Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  16:44:04

Παύλος Μαρινάκης σε πρεμιέρα, για τους ενοχλητικούς Σπαρτιάτες: «Θα αντιμετωπιστούν, αλλά μόνο κοινοβουλευτικά και πολιτικά. Όχι με δικαστικές προσφυγές και διαδικασίες ως κόμμα της Βουλής». Ευφάνταστη η σχετική φημολογία. Κύριο

Η αβεβαιότητα των δικαστικών προσφυγών για πολιτικό-θεσμικό αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν καθηγητές του Συνταγματικού και πρώτος ο Α. Μανιτάκης.

Σαφής και κατηγορηματικός, κόντεα στις δημσιοευμένρε φήμες.Στο ερώτημα αν η ΝΔ προσφύγει στο Εκλογοδικείο κατά του πέμπτου κόμματος στη Βουλή, των « Σπαρτιατών» κλήθηκε να απαντήσει ο Παύλος Μαρινάκης στην παρθενική του εμφάνιση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το αν η ΝΔ προσφύγει στο εκλογοδικείο.

«Προφανώς όποιος έχει μεμονωμένα δικαίωμα να κάνει προσφυγή είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Το κρίσιμο νομικό θέμα, το οποίο δεν είμαστε δικαστήριο να το κρίνουμε, είναι αν κάποιος, ο οποιοσδήποτε, είναι ο πραγματικός και ουσιαστικός αρχηγός του κόμματος αυτού» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στους Σπαρτιάτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Το προηγούμενο διάστημα εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο που μας έδινε το Σύνταγμα και οι νόμοι έτσι ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα νομικά, ο Αρειός Πάγος πάντοτε κρίνει, σε εγκληματικές οργανώσεις ή σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τέτοια αδικήματα να αποτελούν αρχηγούς κομμάτων τα οποία θα εισέλθουν στη συνέχεια στη βουλή. Είχαμε και τις σχετικές αποφάσεις». «Οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν στη βουλή κοινοβουλευτικά και πολιτικά» υπογράμμισε.

Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αύριο Τρίτη, στις 10:00 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή θα επισκεφθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 17:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για μια πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες κατά την έναρξη της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά το πέρας της συζήτησης, το Σάββατο 8 Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Για τους Σπαρτιάτες

Όταν ρωτήθηκε αν έχει κλείσει νομικά το θέμα των Σπαρτιατών, ο καθηγητής κ. Αντ. Μανιτάκης, εξέφρασε την εκτίμηση, ότι αναμφίβολα θα γίνουν ενστάσεις και προσφυγές στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, για πολλούς και διάφορους λόγους.

«Ενδεχομένως να κάνει προσφυγή και ο ίδιος ο Κασιδιάρης αν θέλει να πάει στην Ευρώπη, στο Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μπορεί να το κάνει αυτό και να δείξει ότι δεν έχει σχέση με τους Σπαρτιάτες. Νομικά δεν πιστεύω ότι ο Άρειος Πάγος θα μπορούσε να ακυρώσει τώρα την εκλογή του κόμματος αυτού, τη συμμετοχή τους στην κατανομή των εδρών, για δύο λόγους κατά τη γνώμη μου.

Ο ένας είναι ότι για να το κάνει θα πρέπει να έχει αδιάσειστα στοιχεία ότι είναι πραγματικός ηγέτης ο Κασιδιάρης. Πρέπει να έχει πειστήρια το Δικαστήριο. Δεν νομίζω ότι έχει τέτοια πειστήρια τώρα, που να αποδεικνύει πράγματι ότι ο Κασιδιάρης έχει ιδρύσει, είναι πραγματικός ηγέτης, αντικειμενικά κριτήρια. Και το δεύτερο είναι, όταν το κόμμα αυτό έχει επιτραπεί ήδη από τον Άρειο Πάγο σύμφωνα με τα τυπικά κριτήρια και τον τυπικό έλεγχο που κάνει ο Άρειος Πάγος, θα είναι πολύ δύσκολο για τον Άρειο Πάγο, να επικαλεστεί άλλα εκτός από αυτά τα έλαβε υπόψη του.

Διότι την προηγούμενη φορά, πήγαν τα κριτήρια στην ανακήρυξη του κόμματος. Το τρίτο είναι, ότι αυτή τη στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο, για να διαπιστωθεί ότι παρανόμως συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία το κόμμα αυτό, πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές σε όλη τη χώρα. Άρα για λόγους νομικούς αλλά και πραγματικούς θεωρώ αδύνατον να ανακύψει οποιοδήποτε ζήτημα στον Άρειο Πάγο για τους Σπαρτιάτες», είπε ο Αντώνης Μανιτάκης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline