χρόνια ως πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, όπως επίσης από θέσεις που κατά το παρελθόν είχε στην εκτελεστική εξουσία.

«Γιατί στα Χανιά δεν ενοχλήθηκε κανείς;»
Με δεδομένο συγκεκριμένα το πρόσφατο πόρισμα, 70 σελίδων, για τη Θράκη, η κα Μπακογιάννη σημείωσε πως «τα κουβεντιάσαμε αναλυτικά, γι' αυτό τους είπα δώστε μου δύναμη, για να δώσω τη μάχη. Κι αυτό ήταν το ίδιο σύνθημα που είπα στα Χανιά. Γιατί στα Χανιά δεν ενοχλήθηκε κανείς αλλά ενοχλήθηκαν στη Θράκη;». Διαμήνυσε, παράλληλα, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, ωστόσο δεν δέχεται «απειλές και νταηλίκια».

Και συνέχισε αναλυτικά: «αυτή τη δουλειά, αυτό που είπα επάνω μετά λόγου γνώσεως, είναι ότι στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, εμείς επιθυμούμε μία μειονότητα ανεξάρτητη, αυτόνομη, ευημερούσα, επιθυμούμε τα παιδιά τους να έχουν τις καλύτερες δυνατές δεξιότητες αύριο το πρωί, να είναι τρίγλωσσα, να είναι παιδιά που θα έχουν μέλλον.

Κι αυτό που τους κάλεσα να κάνουν είναι να συγκρίνουν, τη δικιά μας πολιτεία με την πολιτεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και η πραγματικότητα είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ 1.650 νέοι άνθρωποι έφυγαν για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. Τους είπα ότι σήμερα ανοίγουν βιομηχανίες στη Θράκη, μπορούν τα παιδιά σας να γυρίσουν πίσω και μπορεί να υπάρχει προοπτική και για τους νέους ανθρώπους. Και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χάρηκα, όταν είδα νέα παιδιά Γυμνασίου, να μιλούν άψογα ελληνικά και τους είπα: δώστε μου δύναμη να συνεχίσω να δίνω τη μάχη για εσάς. Αυτή είναι μία κουβέντα που λέμε σε όλη την Ελλάδα, θα την πούμε και στη Θράκη».

Κόκκινες γραμμές
Κληθείσα να τοποθετηθεί αναφορικά με την τουρκική επιρροή που ασκείται στη Θράκη και βρίσκει εκπρόσωπο μέσα από το τουρκικό Προξενείο, η Ντόρα Μπακογιάννη έβαλε τις κόκκινες γραμμές της: «δεν θα δεχτώ ποτέ -και θέλω να είμαι ξεκάθαρη- ότι Έλληνες πολίτες, οποιουδήποτε θρησκεύματος, θα επηρεάζονται από αλλότρια συμφέροντα από τα δικά τους και μόνο. Εγώ εξυπηρετώ τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν δέχομαι όμως, ότι θα μπορούν για άλλους λόγους, πολλές φορές κόντρα στα συμφέροντά τους, να εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες. Εκεί είμαι πάρα πολύ σαφής και ξεκάθαρη». Σε αυτό το σημείο καυτηρίασε τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν ψήφισε το πόρισμα της πλειοψηφίας στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης, αντιθέτως η αντιπολίτευση κατέθεσε δικό της.

Στάθηκε, επίσης, στο ότι τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχουσα την Ελένη Λαφτσή, ήταν αυτοί που κατήγγειλαν πριν από τη Νέα Δημοκρατία, την επιρροή του τουρκικού Προξενείου στην κάλπη της Ροδόπης, γι' αυτό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, ότι με τη στάση τους προσπαθούν να ακυρώσουν 30 χρόνια ιστορίας της Αριστεράς ως προς τις απόψεις και τα δικαιώματα, εννοώντας τις εθνικές γραμμές για τη Θράκη, «για λίγα ψηφουλάκια» όπως είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αποκλίνει ποτέ από αυτές.

«Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολιτικός, ο οποίος να αποδεχτεί ανάμιξη οποιασδήποτε τρίτης χώρας στα εσωτερικά της χώρας μας» διαμήνυσε, ενώ υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία ασκεί μία ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική, στοχεύοντας στη διατήρηση της ανοιχτής πολυπολιτισμικής κοινωνίας και της αρμονικής συμβίωσης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη.

«Είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και θα αποδεχθούμε να ανακατεύονται τρίτες χώρες στα εσωτερικά μας;» διερωτήθηκε.

Γι' αυτό καταληκτικά κάλεσε τους δύο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης και Ξάνθης να πουν δημόσια «το αυτονόητο, ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική».

16.6.2023. Τα ίδια για την πανελλήνια τρομοκρατία Μπακογιάννη ο Αλεξ. Τσίπρας σε συνέντευξη στο κανάλι ALPHA.Παράλληλα «σκληρή επίθεση» εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΝΔ κατηγορώντας τη ότι «συνεχίζει με κάθε τρόπο να επιβεβαιώνει ότι σχέδιό της είναι να κυβερνήσει απολύτως ανεξέλεγκτη. Χωρίς καμία διαφορετική άποψη, τρομοκρατώντας και εκφοβίζοντας όποιον διαφωνεί μαζί της».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η πρόβα τζενεράλε ήταν με τον εκβιασμό της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης από την κ. Μπακογιάννη, που τους είπε ότι αν δεν ψηφίσουν ΝΔ θα περάσουν δύσκολα τα επόμενα χρόνια». Σημειώνει ότι «το είδαμε και χθες με την αντίδραση της ΝΔ στα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, για τις συνθήκες του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «με τη βοήθεια ενός τερατώδους προπαγανδιστικού μηχανισμού στα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να εκφοβίζουν, να τρομοκρατούν κάθε κοινωνική ομάδα που έχει αντίθετη άποψη από τη δίκη τους και προφανώς κάθε πολιτική δύναμη που τους ασκεί ουσιαστικό έλεγχο». Γι' αυτόν τον λόγο, «δεν θέλουν να έχουν ισχυρή, αλλά κατακερματισμένη αντιπολίτευση. Γιατί θέλουν να είναι καθεστώς», προσθέτει.

«Ας έχουν όμως υπόψη τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα σταθεί όρθιος απέναντι στον φόβο. Γιατί η ιστορική του αποστολή είναι να υπερασπίζεται τους αδύναμους, τους κατατρεγμένους, όσους βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, όσους η φωνή τους δεν μπορεί να ακουστεί», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline