Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  15:32:44

Αγέρωχοι και στον καύσωνα, δεκάδες Ελληνες εύζωνοι, ακαταπόνητοι στο καθήκον. Προκαλούν τον θαυμασμό ως φρουροί στο Σύνταγμα και στην Ηρώδου Αττικού σε χιλιάδες ξένους και επισκέπτες. Κύριο

Ακίνητοι και ακαταπόνητοι,σε εξαιρετικό σθένος παρά τον καύσωνα οι εύζωνες στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - Τους σκουπίζουν τον ιδρώτα και τους δίνουν νερό.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες του φωτογράφου Κώστα Τσιρώνη από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο αξιωματικός υπηρεσίας της Προεδρικής Φρουράς τούς πλησιάζει προκειμένου να τους δώσει λίγο παγωμένο νερό και να τους σκουπίσει τον ιδρώτα από το πρόσωπο. Πρόκειται για τα μόνα μέτρα ανακούφισης των ευζώνων μέχρι να τελειώσει η βάρδια τους, η οποία απαιτεί πλήρη ακινησία. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα οι τουρίστες που πήγαν και σήμερα παρά τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες μπροστά στη Βουλή για να φωτογραφίσουν τους εύζωνες. ...

Τουρίστες έφτασαν σήμερα μπροστά από το Κοινοβούλιο για να φωτογραφίσουν τους εύζωνες.

Εύζωνες και καύσωνας: «Λιώνουν», αλλά παραμένουν αγέρωχοι, αφοσιωμένοι στο καθήκον, υπερήφανοι για την εθνική μας εκπροσώπηση, που έχουν αναλάβει.

Εύζωνες και καύσωνας: Οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς παραμένουν στη θέση τους
«Βράζει» η Αθήνα εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει ολόκληρη τη χώρα. Οι συνθήκες είναι ανυπόφορες για τους εύζωνες μπροστά από τη Βουλή. Οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς παραμένουν στη θέση τους στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ ο αξιωματικός υπηρεσίας με ένα μαντίλι τους σκουπίζει τον ιδρώτα από το μέτωπο. Μάλιστα, αρκετοί θαρραλέοι τουρίστες βρέθηκαν σήμερα μπροστά από τη Βουλή και έβγαζαν φωτογραφίες τους εύζωνες.

Στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της σήμερα η ΕΜΥ αναφέρει ότι από την Κυριακή (16-07-2023) έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης. Παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου ο ετησίας άνεμος θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline