Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  14:47:56

Πρώτες δηλώσεις στήριξης, στα κανάλια χθες βράδυ δημόσια, του Αλ. Τσίπρα από τους Ευκλ. Τσακαλώτο, Πόπη Τσαπανίδου, Έφη Αχσόγλου, Ολγα Γεροβασίλη Αλ. Χαρίτσης κ.α. Κύριο

Πιο δοξαστικός από όλους για την .....πολιτική μεγαλοφυία Τσίπρα από τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Δανίκας: Ο μεγαλύτερος χορηγός της ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του δημοσιογράφου Δημήτρη Δανίκα και της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, στο εκλογικό πάνελ του MEGA. Αλλά και σε άλλα κανάλια οι βουλευτές και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίσθηκαν τις ικανότητες, τα επιτεύγματα, την αρχηγία και την μεγάλη προσφορά του Αλέξη Τσίπρα.

Ανάμεσα τους σε πρώτες δηλώσεις στήριξης, στα κανάλια χθές βράδυ δημόσια, του Αλ. Τσίπρα από τους Ευκλ. Τσακαλώτο, Πόπη Τσαπανίδου, Έφη Ακσόγλου, Ολγα Γεροβασίλη, Δ. Δρίτσα κ.α.. ¨Πιο δοξαστικός από όλους για την .....πολιτική μεγαλοφυία Τσίπρα από τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Σε έντονη αντιπαράθεση με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτή Επικρατείας Πόπη Τσαπανίδου ήρθε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δανίκας, ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως με την προεκλογική του στάση αποτέλεσε τον μεγαλύτερο χορηγό ψήφων της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Δημήτρης Δανίκας εξαπέλυσε μια ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας μια σειρά από θέματα στα οποία κατά τη γνώμη του ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να δώσει πειστικές απαντήσεις κατά την προεκλογική περίοδο, δίνοντας τη δυνατότητα στη Νέα Δημοκρατία να κάνει «πάρτι» παίρνοντας με το μέρος της τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κεντρώου χώρου.

Από την πλευρά της η κ. Τσαπανίδου υπεραμύνθηκε των επιλογών του κόμματος της. Όταν ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών τόνισε πως η αποτίμηση θα γίνει συλλογικά από το κόμμα, με νηφαλιότητα και χωρίς βιαστικές κινήσεις.

«Θα συζητήσουμε στα όργανα μας τα πάντα ακόμα και το ζήτημα της ηγεσίας»
Όσον αφορά την ερώτηση που της τέθηκε σχετικά με το εάν θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα αρνητικό για το κόμμα της κεντροαριστεράς για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, η κ. Τσαπανίδου απάντησε: «Ξέρετε πολύ καλά οτι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο συζητάει συνολικά στα όργανα του τις αλλαγές αυτές. Προφανώς και θα ανοίξουν αυτές οι διαδικασίες. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα ανοίξει στα όργανα αλλά θα το δούμε πολύ σύντομα μπροστά μας».

Τσακαλώτος: «Μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, είμαι σίγουρος ότι και ο Αλέξης θα αναστοχαστεί»

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα - Οκτώ κόμματα στη Βουλή

Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη ήττα» της Κουμουνδούρου στις σημερινές εκλογές.
Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών εισέρχεται σε περιπέτειες επιβεβαίωσε με τον σχολιασμό των exit poll ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη ήττα» της Κουμουνδούρου στις σημερινές εκλογές. «Θεωρώ ότι η μεγάλη ήττα ήταν και στις πρώτες εκλογές και άρα ήταν δύσκολο να κάνεις μετά το οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλος αναστοχασμός. Είμαστε μεγάλο κόμμα με εσωτερικές διαδικασίες», τόνισε.
Σε ότι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι και ο Αλέξης θα αναστοχαστεί. Θα το συζητήσει με τους συνεργάτες του και με στελέχη» συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.
Ερωτηθείς, ωστόσο, το τι θα πει στον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε στο «θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω τι θα τον συμβούλευα».
Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε πολύ ανησυχητικό το αποτέλεσμα κάνοντας λόγο για πανευρωπαϊκό φαινόμενο της ανόδου της άκρας δεξιάς.

Εκλογές 2023-Αχτσιόγλου: Δυσμενές αποτέλεσμα – Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, το στέλεχος τους ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα ηγεσίας του κόμματος».
Στο θέμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ μετά τη δημοσίευση του Exit Poll που δείχνει διεύρυνση της διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, αναφέρθηκε η Έφη Αχτσιόγλου.
Ειδικότερα, το στέλεχος τους ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο OPEN ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα ηγεσίας του κόμματος», λέγοντας ότι πρόκειται για ένα δυσμενές αποτέλεσμα.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα και το αν γι' αυτό φέρει την ευθύνη η ηγεσία του κόμματος, η ίδια τόνισε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ήταν η νίκη ή η ήττα θέμα ατομικής ευθύνης αλλά μόνο συλλογικής».
Στο αποτέλεσμα αναφέρθηκε νωρίτερα και ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για «αρνητική εικόνα» τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline