Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  20:41:58

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δυστυχώς, δεν έχουν περάσει ακόμα τα δύσκολα με τις πυρκαγιές...». Άμεση η ανάμιξη τους σε όλα τα θέματα της πύρινης λαίλαπας και των συνεπειών της. Κύριο

«..Η καταγραφή των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει και θα κινηθούμε με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ' ό,τι εκινείτο το κράτος στο παρελθόν, ώστε να μπορούν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους και να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε μία τάξη».

Επίσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε και το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών των τελευταίων ημερών.
«Θέλω να εκφράσω, για ακόμα μία φορά, τις ευχαριστίες μου σε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, στην πυροσβεστική, την αστυνομία, στις ένοπλες δυνάμεις, στο προσωπικό των δήμων, αλλά και στους χιλιάδες εθελοντές μας, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια την οποία κατέβαλαν τις τελευταίες μέρες», είπε χαρακτηριστικά.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι, όπως μας είχαν προειδοποιήσει και οι ειδικοί, με δύσκολα φαινόμενα. Έχουμε μπροστά μας έναν ακόμα καύσωνα και την πιθανή, μετά, ενίσχυση των ανέμων. Οπότε απαιτείται απόλυτη εγρήγορση, απόλυτη ετοιμότητα και τις επόμενες μέρες, καθώς τα δύσκολα είναι σαφές ότι ακόμα δεν έχουν περάσει» πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σύντομα να κάνει συγκεκριμένες εξαγγελίες ως προς τη δασική πολιτική.

«Είναι απολύτως σαφές ότι όσο σημαντική κι αν είναι η καταστολή μιας πυρκαγιάς, εξίσου -αν όχι περισσότερο σημαντική- είναι και η πολιτική της πρόληψης [...] Πρέπει όμως να γίνουν πολλά περισσότερα ως προς την ενεργή διαχείριση των δασών μας έτσι ώστε να μπορούμε να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη καύσιμη ύλη πριν αυτή, ενδεχομένως, καταστραφεί σε μια μεγάλη δασική πυρκαγιά», είπε.

-Τέλος, για την κρατική βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές είπε: «να γνωρίζουν ότι έχουμε πια ένα επικαιροποιημένο, πολύ πιο αποτελεσματικό σύστημα κρατικής αρωγής. Η καταγραφή των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει και θα κινηθούμε με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ' ό,τι εκινείτο το κράτος στο παρελθόν, ώστε να μπορούν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους και να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε μία τάξη».

2.Μητσοτάκης: Ξανά στο συντονιστικό της πυροσβεστικής για τις φωτιές- Ζητά διεθνή βοήθεια
Αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας για να ενημερωθεί για τα μέτωπα της φωτιάς.

Η ενημέρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φωτιές έγινε από τον αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικου Σώματος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, κυρίως στη Δυτική Αττική.

Μητσοτάκης: Σε επικοινωνία για βοήθεια με επίγειες και εναέριες δυνάμεις από άλλες χώρες για τις φωτιές

Με δεδομένο τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω του καύσωνας, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες για νέες πυρκαγιές ή αναζωπυρώσεις στις ήδη υπάρχουσες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε επικοινωνία με ομολόγους του προκειμένου να εξασφαλιστεί βοήθεια τόσο σε εναέριες όσο και σε επίγειες δυνάμεις που θα συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στο πεδίο υπό αντίξοες συνθήκες από την περασμένη Δευτέρα.

Αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Η αυριανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα μετατίθεται για το επόμενο διάστημα ενώ ο Πρωθυπουργός δεν θα παραστεί την Κυριακή στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline