Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  13:46:34

Τρεις φωνές κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίτα: «Δεν αποσύρεται. Προσωρινή η αποχώρηση». Αντώναρος: «Εάν έχουν μυαλό, να τον καλέσουν πίσω». Γκλέτσος: «Συλλογή υπογραφών να αλλάξει γνώμη, μην μας φάει το μαύρο σκοτάδι». Κύριο

Επιφυλακτικότητα των επιφανών στελεχών να δηλώνουν καταρχήν υποψηφιότητα, με πρώτο τον Ευκλ. Τσακαλώτο.

Κανείς από τους φερόμενους υποψήφιους υποψήφιους δεν είναι από τους πασοκογενείς, οι οποίοι γενικώς συνετρίβησαν στις εκλογές.

1.Αντώναρος για Τσίπρα: Αν είχαν μυαλό στον ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσαν την επιστροφή του

«Αν είχαν κουκούτσι μυαλό οι επίδοξοι διάδοχοι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έκαναν κάτι απλό: Τα μέλη όλων των κορυφαίων οργάνων θα συνέτασσαν κοινή επιστολή, θα παραιτούνταν ομαδικά και θα ζητούσαν από τον Αλέξη Τσίπρα να αναθεωρήσει την απόφαση του», έγραψε στα social media o Ευάγγελος Αντώναρος.

Την επιστροφή Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε μέσω ανάρτησης του στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος, προτείνοντας την ανάληψη κοινής δράσης από τα κορυφαία όργανα του κόμματος ώστε να μεταπειστεί ο Αλέξης Τσίπρας και να μην εγκαταλείψει την προεδρία.

«Αν είχαν κουκούτσι μυαλό οι επίδοξοι διάδοχοι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έκαναν κάτι απλό: Τα μέλη όλων των κορυφαίων οργάνων θα συνέτασσαν κοινή επιστολή, θα παραιτούνταν ομαδικά και θα ζητούσαν από τον Αλέξη Τσίπρα να αναθεωρήσει την απόφαση του. Ταυτόχρονα θα ζητούσαν την άμεση επανεκλογή του. Αλλά είπαμε...αν.. », έγραψε στα social media o Ευάγγελος Αντώναρος.

2.Ο Γκλέτσος συγκεντρώνει υπογραφές για να μεταπείσει τον Τσίπρα – «Αναλάβετε πρωτοβουλίες»

Ο Απόστολος Γκλέτσος ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να αλλάξει γνώμη ο Αλέξης Τσίπρας μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα στις εκλογές, έχει προκαλέσει σοκ σε μέλη του κόμματος, με κάποιους εξ αυτών, όπως ο Απόστολος Γκλέτσος να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προκειμένου να τον κάνουν να αλλάξει γνώμη.
Συγκεκριμένα ο Απόστολος Γκλέτσος δεν θέλει να υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε για το καλό του κόμματος, ούτε προς όφελος της χώρας,

Έτσι ο ηθοποιός αποφάσισε να ηγηθεί της προσπάθειας να αλλάξει γνώμη ο Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνοντας να μαζέψει υπογραφές για να πειστεί ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ξανά υποψήφιος.

Η ανάρτηση του Απόστολου Γκλέτσου

«....αναλαμβάνω πρωτοβουλία , συγκέντρωσης υπογραφών, για να πείσουμε, τον πρόεδρο, Αλέξη Τσιπρα, να είναι ναι ξανά υποψήφιος, πρόεδρος, αναλογιζομενος το καλο και το μέλλον, του τόπου,.......», αναφέρει στην πρώτη του ανάρτηση.
...όσοι μπορείτε αναλάβετε πρωτοβουλίες, να αλλάξει γνώμη και να είναι, ξανά υποψήφιος, με τον Αλέξ , αλλιώς μαύρο φίδι......», προσθέτει.

«Ελλάδα, τρως τους τίμιους....», σημειώνει σε σχόλιο της ανάρτησής του, όντας εμφανώς σοκαρισμένος και δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις.

3.Ακρίτα για παραίτηση Τσίπρα: Προσωρινή η αποχώρηση – Δεν συνταξιοδοτείται

«Φύγε όπως ο Τσίπρας» - Τι λένε τα ΜΜΕ στον Κιλιτσντάρογλου

Η ίδια τόνισε πως θα ήθελε να παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.
Προσωρινή χαρακτήρισε την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Action 24, η κα. Ακρίτα αναφέρθηκε στο διάγγελμα του πρώην Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε τη λέξη παραίτηση, τονίζοντας ότι θα έχει την εποπτεία του κόμματος.
«Είπε παραμερίζω για να μπει το νέο κύμα. Δεν φεύγει, δεν πάει σπίτι του, όπως θα ήθελαν μερικοί. Θα είναι στα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει εποπτεία, δεν συνταξιοδοτείται», τόνισε η ίδια.

«Είναι μια ανάσα που χρειάζεται να πάρει»

Μάλιστα, η κα. Ακρίτα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η εν λόγω αποχώρηση του επικεφαλής της Κουμουνδούρου να είναι μια ανάσα που χρειάζεται να πάρει μετά «από μια εξοντωτική διπλή αναμέτρηση μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει στα επόμενα βήματά του».

Παράλληλα, έκανε έκκληση για ψυχραιμία. «Μην παθαίνουμε υστερία, όλα θα γίνουν στην ώρα τους σε άμεσο χρόνο».
Η ίδια τόνισε πως θα ήθελε να παραμείνει ο κ. Τσίπρας. «Σε προσωπικό επίπεδο όταν δεν θέλεις κάτι να γίνει, δεν το περιμένεις. Θα ήθελα να παραμείνει. Θεωρώ γενναία και δυναμική την απόφασή του».

Για τον νέο ρόλο του πρώην Προέδρου εντός του κόμματος, η κα. Ακρίτα ανέφερε ότι «όταν έχουμε καινούργιο αρχηγό, μπορεί να είναι δίπλα του. Υπάρχουν ρόλοι εξαιρετικά τιμητικοί και ουσιαστικοί που θα μπορούσε να επιλέξει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline