Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  17:40:26

Μετά την Μαρία Δαμανάκη και την Αλέκα Παπαρρήγα, τρίτη φιλόδοξη αρχηγός στην Αριστερά η Έφη Αχτσιόγλου, Με καλύτερες σπουδές αλλά πτωχότερο πολιτικό και κομματικό βιογραφικό. Ανακοινώνει σήμερα, πανηγυρικά, την υποψηφιότητά της. Κύριο

Ανακοινώνει και επίσημα την Τετάρτη, στις 12:30 το μεσημέρι σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών η Εφη Αχτσιόγλου την υποψηφιότητα της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εφη Αχτσιόγλου θα είναι η πρώτη που θα ανοίξει την κούρσα διαδοχής του Αλέξη Αλέξη Τσίπρα, με επόμενο υποψήφιο προσεχώς τον Νίκο Παπά και σε εκκρεμότητα τους Ε. Τσακαλώτο, Π. Πολάκη, Ρένα Δούρου.
Στο πλευρό της νεαρής πρώην υπουργού, δικηγόρου-εργατολόγου και βουλευτού ( Γιαννιτσά 4.1.1985) θα βρίσκονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από όλες τις τάσεις του κόμματος που συσπειρώνονται στο πλευρό της.

2.Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως έχει ήδη ενημερώσει τους συντρόφους του από την «Κίνηση Μελών» για την απόφασή του αυτή και αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του το ερχόμενο Σάββατο στην κεντρική Επιτροπή.

Από την άλλη, η Έφη Αχτσιόγλου που ανακοινώνει αύριο τις προθέσεις της, παράλληλα, έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούση.
Επίσης, αναμένεται να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους δύο ακόμη στελέχη του κόμματος, ο Παύλος Πολάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τα ονόματα των οποίων παραμένουν στο τραπέζι.

3.Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αχτσιόγλου προέρχεται από την εσωκομματική τάση «6 συν 6» (δηλαδή από στελέχη της γενιάς των 40αρηδων του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ υποστηρίζεται από πολλά στελέχη της αριστερόστροφης τάσης «Ομπρέλα», αλλά και από τμήμα της «προεδρικής» πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στην Έφη Αχτσιογλου κατά τη διάρκεια της εκλογικής κούρσας για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα βρίσκεται ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της πρώτης διακυβέρνησης Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στον ΣΥΡΙΖΑ τις παραμονές των δεύτερων εθνικών εκλογών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline