Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  14:04:39

Ξαναθυμήθηκαν, μόλις χθες, όλοι την αισχροκέρδεια των Funds, αλλά μόνο....για να πλήξουν ο ένας τον άλλο. Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς αναφορά στη ευθύνη των Τραπεζών. Κύριο

Δημήτρης Μάντζος / Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε «ρόλο Πάτση» -Δικηγόρος fund κατά δανειολήπτη κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

1.Για "σύνδρομο Πάτση" υπέρ των funds», κάνει γενικά λόγο και μετά από καιρό υποβάθμισης του όλου θέματος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

ΟΔημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, διαγνώστηκε από την εφημερίδα «Δημοκρατία» με «σύνδρομο Πάτση», καθώς όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, επιστρατεύτηκε από fund διαχείρισης δανείων, εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας, επισημαίνει ότι η εμπλοκή του Δημήτρη Μάντζου με fund κατά δανειολήπτη, έρχεται μόλις μία ημέρα μετά από ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.

«Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο "σύνδρομο Πάτση" και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να δώσει άμεσα απάντηση.
«Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ταύτιση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» υπέρ των funds»

Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων.
Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη.
Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;

2.Δεν συγκρίνεται μια δικηγορική πράξη με τις δραστηριότητες Πάτση, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ
Στην παραδοχή της σχέσης του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ με found κατά δανειολήπτη, φέρεται η Χαριλάου Τρικούπη, εξαπολύοντας, παράλληλα, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ζήτησε εξηγήσεις για την αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, γίνεται εμφανές να μην συνδεθεί ο Δημήτρης Μάντζος με τον Ανδρέα Πάτση της ΝΔ, καθώς, όπως αναφέρεται, δεν μπορεί να ταυτίζεται «μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ».

Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι ταυτίζεται πλήρως με τη ΝΔ και υποστηρίζοντας ότι «Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ».
Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας την αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία», έκανε λόγο για «ταύτιση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ στο "σύνδρομο Πάτση" υπέρ των funds».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι: «Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο "σύνδρομο Πάτση" και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες.

Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα ότι «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί», που ενώ υποσχόταν "σεισάχθεια" παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση.

Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία.
Ψηφιακοί παρακρατικοί μηχανισμοί και μιντιακοί βραχίονες στην υπηρεσία τους.
Όφειλαν όμως να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου».

3.Τσίπρας επιθετικός κατά Ανδρουλάκη / Να βγάλει τον Μάντζο από τα ψηφοδέλτια μετά τις αποκαλύψεις

«Περίμενα από τον κ. Ανδρουλάκη μια γενναία απόφαση και όχι ένα υβρεολόγιο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έθεσε ένα ερώτημα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την απόσυρση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Μάντζου ζητά από τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ότι ήταν εκπρόσωπος fund κατά δανειολήπτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο in τόνισε ότι περίμενε από τον κ. Ανδρουλάκη «μια γενναία απόφαση, να βγάλει από τα ψηφοδέλτια τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος απεδείχθη ότι κινείται σε μια κατεύθυνση που είναι έξω από το πλαίσιο των αρχών που ο ίδιος εκπέμπει, ανακοινώνει και εξαγγέλλει. Εκτός αν δεν τον ενοχλεί αυτό».

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας είπε για τις αποκαλύψεις: «Στην πολιτική είναι πολύ σημαντικό όταν υπερασπίζεσαι κάποιες αξίες και κάποιες αρχές, αυτό να το επιβεβαιώνεις και μέσα από την καθημερινότητα σου και την δραστηριότητά σου. Φανταστείτε εγώ, που έχω βγει δημόσια και έχω ζητήσει να σταματήσει αυτή η διαδικασία των ανεξέλεγκτων πλειστηριασμών και της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, να έχω τον πιο στενό μου συνεργάτη, τον κ. Καλογήρου για παράδειγμα, που είναι και δικηγόρος, και το δικηγορικό του γραφείο να αναλαμβάνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Και να βγάζω εγώ ανακοινώσεις μάλιστα και για το Ελβετικό φράγκο, γιατί έχει ιδιαίτερες θέσεις το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τους δανειολήπτες με Ελβετικό φράγκο και ορθώς, και να πηγαίνει ο στενός μου συνεργάτης να κάνει πλειστηριασμό που αφορά την πρώτη κατοικία από έναν δανειολήπτη για 55.000 ευρώ. Νόμιμο είναι, αλλά δεν είναι ηθικό. Στην πολιτική πρέπει να επιβεβαιώνουμε τις αρχές και τις αξίες μας.

Το προηγούμενο διάστημα – και ορθώς – ασκήσαμε πάρα πολύ έντονη κριτική για τον κ. Πάτση, ο οποίος ήταν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, αλλά και για τον κ. Καππάτο – ο κ. Πάτσης διεγράφη, ο κ. Καππάτος παραμένει και είναι υποψήφιος στην Κεφαλονιά – για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Με τη στάση μας θα πρέπει να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και ότι αν υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και στη συντηρητική παράταξη, όπου όλα τα αλέθει ο μύλος της σκοπιμότητας, πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε στην καθημερινότητα μας και στην πράξη μας.

Περίμενα από τον κ. Ανδρουλάκη μια γενναία απόφαση και όχι ένα υβρεολόγιο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έθεσε ένα ερώτημα. Μια γενναία απόφαση, να βγάλει από τα ψηφοδέλτια τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος απεδείχθη ότι κινείται σε μια κατεύθυνση που είναι έξω από το πλαίσιο των αρχών που ο ίδιος εκπέμπει, ανακοινώνει και εξαγγέλλει. Εκτός αν δεν τον ενοχλεί αυτό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline