Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  20:16:40

Όλο και πιο ύπουλος ο Γ Τ.Ερντογάν: Μετά τις νέες απειλές στην Κύπρο, προκαλεί όλο τον Ελληνισμό με την απαγόρευση του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά. Κύριο

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί προβληματισμό καθώς Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε ένα κλίμα αμοιβαίας προσέγγισης, το οποίο επισφραγίστηκε με την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ.

1.Δεν θα γίνει φέτος η καθιερωμένη λειτουργία στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, καθώς οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν τη σχετική άδεια, όπως ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου φέτος στις 15 Αυγούστου δεν θα γίνει η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά γιατί δεν δόθηκε η απαιτούμενη άδεια από τις κυβερνητικές αρχές της Τουρκίας.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι λόγοι της άρνησης δεν έχουν γίνει γνωστοί. Πρόκειται για απόφαση σκοπιμότητας και επίδειξης δύναμης, προκλητική απέναντι στον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό.
Το περασμένο χρόνο όπως και το 2021 είχε γίνει κανονικά ο εορτασμός στην αναστηλωμένη Μονή, η οποία είχε παραμείνει κλειστή από το 2015 λόγω εργασιών στερέωσης και αναστήλωσης.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Εφέτος δέν θά τελεσθεί η Θεία Λειτουργία επί της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αὐγούστου) εις την ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, καθ΄ότι δεν εδόθη η απαιτούμενη άδεια παρά των αρμοδίων κυβερνητικών αρχών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline