Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  20:10:32

«Στην πυρά» τα κονδύλια για πυροπροστασία από 10 δήμους της Αττικής

Το πινγκ πονγκ των ευθυνών και οι καταγγελίες κατοίκων για ακαθάριστα οικόπεδα και μεγάλη συσσώρευση καύσιμης ύλης πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές.

Μόλις 6 δήμοι (από τους 66 της Αττικής) κι ένας Σύνδεσμος Προστασίας Δασών είχαν στείλει μέχρι τις 20 Ιουλίου το σχέδιο για την πυροπροστασία στην περιοχή τους, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και την ώρα που ο νόμος πλήττεται από πολλαπλά πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι δέκα δήμαρχοι που δέχθηκαν τις συστάσεις του υπουργού είναι οι:
1. Ωρωπού
2. Μάνδρας- Ειδυλλίας
3. Διονύσου
4. Αχαρνών
5. Κηφισιάς
6. Βύρωνα
7. Σαρωνικού
8. Λαυρεωτικής
9. Φυλής
10. Ραφήνας-Πικερμίου

Σημειώνεται πως η βαρύτητα της καύσιμης ύλης στις αστικές και περιαστικές περιοχές είναι μεγάλη. Όπως έλεγε στην «Κ» πριν από λίγες ημέρες ο πυρομετεωρολόγος και ειδικός εντεταλμένος συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θοδωρής Μ. Γιάνναρος: «Από τους τρεις παράγοντες που καθορίζουν τη συμπεριφορά και την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς (καιρός, τοπογραφία, καύσιμη ύλη), η καύσιμη ύλη αποτελεί τον μοναδικό που ο άνθρωπος μπορεί να ελέγξει. Ιδιαίτερα σε ζώνες μίξης, σε περιοχές δηλαδή όπου το αστικό περιβάλλον "μπλέκεται" με το φυσικό/δασικό περιβάλλον, είναι εξόχως σημαντικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα απομάκρυνσης/διαχείρισης της καύσιμης ύλης, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης της φωτιάς».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline